Οι ιχνηλάτες του παραδείσου .
Χαίρεται
ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν,
 
Εάν ως άτομο  ,ως οικογένεια ,ως έθνος ,ατομικά ή συλλογικά,   αυτεξούσια και ελευθερά δεν ακολουθήσεις τον Θεό ,δεν απαρνηθείς τις πεποιθήσεις σου ,τον εαυτό σου  ,δεν σηκώσεις το βάρος αυτής της αυταπάρνησης  ,πως απαιτείς μετά οτιδήποτε από τον Θεό ; 
 
Υιέ μου, δός μοι σήν καρδίαν.
 
Δεν μπορώ να λέω και τι έκανε ο Θεός γιατί το επέτρεψε ο Θεός ;  και που είναι ο Θεός
Δεν μπορώ να απαιτώ από τον Θεό τίποτα ,όταν είμαι αρνητής του Ευαγγελίου του ,των εντολών του και αποστάτης από την  Εκκλησία του ,όταν είμαι κατ επιλογή ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ 
Δεν δέχομαι ,δεν θέλω να δεχθώ αλλά και δεν ξέρω το δόγμα και μετά τον κρίνω κιόλας ,με τα δικά μου  μέτρα και σταθμά .
Είναι σαν αυτόν που δεν πληρώνει ποτέ ,αλλά τον κερνάνε συνεχώς και στο τέλος ελέγχει τον λογαριασμό να δει αν έχει κανένα λάθος …
 
 
Στις 29 Δεκεμβρίου  των Αγίων νηπίων  .
 
Κάθε αφορισμένος ,αποστάτης , κάθε αρνητής των Ευαγγελικών εντολών  απορεί .
Γιατί ο κακός  Θεός επέτρεψε να σφαγιαστούν τα νήπια από τον Ηρώδη .
Έτσι και εγώ κάθε χρόνο απορούσα ,τώρα όμως κατανόησα  ότι ο Θεός τα έσωσε από τους γονείς τους…
 
 
Όπως και το τότε Ισραήλ  ,έτσι και σήμερα ,το νέο Ισραήλ  .
 
Τότε σφαγιάστηκαν τα νήπια από τον Ηρώδη ,τώρα σφαγιάζονται καθημερινά  από τους  επιστήμονες και τους αποστάτες ,αρνητές του Θεού ,τους αμετανόητους αλλά  κατά άλλα προοδευτικούς γονείς .
Ο Θεός ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ για αυτό  … 
 
Αγγελάκια γεμίζει ο παράδεισος ,τα παίρνει από τους γονείς τους πρίν καταλήξουν φαρισαίοι ,σταυρωτές του Χριστού  αλλά  και μικροί  βιαστές …
Άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με και μη κωλύετε αυτά
 
Τα παιδιά είναι ΕΥΛΟΓΙΑ που μαλακώνει την σκληρή καρδιά  του γονιού .
Αν όμως ο γονιός δεν μαλακώνει με τίποτα  και πρόκειται να καταστρέψει  τον εαυτο του και μαζί και κάθε  παιδική ψυχή  που του έστειλε ο Θεός .
τότε ο Θεός μου παίρνει την ευκαιρία πίσω και με καθιστά ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΟ εν ώρα κρίσεως 
 
Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα.
 
Αντί να  κρίνουμε και να τα βάζουμε με τον Θεό  ,ας κοιτάξουμε  τον εαυτό μας ,για τα πνευματικά μας χάλια ,την αποστασία μας , την αμετανοησίας μας .
Ας δούμε ότι είμαστε κατ ουσία αφορισμένοι ,αποκομμένοι από τον Θεό και την Εκκλησία του και οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι τα παιδιά μας .
Και δεν μας φταίει η Εκκλησία  και οι παπάδες και αυτοί άνθρωποι είναι  ,ασχέτως την εξουσία που έχουν που θα κριθούν  στην ώρα τους ,εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε κανένα παρά μόνο τους εαυτόν .
 
Η πηγή της ΑΓΑΠΗΣ είναι ο ΘΕΟΣ ,η σύνδεση με αυτή την πηγή γίνεται διά ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ εντός της Εκκλησίας δια των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ και πρώτα πρώτα της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ της ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ  
 
Κάθε άλλη πηγή  ΑΓΑΠΗΣ είναι αντικατοπτρισμός στην έρημο της ζωής και μάταιη αγαπολογία  .
 
 
Αγαπάς τον εαυτό σου ,τα παιδιά του κόσμου ,τα παιδιά σου ;  ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ.
Άς αφήσω  τα νήπια ,είναι χαρούμενα ,εκεί που είναι ,μακριά από  τους γονείς τους ,μακριά από τον κόσμο  ,  όσο δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους  .Είναι στην αγκαλιά του Θεού .
Ας καταλάβω ότι η ΑΓΑΠΗ είναι η τέλεια αρετή και θέλει  κόπο   ,δεν είναι κάτι εύκολο  και φτηνό  ,όπως νομίζουμε  ,είναι άκτιστη ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Θεού ,που κατακαίει κάθε ανάξιο αν την λάβει .
πηγαίνω πρώτα να πλυθώ στο Μυστήριο της  ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ   εκεί  κάνω μια νέα  αρχή στον δρόμο πρός την ΑΓΑΠΗ .
Με  την λογική  της δικής μου ατέλειας και της τελειότητας του Θεού ,που ενεργεί στα Μυστήρια  και μπορεί να με οδηγήσει στην τελειότητα σταδιακά ,στην ΑΓΑΠΗ για τον Θεό ,τον πλησίον ,τον εαυτό μου ,τα παιδιά όλου του κόσμου .
και τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, για να βρω την ΑΓΑΠΗ .
 
Η χαμογελαστή κιβωτό 
 
Η ΑΓΑΠΗ  είναι ενέργεια του ΘΕΟΥ και από εκεί πηγάζει και τροφοδοτεί τα σκεύη εκλογής του ,αφού τα καθαρίσει  ,τους Αγίους του .Αυτή η ΑΓΑΠΗ είναι ανιδιοτελής δεν ζητά κανένα είδους αντάλλαγμα .
Δεν ζητά χρήματα ,σπίτια ,αυτοκίνητα ,καταθέσεις  ,κληρονομίες ,υλικά αγαθά ή χειροκροτήματα …
.
Κάθε άλλη ΑΓΑΠΗ είναι ιδιοτελής ,βγαίνει από μέσα από τον άνθρωπο και είναι συμφεροντολογική  ,δίνεται  για ανταλλάγματα ,οικονομικά ή  χειροκρότημα και μπράβο και κάποια στιγμή σκάει σαν φούσκα  ,γκρεμίζεται  ,αποκαλύπτεται η γύμνια της .
Εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών
Στον παράδεισο Θα πάω, αν ακολουθήσω τον δρόμο που βαδίζουν τα παιδιά ,αυτά κινούνται ,έλκονται  ,πηγαίνουν πρόςτον Θεό ,πρός τον Χριστό ,αυτά σαν προβατάκια τον ακούνε  ,που τα καλεί .
Ο μόνος που αγαπάει τα παιδιά είναι ο Θεός  ,είναι ο  Χριστός  και οι μόνοι που τα αγαπούν κοντά του είναι οι Άγιοι του ,που και αυτοί παρέμειναν παιδιά παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες του κόσμου .
Ο προορισμός μας είναι ο παράδεισος  και όχι αυτός ο μάταιος φτηνιάρικος  κόσμος και τα  ψέματα του  .
Σε αυτόν τον προορισμό μπορούν να μας οδηγήσουν τα παιδιά μας ,αρκεί να μην τα σκοτώνουμε καθημερινά 
Απομακρύνοντας τα από τον Χριστό ,την προσευχή ,την εκκλησία ,αυτοκαταστρεφόμαστε ,χάνουμε τον δρόμο .
Για αυτό μας τα παίρνει ,μας τα στέλνει ως ιχνηλάτες ,οδηγούς πρός τον παράδεισο και αντί να τα αξιοποιήσουμε ,να τα αφήσουμε να μας οδηγήσουν ,τα διαστρέφουμε ,τα διαβάλλουμε ,τα σκοτώνουμε και μας τα παίρνει πρίν γεννηθούν καν…
Άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με και μη κωλύετε αυτά…..και εσείς απλά ακολουθήστε τα.
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση