Natural News : Η απλή αλλαγή της διατροφής σας μπορεί να συρρικνώσει τους όγκους του καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη

(Natural News) Τα ποσοστά του καρκίνου του παχέος εντέρου αυξάνονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως μεταξύ των νέων. Μια πρόσφατη μελέτη, ωστόσο, αποκαλύπτει μια ασημένια επένδυση.

Η εργασία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Gastroenterology, με τίτλο “Dysregulated Amino Acid Sensing Drives Colorectal Cancer Growth and Metabolic Reprogramming Leading to Chemoresistance”, υποδηλώνει ότι η διατήρηση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο με καρκίνο του παχέος εντέρου να συρρικνώσει με φυσικό τρόπο τους όγκους του και να αποτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου.

Μια ομάδα 10 ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εξέτασε ποντίκια που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου. Τόσο τα ποντίκια όσο και οι άνθρωποι διαθέτουν μόρια που ονομάζονται mTORC1, τα οποία είναι ευαίσθητα στα θρεπτικά συστατικά και πιστεύεται ότι υπερδραστηριοποιούνται όταν κάποιο από τα δύο θηλαστικά αναπτύσσει καρκίνο.

“Αυτά τα μόρια εμπλέκονται στο 70 τοις εκατό των ανθρώπινων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου”, εξηγούν οι εκθέσεις. “Άλλες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η αναστολή του mTORC1 φαίνεται να αναστέλλει επίσης την ανάπτυξη των όγκων”.

Οι ερευνητές δοκίμασαν στα ποντίκια μια δίαιτα περιορισμένη σε πρωτεΐνες για δύο εβδομάδες, ακολουθούμενη από τέσσερις εβδομάδες τυπικής χημειοθεραπείας. Αντί να ταΐσουν τα ποντίκια με την κανονική αναλογία 21% πρωτεΐνης ανά γεύμα, αντί να δώσουν στα πλάσματα μόλις 4% πρωτεΐνη.

Στο τέλος, τα ποντίκια που έλαβαν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες είχαν λιγότερη ενεργοποίηση του mTORC1 και, επομένως, λιγότερη ανάπτυξη όγκων, σε σύγκριση με τα ποντίκια που έλαβαν την κανονική πρωτεΐνη που πέθαιναν. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι ο περιορισμός της πρόσληψης λευκίνης και κυστίνης, δύο αμινοξέων, σηματοδοτούσε διατροφικά την απενεργοποίηση του mTORC1, παρατηρήθηκε. (Σχετικό: Δείτε αυτά τα κοινά πρόσθετα τροφίμων που προκαλούν εντερική φλεγμονή και καρκίνο του παχέος εντέρου).

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν σταμάτησαν εκεί. Διενήργησαν επίσης την ίδια δοκιμή στον ανθρώπινο καρκίνο του παχέος εντέρου για να είναι σίγουροι ότι τα αποτελέσματα ήταν εξτρεπτά. Και αυτά, επίσης, έδειξαν παρόμοια οφέλη όταν περιορίστηκε η πρόσληψη πρωτεϊνών.

Η στέρηση των καρκινικών κυττάρων από πρωτεΐνες τα οδηγεί σε θάνατο από την πείνα, λέει η μελέτη
Ο λόγος για τον οποίο φαίνεται να συμβαίνει αυτό είναι επειδή τα καρκινικά κύτταρα, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται εκθετικά. Αυτό το κάνουν με τη βοήθεια θρεπτικών συστατικών, μερικά από τα οποία συντίθενται μέσα στα ίδια τα καρκινικά κύτταρα και μερικά από τα οποία προέρχονται από αμινοξέα και άλλα συστατικά της διατροφής κάποιου.

Η μείωση της πρόσληψης πρωτεϊνών ενώ πάσχετε από καρκίνο βοηθά στον περιορισμό της ανάπτυξης του όγκου, σύμφωνα με τη μελέτη, στερώντας από τα καρκινικά κύτταρα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Ουσιαστικά λιμοκτονούν μέχρι θανάτου ως αποτέλεσμα της μειωμένης πρόσληψης πρωτεϊνών.

“Το να ταΐζεις ή να λιμοκτονείς τα καρκινικά κύτταρα είναι … περίπλοκο”, σημείωσε ο Jeffrey Nelson, χειρουργικός διευθυντής του Κέντρου Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου και του Παχέος Εντέρου στο Ιατρικό Κέντρο Mercy στη Βαλτιμόρη.

“Αλλά αυτή η έρευνα δείχνει ότι η στέρηση ορισμένων αμινοξέων επηρεάζει τα μονοπάτια mTORC1 που οδηγούν στον κυτταρικό θάνατο”.

Τα αποτελέσματα αυτά ευθυγραμμίζονται με εκείνα της “Μελέτης της Κίνας”, η οποία ομοίως υποδηλώνει ότι οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες δεν είναι τόσο καλές για την ανθρώπινη υγεία. Έργο του Dr. T. Colin Campbell, PhD, βιοχημικού με σπουδές στο Cornell, η “Μελέτη της Κίνας” βασίζεται σε πολυάριθμες διαχρονικές διατροφικές μελέτες που διεξήχθησαν μεταξύ 1983 και 1990 και υποδεικνύουν ότι μια “φυτική” διατροφή με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υψηλότερη σε φυτικές ίνες και τρόφιμα ολικής αλέσεως παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία.

“Οι άνθρωποι στην Κίνα που ζούσαν σε μέρη όπου η συνήθης διατροφή ήταν αυτή που περιλάμβανε μικρότερες ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν διαβήτη, καρκίνο και καρδιακές παθήσεις”, εξηγεί μια έκθεση σχετικά με τη “Μελέτη της Κίνας”.

Μπορεί όμως να μην είναι τόσο απλό όσο αυτό. Όπως επεσήμανε ένας σχολιαστής, οι Εσκιμώοι που βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε τροφές με βάση τις πρωτεΐνες δεν πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου όπως οι Δυτικοί. Ο λόγος, όπως φαίνεται, είναι ότι δεν καταναλώνουν υπερ-επεξεργασμένο πρόχειρο φαγητό, το οποίο είναι αυτό που ωθεί εξ αρχής την ανάπτυξη του καρκίνου, μεταξύ άλλων στον σύγχρονο κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να διατηρήσετε το σώμα σας απαλλαγμένο από τον καρκίνο;

Check out PreventCancer.news.

Sources for this article include:

TheEpochTimes.com

GastroJournal.org

NaturalNews.com

Αφήστε μια απάντηση