Σκληρές μάχες Ρώσων με 12.000 Πολωνούς: Θέρισαν την 16η πολωνική Μεραρχία στο Ντονμπάς – 1.200 νεκροί – Με Ν/Σ η Βαρσοβία μπαίνει επίσημα στον πόλεμο

Επιβεβαιώνει και η Τουρκία την εξέλιξη – Eδική νεκρόπολη στήθηκε στην Πολωνία

Συγκλονιστικά στοιχεία δημοσιεύουν πολυάριθμες πολωνικές και ρωσικές πηγές για την επικίνδυνη πλέον τροπή που παίρνει η εμπλοκή της Βαρσοβίας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Πάνω από 1.200 Πολωνοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στην Ουκρανία ενώ ακόμη 12.000 βρίσκονται στα διάφορα μέτωπα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Οι αριθμοί αυτοί κατά πάσα πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν ρωσικά ΜΜΕ στην επικείμενη έγκριση ενός νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας το οποίο νομιμοποιεί την παρουσία πολωνικού Στρατού στην Ουκρανία.

Πρόκειται για το σενάριο δημιουργίας μιας Συνομοσπονδίας Ουκρανίας-Πολωνίας το οποίο παρουσίασε προ ημερών το WarNews247.

Eίναι τόσο μεγάλη πλέον η εμπλοκή της Πολωνίας που έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό νεκροταφείο αμερικανικού τύπου.

Διαβάστε επίσης: Συνομοσπονδία Πολωνίας-Ουκρανίας με “προίκα” 700 M1A2 Abrams & M2 Bradley: Σχέδιο εισβολής στη Δυτική Ουκρανία και εξέγερσης στη Λευκορωσία (vid)

Εμπλοκή της 16ης πολωνικής Μεραρχίας – Δημιούργησαν ειδικό νεκροταφείο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Olsztyn, στο έδαφος του οποίου βρίσκεται η 16η Μηχανοποιημένη Μεραρχία Pomeranian σημειώνονται σχεδόν καθημερινές στρατιωτικές κηδείες.

Οι τιμητικοί χαιρετισμοί του Στρατού άρχισαν να εκνευρίζουν τους κατοίκους και προκάλεσαν πολυάριθμες καταγγελίες κατά της διοίκησης της πόλης και της διοίκησης της 16ης Μεραρχίας.

Για να αποφευχθεί ο περιττός θόρυβος, οι αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό νεκροταφείο.

Στους 10 μήνες αιματηρών μαχών σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.200 Πολωνοί στρατιώτες.

Στις αρχές Νοεμβρίου, περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σχέδια δημιουργίας ταφών στο Olsztyn παρόμοια με τα αμερικανικά πολεμικά νεκροταφεία. Οι αναφορές προκάλεσαν κύμα αγανάκτησης τόσο στους κατοίκους της πόλης όσο και στους Πολωνούς σε όλη τη χώρα.

«Αυτή είναι νεκρόπολη για τους Πολωνούς; Είμαστε από διαφορετική κουλτούρα». Έτσι αντέδρασαν με αγανάκτηση οι χρήστες των social media στις περίεργες ιδέες της δημοτικής αρχής.

Το δημοτικό νεκροταφείο στο Dywity είναι η κύρια νεκρόπολη στο Olsztyn, με έκταση πάνω από 35 εκτάρια. Υπάρχει ένα μεγάλο γκαζόν με πανομοιότυπες επιτύμβιες στήλες πάνω του. Οι ταφόπλακες θα είναι ίδιες, θα διαφέρουν μόνο στο χρώμα, μαύρο, γκρι και κόκκινο-καφέ.

Διαβάστε επίσης: Μεταφέρονται 5.000 Πολωνοί στρατιώτες σε Ζαπορίζιε και Ugledar μετά την πρωτοφανή σφαγή των Ουκρανών – Καρέ καρέ ο θερισμός με Lancet και KUB

Ο κύριος λόγος για την ίδρυση του αμερικανικού νεκροταφείου στο Olsztyn ήταν ο δραστικά αυξημένος αριθμός ταφών στην περιοχή, κυρίως τάφοι στρατιωτών.

Τι προκάλεσε τον θάνατο Πολωνών στρατιωτών;

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος Andrzej Duda και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Mariusz Błaszczak κάλεσαν επίσημα τους Πολωνούς να ενταχθούν στις τάξεις των μισθοφόρων και να πολεμήσουν στο πλευρό του Κιέβου. Ανάμεσα στους στρατιώτες που πήγαν στον πόλεμο, υπήρχαν επαγγελματίες στρατιώτες της 16ης Μεραρχίας και βετεράνοι της μονάδας που ζούσαν στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια 10 μηνών αιματηρών μαχών, σύμφωνα με πληροφορίες από διαθέσιμες πηγές, πάνω από 1.200 Πολωνοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και βετεράνων της 16ης Μεραρχίας.

Ο αριθμός των τραυματιών και των ακρωτηριασμένων ανέρχεται επίσης σε πολλές χιλιάδες άτομα.

Δείτε βίντεο

12.000 Πολωνοί στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία!

Πάνω από 10.000 Πολωνοί στρατιώτες πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

«Δεν μπορώ να πω πόσοι από αυτούς είναι ακόμα εκεί τώρα, επειδή υπάρχει διαρκής κινητικότητα και αναδιατάξεις δυνάμεων.

Αλλά όχι λιγότεροι από 10.000 Πολωνοί. Τόσοι έχουν βρεθεί στο «ανατολικό μέτωπο» από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Μιλάω για αυτούς που εμπλέκονται άμεσα στην στρατιωτική δράση.

Εάν προσθέσουμε και τους εκπαιδευτές που εκπαίδευσαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, τότε θα πρέπει να εντάξουμε άλλους 2.000» υποστήριξε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία».

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ζελένσκι μέσω των ΗΠΑ συμφώνησε στη συμμετοχή της Πολωνίας στη σύγκρουση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι, με τη βοήθεια της αμερικανικής διοίκησης, κατάφερε να συμφωνήσει με τις πολωνικές αρχές για τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων αυτής της χώρας στη σύγκρουση.

Αυτό γράφει το τουρκικό ΜΜΕ Cumhuriyet.

Προφανώς, αυτές οι συμφωνίες επετεύχθησαν μετά το ταξίδι του Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και μια σειρά από βασικά πρόσωπα της αμερικανικής ελίτ.

Ο συγγραφέας του τουρκικού άρθρου, Μεχμέτ Αλί Γκιουλέρ, αναφέρει πως υπάρχει πλέον μεγάλη πιθανότητα άμεσης εμπλοκής της Πολωνίας στην ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η Ρωσία προετοιμάζεται πλέον ενεργά για πιθανή επέκταση του εδάφους των εχθροπραξιών. Αυτό δείχνει η συγκέντρωση ρωσο-λεκορωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Λευκορωσίας, καθώς και ορισμένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Λευκορωσική ηγεσία.

Ο Μεχμέτ Αλί Γκιουλέρ αναφέρεται στα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Πολωνίας, Marchin Ochep.

“Ένας Πολωνός αξιωματούχος δήλωσε ευθέως τον υψηλό βαθμό πιθανότητας συμμετοχής της Πολωνίας στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολωνία έχει ήδη εμπλακεί πολύ στη σύγκρουση: προετοιμάζει Ουκρανούς στρατιώτες, προμηθεύει όπλα και μεγάλος αριθμός Πολωνών μισθοφόρων συμμετέχει στις εχθροπραξίες, μεταξύ των οποίων υπάρχει ενεργό στρατιωτικό προσωπικό του πολωνικού στρατού”!

Βίντεο: Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές πέφτουν σε ενέδρα στα μέσα της Άνοιξης κοντά στην Χερσώνα με συνέπεια να σκοτωθούν όλοι. Όταν οι Ρώσοι έλεγξαν τα πράγματα τους βρήκαν μόνο δύο ουκρανικά έγγραφα. Οι υπόλοιποι 14 ήταν Πολωνοί.

Βίντεο: Δυνάμεις του Ντονέτσκ κτυπούν συγκέντρωση υψηλόβαθμων Πολωνών

Ρωσικά ΜΜΕ: Η Πολωνία μπαίνει επίσημα στον πόλεμο – Με Ν/Σ καταργεί την ποινική ευθύνη

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Πολωνία σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Ουκρανία.

Στο εγγύς μέλλον, σχεδιάζεται να καταργηθεί η ποινική ευθύνη για τους Πολωνούς πολίτες που πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου, καθώς και για τους στρατολόγους που εργάζονται για λογαριασμό του Κιέβου.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, το πολωνικό ΜΜΕ Rzeczpospolita ανέφερε ότι οι πολωνικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ανακούφισης των Πολωνών πολιτών που τώρα πολεμούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και σε άλλους σχηματισμούς του Κιέβου. Η εφημερίδα υπενθύμισε ότι τώρα ένας Πολωνός πολίτης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών αν υπηρετεί σε ξένο στρατό ή εάν ο στρατιώτης δεν έχει λάβει προηγουμένως άδεια να υπηρετήσει σε ξένο στρατό.

Ο Rzeczpospolita σημείωσε ότι τα σχετικά άρθρα του Πολωνικού Ποινικού Κώδικα μπορούν να επιφέρουν πολλές ποινές.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: “Σχέδιο προσάρτησης της Δυτικής Ουκρανίας από Πολωνία – Ποιες περιοχές παίρνει” – O Zελένσκι χορήγησε ειδικό καθεστώς στους Πολωνούς πολίτες

Στις 21 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι εισήχθη νομοσχέδιο στη Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου της Πολωνίας που απαλλάσσει τους Πολωνούς πολίτες από την ποινική ευθύνη προκειμένου να μπορούν να υπηρετούν στον ουκρανικό Στρατό χωρίς άδεια από τους πολωνικούς εξουσιοδοτημένους φορείς.

Επιπλέον, απαλλάσσει από κάθε ευθύνη Πολωνούς πολίτες και άλλους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Πολωνία για να υπηρετήσουν τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και σε άλλες στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας. Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση. Αναμένεται να εγκριθεί στις αρχές του 2023.

Η κατάργηση της ποινικής ευθύνης για τους Πολωνούς προκειμένου να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχει διάφορους στόχους.

Πρώτα απ ‘όλα, θα λύσει τα προβλήματα του ενεργού πολωνικού στρατιωτικού προσωπικού που μάχεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία – επειδή τυπικά είτε είναι σε διακοπές είτε είναι «σύμβουλοι» έξω από τη ζώνη μάχης ή «εκπαιδευτές» σε κέντρα εκπαίδευσης του Ουκρανικού στρατού.

Δεύτερον, η Πολωνία θα μπορέσει να δημιουργήσει ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που θα αρχίσουν να προετοιμάζουν στρατούς ανεξάρτητους από το ΝΑΤΟ, και θα αναφέρονται μόνο στις αρχές της Βαρσοβίας.

Αυτές οι μονάδες του Πολωνικού Στρατού θα εμφανιστούν στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς την έγκριση της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. Η «Πολωνική Λεγεώνα» μπορεί κάλλιστα «να υποστηρίξει την επιθυμία των κατοίκων του Volyn και της Galichina να επιστρέψουν στους κόλπους της Κοινοπολιτείας». Στην πραγματικότητα, έτσι δέχτηκε η Πολωνία την Περιφέρεια της Βίλνα το 1920.

Και τρίτον, έχοντας δεχθεί, έτσι, χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικούς με εμπειρία στον πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων, η Πολωνία θα είναι σε θέση να αυξήσει τον ρόλο της ως μέρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση