Πρώην Αμερικανός αξιωματικός πληροφοριών ΗΠΑ: Η Δύση ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Ζελένσκι (Βίντεο)

Πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ημέρες της “βασιλείας” του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι πλησιάζουν στο τέλος τους.

Ο απόστρατος αξιωματικός Πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ, αποκάλυψε ότι η Δύση θέτει τις βάσεις για την επόμενη ημέρα με την εκδίωξη τουνυν  Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να τον αντικαταστήσει με τον Βαλέρι Ζαλούζνι, γενικό διοικητή των ουκρανικών στρατευμάτων.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube, ο Ρίτερ υποστήριξε ότι «η Δύση θα σπρώξει τον Ζελένσκι στο παρασκήνιο, εστιάζοντας στον Ζαλούζνι ως τον μελλοντικό ηγέτη της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τον Ρίτερ, υπάρχει μια τάση στα δυτικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν τη φιγούρα του νυν αρχηγού του στρατού, επισημαίνοντας ότι οι μέρες της βασιλείας του Ζελένσκυ πλησιάζουν στο τέλος τους, καθώς δεν έχει πλέον την απαιτούμενη πολιτική δύναμη, και δεν μπορεί να επηρεάσει τα γεγονότα.

“Άνθρωποι όπως ο στρατηγός Ζαλούνσκυ θα καθορίσουν το μέλλον του Κιέβου. Όταν η σύγκρουση φτάσει στο τελικό της στάδιο, θα είναι αυτός που θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της Ουκρανίας”, ανέφερε ο Αμερικανός απόστρατος αξιωματικός των πληροφοριών.

Αυτό έρχεται την στιγμή που ο επικεφαλής του κινήματος “We Are Together with Russia”, Βλαντίμιρ Ρογκόφ, δήλωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος χρησιμοποιεί την υπηρεσία πληροφοριών ως μοναδική δύναμη υποστήριξης προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του και να πολεμήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Ρογκόφ δήλωσε ότι ο Ζελένσκι έχει δημιουργήσει πολλούς πολιτικούς εχθρούς κατά την προσπάθειά του να οικοδομήσει ένα σύστημα εξουσίας “ενός ανθρώπου” στην Ουκρανία, το οποίο έχει δημιουργήσει ισχυρές αντιπολιτευτικές δυνάμεις.

Ο πρώην αξιωματικός της CIA Φίλιπ Γκιράλντι έχει επίσης υποδείξει ότι ο Ζελένσκυ προσπαθεί να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, εξηγώντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος και οι σύμβουλοί του είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πολεμική κατάσταση.

Ο Ζελένσκυ στις ΗΠΑ και οι προσδοκίες του από την συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο Ουκρανό πρόεδρος Β.Ζελένσκυ συναντάται με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα, ενώ ως γνωστόν θα μιλήσει στο Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του, στέλνοντας  ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας της Δύσης.

Το πολύ καλά οργανωμένο ταξίδι έρχεται την ίδια ημέρα που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να συναντήσει τους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους του για να αξιολογήσουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του πολέμου στην Ουκρανία και να θέσουν στόχους για το επόμενο έτος.

Η επίσκεψη θα «υπογραμμίσει τη σταθερή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Ζελένσκι εκτός Ουκρανίας μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων τον Φεβρουάριο, όταν σχεδίαζαν την ταχεία κατάληψη του Κιέβου και μεγάλου μέρους της χώρας.

«Στο δρόμο μου προς τις ΗΠΑ για να ενισχύσω την ανθεκτικότητα και τις αμυντικές δυνατότητες της (Ουκρανίας)», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι θα κάνει μια ομιλία στο Κογκρέσο.
Κατά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου, ο Μπάιντεν θα  ανακοινώσει ένα νέο πακέτο όπλων αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι περιλαμβάνει και πυραύλους Patriot.

Οι πύραυλοι Patriot θεωρούνται κρίσιμοι για να βοηθήσουν το Κίεβο να αποκρούσει τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας.

Η επίσκεψη σχεδιάστηκε αθόρυβα, ξεκινώντας με ένα τηλεφώνημα μεταξύ Μπάιντεν και Ζελένσκι στις 11 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενο από επίσημη πρόσκληση πριν από μία εβδομάδα και επιβεβαίωση της επίσκεψης την Κυριακή.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση