ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ : ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πρὸς Κορινθίους β´ Κεφ. 11 (Απ. Παύλος)
….φοβοῦμαι δὲ μήπως, ὡς ὁ ὄφις Εὔαν ἐξηπάτησεν ἐν τῇ πανουργίᾳ αὐτοῦ, οὕτω φθαρῇ τὰ νοήματα ὑμῶν ἀπὸ τῆς ἁπλότητος τῆς εἰς τὸν Χριστόν. 4 εἰ μὲν γὰρ ὁ ἐρχόμενος ἄλλον Ἰησοῦν κηρύσσει ὃν οὐκ ἐκηρύξαμεν, ἢ πνεῦμα ἕτερον λαμβάνετε ὃ οὐκ ἐλάβετε, ἢ εὐαγγέλιον ἕτερον ὃ οὐκ ἐδέξασθε, καλῶς ἀνείχεσθε.
ὃ δὲ ποιῶ, καὶ ποιήσω, ἵνα ἐκκόψω τὴν ἀφορμὴν, τῶν θελόντων ἀφορμήν, ἵνα ἐν ᾧ καυχῶνται εὑρεθῶσι καθὼς καὶ ἡμεῖς. 13 οἱ γὰρ τοιοῦτοι ψευδαπόστολοι, ἐργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εἰς ἀποστόλους Χριστοῦ. 14 καὶ οὐ θαυμαστὸν· αὐτὸς γὰρ ὁ σατανᾶς μετασχηματίζεται εἰς ἄγγελον φωτός. 15 οὐ μέγα οὖν εἰ καὶ οἱ διάκονοι αὐτοῦ μετασχηματίζονται ὡς διάκονοι δικαιοσύνης, ὧν τὸ τέλος ἔσται κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν.

Τι τραγικές αναλογίες και ομοιότητες! Και στον παράδεισο προς τους πρωτοπλάστους, δεν εμφανίστηκε ο ίδιος ο διάβολος (με την μορφή του) όταν ενήργησε την απάτη αλλά προσέλαβε μορφή άλλου πλάσματος γιά να αποφύγει την απόρριψη από την αναγνώριση που θα μπορούσε να υποστεί . Εμφανίστηκε ως φίδι δηλαδή πλάσμα και αυτό του Δημιουργού. Έτσι και στην περίπτωση της πλάνης του Οικουμενισμού και προκειμένου να πλανήσει όσους θέλουν να πλανηθούν παρά τις προειδοποιήσεις των Αγίων, «ενδύεται» σχήμα ευσεβείας και μάλιστα Αρχιερέων (πέραν των ιερέων και των κοσμικών θεολόγων και θεολογούν-των) προκειμένου να κηρυχθεί «ἄλλον Ἰησοῦν κηρύσσει ὃν οὐκ ἐκηρύξαμεν» προειδοποιεί ο μέγιστος Παύλος!

Βρίσκονταν στον Παράδεισο ο πρωτόπλαστος άνθρωπος ,έβλεπε τον Δημιουργό του. Συνομιλούσε μαζί Του. Διαπίστωνε την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε ο Πλάστης Του. Και όμως! Δεν δίστασε να κάμει εκείνο που ΡΗΤΑ τον απέτρεψε ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ του!!! Και όχι απλά αυτό. Συνέχισε χωρίς να αναγνωρίσει την ευθύνη της πλάνης του, ενοχοποιώντας άλλον ως υπεύθυνο. Άλλη αναλογία ΕΔΩ! Σκέψου αδελφέ μου. Σήμερα ζούμε στα χρόνια της πλάνης της Πανθρησκείας και του Οικουμενισμού στις οποίες θέλει να μας υπαγάγει θέλοντας και μη ,η εκκλησιαστική μας ηγεσία!

Θέλει να δεχθούμε ότι οι Πατέρες των Οικ. Συνόδων τους οποίους τιμάμε ως Αγίους, υπέπεσαν σε πλάνη όταν αποφάσιζαν «εν Συνόδω»!!! ενώ οι ίδιοι, ορθοτο-μούν όταν άλλα λαλούν οποία ύβρις!)και όμως εμείς συνεχίζουμε να ανεχόμαστε τους διωγμούς των ποιμέ- νων και των αδελφών μας που μένουν σε όσα «πιστωθήκαμε» και να αποδίδουμε «τιμές» στους υβριστές Αγίων και ομολογητών!!! Να ευλαβούμεθα τους Αθηναγόρες και τους Βαρθολομαίους και να αποστρεφόμεθα τους Θεόδωρους Στουδίτες και τους Μάρκους Ευγενικούς!!! Άραγε δεν φέρουμε εμείς ΚΑΜΙΑ ευθύνη; Και εμάς ο όφις μας απάτησε; Είδαμε όμως τα από-τελέσματα αυτής της δικαιολογίας όταν πρώτο-εκστομίσθηκε, επιμένουμε;;;

Κηρύσσουν άραγε οι πνευματικοί μας ταγοί τον ίδιον Ιησούν με Εκείνος του Ευαγγελίου ή κηρύσσουν άλλον; Εκείνος ο Ιησούς ήταν ΤΑΠΕΙΝΟΣ και γεμάτος ΑΓΑΠΗ και ΑΛΗΘΕΙΑ. Οι σημερινοί που τάχα βρίσκον-ται στον τόπο Του τι κηρύσσουν;Ηγεμονία,υποταγή, τρόμο και ψέματα! Δε ψεύδομαι! Δεν μας λένε να υπακούμε στους δεσποτάδες που ακυρώνουν τις πνευματοφόρες Άγιες Συνόδους που στέριωσαν την Ορθοδοξία; Δεν μας είπαν να γυρίσουμε την πλάτη στον Χριστό σφραγίζοντας τις Εκκλησίες Του για έναν ιό; Δεν αποδεικνύονται ΨΕΜΑΤΑ και κατασκευές όλα αυτά; Δεν τα έλεγαν κάποιοι επιστήμονες; Όμως η σύγχρονη εκκοσμικευμένη μιτροφορούσα ιεραρχία προσποιούνταν ότι δεν παίρνει χαμπάρι… Οποίος εκπεσμός!!!

Αντίθετα με την «μακροθυμούσα» νάρκη της, ξεσπάθωσε κατά των επικίνδυνων ιερωμένων που υπεραμύνθηκαν της ιερότητα της Θείας Λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας υποβιβάζοντάς τε σε «θεατρικές παραστάσεις» χωρίς ενεργή Χάρη! Αλήθεια τέτοιοι λειτουργοί πιά θέση έχουν στην Εκκλησία του ενανθρωπίσαντος Χριστού, αν δεν βγούν να ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ απερίφραστα την σατανική τους πλάνη με την ιστορία των άνομων εμβολίων και την ανερυθρίαστη υποταγή στον Καίσαρα για «τα μισθά» και τα χρυσοπληρωμένα με αίμα Ευρωπαϊκά προγράμματα; Έτσι ώστε να τους προσκυνήσουμε κα πάλι με τιμή και όχι με αναγκαστική συγκατάβαση!

Αλήθεια ποιοι είναι εκείνοι για τους οποίους μας προειδοποιεί ο Απόστολος; Μήπως αναφέρεται στους παραπάνω όταν μας «ειδοποιεί» ότι: « ὁ σατανᾶς μετασχηματίζεται εἰς ἄγγελον φωτός. οὐ μέγα οὖν εἰ καὶ οἱ διάκονοι αὐτοῦ μετασχηματίζονται ὡς διάκονοι δικαιοσύνης, ὧν τὸ τέλος ἔσται κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν»; Αυτό δεν θα ήταν καθόλου απλό. Θα σήμαινε ότι ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι ή με άλλα λόγια πλησιάζει η ώρα του θέρους. Αυτό όμως σημαίνει ότι τα «στάχυα θα κοπούν και άλλα θα πάνε ως χρήσιμα στις αποθήκες και άλλα θα ριχτούν στη φωτιά για να καούν ως άχρηστα». Το αντιλαμβανόμαστε αυτό ή απλά περιμένουμε να δούμε ποιοι θα πάνε πρώτοι, λες και αυτό θα μας σώσει;

Δυστυχώς η επίσημη κοσμική Εκκλησία (πατριαρχάδες, δεσποτάδες, παπάδες και διάφοροι μαντρωμένοι και αδέσποτοι ετοιμάζονται να γίνουν ένας αχταρμάς τάχα θρησκείας. Οι Ορθόδοξοι όμως γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κοινωνία ψεύδους με αλήθεια, μαμωνά και Χριστού και όποιος βεβαιώσει ένα πανθρησκευτικό ψεύδος, ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ κληθήσεται. Στήκετε αδελφοί και κρατείτε τις παραδόσεις, έστω και αν οι χρυσοπίκιλτοι αδιαφορούν γιαυτό.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

Η αποστασία σε όλα τα επίπεδα έχει συντελεστεί. Μένει η εξόφληση του χρέους. Ας ετοιμαστεί ο καθένας όσο καλύτερα μπορεί και ο Θεός μαζί μας…

Καλά Χριστούγεννα …με Χριστό, τουλάχιστον τώρα….

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ … ΧΡΙΣΤΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση