Αυξάνεται ο ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ απέναντι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στις ΗΠΑ

Η αντίθεση στάση στις εντολές για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού COVID-19 απέκτησε περισσότερο πολιτική χροιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

και πλέον έχει εξαπλωθεί και στους γενικούς εμβολιασμούς που απαιτούνται για παιδιά σχολικής ηλικίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη έρευνα του Kaiser Family Foundation (KFF), αναφέρεται ότι σχεδόν 3 στους 10 ενήλικες (28%) δήλωσαν ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσουν να μην εμβολιάζονται τα παιδιά τους για ιλαρά, μαγουλάδες και ερυθρά (MMR).

Αυτό το ποσοστό ήταν υψηλότερο από 16% σε δημοσκόπηση του Pew Research Center το 2019 που διεξήχθη πριν από την πανδημία Covid-19, δήλωσαν ερευνητές του KFF ενώ μεταξύ των γονέων των παιδιών κάτω των 18 ετών, το 35% αντιτίθεται στην απαίτηση αυτών των παιδικών εμβολιασμών, από 23% το 2019.

«Οι εντολές σχολικών εμβολιασμών είναι ένα εργαλείο δημόσιας υγείας που λειτουργεί, είναι ασφαλές και αυξάνει τα ποσοστά εμβολιασμού για να διατηρούνται ασφαλείς ολόκληρες κοινότητες», δήλωσε ο δρ Άνταμ Ράτνερ, ειδικός στις λοιμώδεις παιδιατρικές ασθένειες από την Ιατρική Σχολή Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα. «Κινδυνεύουμε να χάσουμε αυτό το εργαλείο αν συνεχιστεί αυτή η τάση».

Πάντως, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες – το 71% – εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται για να φοιτήσουν σε δημόσια σχολεία, ανέφεραν οι ερευνητές.

Τα προγράμματα εμβολιασμών ρουτίνας διαταράχθηκαν επίσης σοβαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Ένα ξέσπασμα ιλαράς στο κέντρο του Οχάιο έχει αρρωστήσει τώρα τουλάχιστον 77 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 29 που νοσηλεύτηκαν. Τα περισσότερα ήταν είτε ανεμβολίαστα είτε είχαν λάβει μόνο μία από τις δύο συνιστώμενες δόσεις εμβολίου MMR, σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της πόλης Κολόμπους.

Η αντίθεση στους απαιτούμενους εμβολιασμούς κατά την παιδική ηλικία ήταν ισχυρότερη μεταξύ εκείνων που αυτοπροσδιορίστηκαν Ρεπουμπλικανοί στην έρευνα, με το 44% να αντιτίθεται πλέον στις εντολές παιδικών εμβολιασμών στα σχολεία, από 20% πριν από την πανδημία. Μεταξύ εκείνων που προσδιορίζονται Δημοκρατικοί, το 88% εξακολουθεί να υποστηρίζει τις σχολικές εντολές εμβολιασμών.

Παρόλο που οι συστάσεις για τους παιδικούς εμβολιασμούς γίνονται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι απαιτήσεις σχολικού εμβολιασμού καθορίζονται από μεμονωμένες πολιτείες.

Ακόμη και με την αυξανόμενη αντίθεση στην απαίτηση παιδικού εμβολιασμού για τη φοίτηση στο σχολείο, το 85% των ενηλίκων που συμμετείχε στην έρευνα – και το 80% όσων είναι γονείς – δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι τα οφέλη των εμβολίων MMR υπερτερούν των κινδύνου τους.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου 2022, με συνεντεύξεις που έγιναν διαδικτυακά και τηλεφωνικά στα αγγλικά και τα ισπανικά, σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.259 Αμερικανών ενηλίκων, διευκρίνισε η KFF.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:Pixabay)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση