Μακελειό Ρώσων στρατιωτών με σφραγίδα ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από ουκρανικό χτύπημα με HIMARS – Εγκληματικό λάθος της ρωσικής Διοίκησης (vid)

Έρευνες στην Ρωσία για τα αίτια της τραγωδίας- Τι δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες

Μακελειό Ρώσων στρατιωτών με σφραγίδα ΗΠΑ στο Ντονέτσκ: Δεκάδες Ρώσοι επίστρατοι σκοτώθηκαν σε ουκρανική πυραυλική επίθεση στην πόλη Μακιίβκα (Μakeevka) μετά από εγκληματικό λάθος της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.

Η ρωσική Διοίκηση του Ντονέτσκ συγκέντρωσε εκατοντάδες Ρώσους επίστρατους στο πρώην κτίριο του “Σχολείου 19” . Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400 νεκρούς ενώ το ρωσικό ΥΠΑμ επιβεβαίωσε τον θάνατο μόλις 63 στρατιωτών.

Όμως η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι έχουν πάνω από 100 νεκρούς, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Μόσχα. Ρωσικά ΜΜΕ πυροβολούν εδώ και ώρες την τοπική διοίκηση της περιοχής η οποία έκανε το εγκληματικό λάθος να συγκεντρώσει τόσους πολλούς στρατιώτες σε ένα σημείο.

Οι Ουκρανοί κατάφεραν να αποκτήσουν πληροφορίες και να εξαπολύσουν μπαράζ με MLRS HIMARS.

Πλάνα δείχνουν ένα κτίριο να έχει μετατραπεί σε πεδίο ερειπίων που σιγοκαίνε.

Είναι η πρώτη μεγάλη επίθεση των Ουκρανών με MLRS HIMARS εδώ και αρκετό καιρό, μια επίθεση η οποία κόστισε πολύ στην Μόσχα.

Δεκάδες νεκροί Ρώσοι στρατιώτες

Μία πηγή της διοίκησης του Ντονέτσκ, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, υπάρχουν λιγότεροι από 100 νεκροί μέχρι στιγμής». Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έως και 400 Ρώσοι σκοτώθηκαν.

«Όσα αναφέρονται είναι παραφουσκωμένες εκτιμήσεις. Πενήντα οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν μέσα σε μια νύχτα, αριθμός που είναι μεγάλος για μια κανονική μέρα και όχι πολύ αν πιστεύετε τις πληροφορίες για εκατοντάδες νεκρούς. Ήταν ένας χώρος για Ρώσους νεοσύλλεκτους που επιστρατεύτηκαν».

Ο Ντανίλ Μπεζσόνοφ, ανώτερος περιφερειακός αξιωματούχος που υποστηρίζεται από τη Ρωσία στις ελεγχόμενες από τη Μόσχα περιοχές της επαρχίας του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι το κτίριο της επαγγελματικής σχολής επλήγη από αμερικανικής κατασκευής πυραύλους HIMARS, γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς οι άνθρωποι εκεί ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

«Σημειώθηκε μαζικό πλήγμα στην επαγγελματική σχολή από αμερικανικούς MLRS HIMARS», δήλωσε ο Μπεζσόνοφ στο Telegram.

«Άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ο ακριβής αριθμός είναι ακόμα άγνωστος. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές».

Ο Ίγκορ Γκιρκίν, πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) που βοήθησε τη Ρωσία να ενωθεί με την Κριμαία το 2014 και στη συνέχεια να οργανώσει φιλορωσικές πολιτοφυλακές στην ανατολική Ουκρανία, είπε σε μια ανάρτηση στο Telegram στις 11:08 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ότι «ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες».

Ο Γκιρκίν, ο οποίος έχει επικρίνει έντονα τις στρατιωτικές αποτυχίες της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ότι πυρομαχικά είχαν αποθηκευτεί στο ίδιο κτίριο όπου φιλοξενούνταν οι επίστρατοι.

«Δεν είναι η μόνη τέτοια (εξαιρετικά πυκνή) ανάπτυξη προσωπικού και εξοπλισμού στη ζώνη καταστροφής πυραύλων HIMARS», έγραψε.

«Και – ναι – δεν είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση».

Ρωσικά ΜΜΕ: Ποιος φταίει για την τραγωδία στη Makeevka;

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ξεκίνησε η αναζήτηση των υπευθύνων της τραγωδίας στη Makeevka.

«Η τραγωδία κτύπησε το Α’ Σώμα Στρατού του Ντονέτσκ. Δυστυχώς μετά το θάνατο του στρατηγού Roman Kutuzov, στη διοίκηση άρχισαν να παραμελούν την κοινή λογική και τη νοημοσύνη για χάρη κάποιας στρατιωτικής επιστήμης και σκοπιμότητας»

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, πρόκειται για επίστρατους από την περιοχή του Σαράτοφ.

Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν στο μέγιστο βαθμό του νόμου για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Ζητάμε με προσοχή «να βρεθούν οι δράστες», χωρίς να διακριθεί το σώμα του στρατού του Λουγκάνσκ-Ντονέτσκ από τις ρωσικές στρατιωτικές περιοχές, που είναι κυρίως κινητοποιημένοι μαχητές.

Προσβλέπουμε σε ολόκληρη τη χώρα και προσβλέπουμε στα δίκαια αποτελέσματα της έρευνας”.

Ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας – Σκοτώθηκαν 63 Ρώσοι

“Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν έξι ρουκέτες «HIMARS» στο σημείο προσωρινής ανάπτυξης μιας από τις μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Makeevka, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Δύο πύραυλοι «HIMARS» καταρρίφθηκαν από ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

«Όμως τέσσερις πύραυλοι με ισχυρή εκρηκτική κεφαλή έπληξαν το σημείο προσωρινής ανάπτυξης και σκότωσαν 63 Ρώσους στρατιώτες. Όλη η απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη, — θα παρασχεθεί στις οικογένειες και τους φίλους των αποθανόντων στρατιωτών” καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Η χρήση κινητού “κάρφωσε” την θέση των επίστρατων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ρωσική έρευνα, “η υψηλή δραστηριότητα χρήσης κινητών τηλεφώνων από το στρατιωτικό προσωπικό στη Makeevka (Ντονέτσκ) αποκάλυψε την θέση τους στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις”.

«Προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα αίτια του χτυπήματος με HIMARS ήταν η ενεργή χρήση κινητών τηλεφώνων από αφιχθέντες στρατιωτικούς.

Ο εχθρός, χρησιμοποιώντας το σύμπλεγμα πληροφοριών ECHELON, αποκάλυψε την υψηλή δραστηριότητα χρήσης κινητών τηλεφώνων και την τοποθεσία των συνδρομητών» αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Δείτε βίντεο

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση