Εκείνες τις μέρες, τρία τρομερά πάθη θα κυβερνήσουν τον κόσμο…

– Η Θεία Λειτουργία έχει χαρακτήρα θυσίας και δείπνου.

 – Με τη λειτουργική θυσία ξεπλένονται οι αμαρτίες όσων μνημονεύονται και αφαιρούνται τα σωματίδια τους και, ταυτόχρονα, μέσω αυτής της θείας θυσίας προσφέρουμε ως δώρο στον Κύριο, δηλαδή το Σώμα και Αίμα Χριστού.

 – Το πόσο θα διαρκέσει η Θεία Λειτουργία στη γη είναι σημάδι ότι το έλεος του Θεού δεν μας άφησε ακόμη.  Και «όταν πάψει η θυσία και η έκχυση», όπως λέει ο προφήτης στον Δανιήλ, τότε θα είναι το τέλος του κόσμου.

 Ότι τα όπλα  θα καταστρέψουν και θα κάψουν τη γη, αλλά, όπως λέει στις Παραβολές, «η ανομία θα ερημώσει ολόκληρη τη γη και θα ανατρέψει τις θέσεις των ισχυρών».

 – Εκείνες τις μέρες, τρία τρομερά πάθη θα κυβερνήσουν τον κόσμο, που συμβολίζονται από τον αποκαλυπτικό αριθμό 666, δηλαδή:

 – Νους χωρίς κρίση, δηλ. γεμάτος λαγνεία, εκδίκηση και φόνο, λαγνεία χωρίς λόγο, δηλ. η ασέβεια, η σοδομία και η μέθη θα βασιλέψουν στη γη.  Νους γεμάτος φαντασία ή βιαστική φαντασία, δηλαδή οι άνθρωποι θα ξεγελαστούν από κάθε είδους ανησυχίες, σκέψεις, αναταραχές και πάθη, ώστε να μην προλάβουν να προσευχηθούν, να διαβάσουν, να σκεφτούν τον θάνατο.

 Η σημασία της θείας λειτουργίας στη γη μερικές φορές δεν αντιλαμβάνεται ούτε οι πιστοί.

 «ΜΟΝΟ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΕΙ ΤΗ ΓΗ» είπε ένας άγιος πατέρας.

ΠΗΓΗ

simeiakairwn

Αφήστε μια απάντηση