Ελλείψεις στα φάρμακα;;; Τη «ΛΥΣΗ» φέρνει ο Πιερρακάκης: «Αυτό θα γίνει το 2023»

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ η παρέμβασή του τώρα που όλοι θα τρέχουν σε γιατρούς για να μπορέσουν να πάρουν έστω ένα σιρόπι!!!

Η άυλη συνταγογράφηση αποτέλεσε θεμέλιο της στρατηγικής μας, καθώς διευρύνουμε διαρκώς τη λειτουργία της προσθέτοντας νέες δυνατότητες, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ήδη ιατρικά παραπεμπτικά και ιατρικές βεβαιώσεις εκδίδονται άυλα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν οι βεβαιώσεις νοσηλείας και οι διαγνωστικές εξετάσεις».

«Όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με το υπουργείο Υγείας, κεντρική μας επιδίωξη ήταν τα ψηφιακά μέσα να συμβάλλουν για να αναπτυχθούν πιο φιλικές υπηρεσίες υγείας.

Επιλέξαμε να αξιοποιήσουμε το επιτυχημένο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξελίσσοντάς το και ανοίγοντάς το στους πολίτες» γράφει σε ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης και συνεχίζει:

«Δημιουργήσαμε, έτσι, αρχικά την άυλη συνταγογράφηση, μέσω της οποίας ο πολίτης λαμβάνει τις ιατρικές του συνταγές με SMS και e-mail.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός «η άυλη συνταγογράφηση λειτουργεί ως «κλειδί» των νέων ψηφιακών εργαλείων που υλοποιούμε.

Αυτό κάναμε στον εμβολιασμό, με τις εξατομικευμένες προτάσεις ραντεβού που στέλναμε σε όσους ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Αυτό κάναμε στο MyHealth app, την εφαρμογή μας που βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA. Και αυτό κάνουμε με τις προληπτικές εξετάσεις, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» που αφορά εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού για γυναίκες 50-69 ετών. Έως σήμερα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δωρεάν περισσότερες από 65.000 ψηφιακές μαστογραφίες. Χάρη στη συγκεκριμένη δράση, περισσότερες από 4.150 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα με ευρήματα και άρχισαν τον δρόμο της θεραπείας».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής διευρύνεται μέσα στο 2023.

Μέσα από ένα καινοτόμο για την Ελλάδα σύστημα, οι πολίτες λαμβάνουν με μήνυμα το παραπεμπτικό τους για προληπτικές εξετάσεις που αντιστοιχούν στο φύλο και την ηλικία τους. Και αυτό γίνεται εντελώς δωρεάν και χωρίς περιττές διαδικασίες.

Σήμερα περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, με λίγα μόνο κλικ μέσω του https://ehealth.gov.gr. Όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η ψηφιακή πολιτική είναι μια κοινωνική πολιτική, με προστιθέμενη αξία για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Μέσα από την υλοποίηση της στρατηγικής μας, θέλουμε οι πολίτες να μπορούν να φροντίζουν την υγεία τους έγκαιρα, εύκολα και γρήγορα, μέσα από απλές ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές» καταλήγει ο κ. Πιερρακάκης.

Έτσι…απλόχερα λοιπόν ο Πιερρακάκης μας προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να συνταγογραφούμε τα πάντα (φάρμακα, εξετάσεις κλπ) με μηδέν χαρτούρα, αλλά το κράτος-ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ να ξέρει μέσω των ηλεκτρονικών μας φακέλων ακόμα και πότε θα παίρνουμε ένα αντιπυρετικό!!!

Και μάλιστα σε εξαιρετικά μειωμένο αριθμό και με απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασθενείς, από τη στιγμή ειδικά που ο Πλεύρης ως αρμόδιος Υπουργός επιτίθεται στους ίδιους τους πολίτες που…ΣΤΟΚΑΡΟΥΝ αντιβιώσεις και απλά παυσίπονα (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Τυχαίο το timing;;; Την ώρα μάλιστα που κερδίζει έδαφος, λόγω της έλλειψης φαρμάκων, η ιδέα της συνταγογράφησης ΟΛΩΝ των σκευασμάτων;;;

 

(φωτο:intime)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση