ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ δολιοφθοράς στο ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ μέσα στα Χριστούγεννα!!! Κάποιοι θέλουν ΧΑΟΣ
Τι μεταδίδεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού…

Aυξημένα περιστατικά δολιοφθοράς στο ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ προκαλούν τεράστια ανησυχία, ειδικά τώρα στις γιορτινές μέρες. Συγκεκριμένα, την ημέρα των Χριστουγέννων, τρεις εγκαταστάσεις υποσταθμών υπέστησαν βανδαλισμούς στην κομητεία Pierce της Ουάσιγκτον, βυθίζοντας χιλιάδες πελάτες στο απόλυτο σκοτάδι, σύμφωνα με το ABC News . 

Δύο από τους υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας λειτουργούσαν από την Tacoma Public Utilities και ένας από την Puget Sound Energy. Το τμήμα του σερίφη της κομητείας Pierce είπε ότι και οι τρεις δέχθηκαν επίθεση, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί εάν επρόκειτο για συντονισμένη επίθεση στα συστήματα ισχύος».

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πως όπως με τα τρόφιμα επιχειρείται να προκληθεί φουρτούνα και στην ενεργειακή λειτουργεία της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι δεν είχε κλαπεί τίποτα από τους υποσταθμούς, ενώ ο εξοπλισμός υποβλήθηκε μόνο σε βανδαλισμούς. Δεν αναφέρθηκε ποιες συσκευές υπέστησαν ζημιά ή το εργαλείο για την πρόκληση ζημιάς.

« Δυστυχώς, οι επιπτώσεις στο σύστημά μας από την σημερινή σκόπιμη ζημιά  είναι πιο σοβαρές σε ορισμένα σημεία από ό,τι υποδεικνύεται από τις αρχικές δοκιμές», έγραψε η Tacoma Public Utilities σε  δήλωση  την Κυριακή.

Οι επιθέσεις στον υποσταθμό της Τακόμα ακολουθούν «εσκεμμένες επιθέσεις» σε δύο υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Καρολίνα στις αρχές αυτού του μήνα, σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης. Το προσωπικό της Duke Energy  βρήκε τρύπες από σφαίρες σε μετασχηματιστές . 

Αμερικανικά εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται ευθέως ποιος σαμποτάρει σκόπιμα το ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ. Τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σημειώθηκαν  106 επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ σε ένα μόνο έτος. 

photo pixabay

el.gr

Αφήστε μια απάντηση