Πούτιν και Κίσινγκερ ετοιμάζουν μυστικά σχέδιο εξομάλυνσης Ρωσίας-ΗΠΑ για να μην έχουμε Γ’ παγκόσμιο πόλεμο

Το ρωσικό Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πως ξεκίνησε να μελετά την “ιδέα Κίσινγκερ”, την οποία διατύπωσε ο πρώην υπουργός εξωτερικό των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ. Τα λόγια του Αμερικανού περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες ιδέες για την Ουκρανία και την Ευρώπη.

Το Κρεμλίνο Συμφωνεί;

O Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέας τύπου του Κρεμλίνου, ανέφερε:

“Το Κρεμλίνο έλαβε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ιδέες του Κίσινγκερ για την επίλυση της τωρινής κατάστασης.

Σε άρθρο που διατυπώθηκαν τα λεγόμενα του Κίσινγκερ τονίστηκε το όραμά του για το μέλλον του κόσμου, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και της ευρωπαϊκής δομής ασφάλειας.”

Πρόσθεσε πως το ταλέντο και η εμπειρία του Κίσινγκερ χρειάζονται σίγουρα σε τέτοιες καταστάσεις. “Θα μελετήσουμε το υλικό με τεράστιο ενδιαφέρον. Δυστυχώς μέχρι στιγμής αυτό δεν μπορούσε να γίνει.”

Η Ιδέα του Κίσινγκερ

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος αποκαλείται “η αλεπού της αμερικανικής πολιτικής,” έγραψε πολλά άρθρα για το όραμα επίλυσης του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Ο Κίσινγκερ προειδοποίησε για την επέκταση και την παράταση των συρράξεων στην Ουκρανία, λέγοντας πως είναι γεμάτες κινδύνους και πρέπει να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή του με το CNN, ο Κίσινγκερ είπε, “Οι διαπραγματεύσεις είναι η καλύτερη λύση στον πόλεμο, αφού η επέκτασή του απειλεί με παράταση του πολέμου επ’ αόριστον.”

Ο πρώην υπουργός των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύει πως η παράταση του πολέμου στην Ουκρανία θα κάνει την σύρραξη παρόμοια με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που θα οδηγήσει σε εντάσεις και άλλες συρράξεις στην περιοχή.

Ο Κίσινγκερ εξέφρασε την ελπίδα που έχει οι χώρες του ΝΑΤΟ να συμφωνήσουν στα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, τόνισε την σημασία του να μην γίνουν πολλές παραχωρήσεις από ΝΑΤΟ και Ρωσία, πιστεύοντας πως η Μόσχα δεν πρέπει να επωφεληθεί από την επιχείρηση και πρέπει να γυρίσει τα εδάφη που κατέλαβε στην Ουκρανία.

Το Πεντάγωνο Απορρίπτει Άμεση Εμπλοκή

Όσον αφορά αυτό το κομμάτι των δηλώσεων του Κίσινγκερ, ο Αμερικανός γραμματέας τύπου του Πενταγώνου Πάτρικ Σ. Ράιντερ, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία και δεν σκοπεύουν να εμπλακούν άμεσα στον εν εξελίξει πόλεμο. Πρόσθεσε όμως πως η χώρα σκοπεύει να συνεχίσει την αποστολή όπλων στο Κίεβο.

Επίσης, τόνισε πως τα ρωσικά σχόλια αναφορικά με την μεταφορά εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσουν τις αμερικανικές αποφάσεις.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση