Έκτακτη συνέντευξη ρωσικού ΥΠΑΜ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Makeevka – Ρίξαμε πυρά ανταπόδοσης – Νεκροί 330 Ουκρανοί και μισθοφόροι

Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής: “Είχαν συγκεντρωθεί 500 στρατιώτες”

Στους 89 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών από το κτύπημα στην Makeevka με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη τύπου τόσο για τις ρωσικές απώλειες όσο και για τις ενέργειες ανταπόδοσης στην Druzhkovka.

Πάντως, ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών αναμένεται να ανέβει δραματικά.

Ο πασίγνωστος Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής, Semyon Pegov, ανέφερε ότι βρίσκονταν έως και 500 Ρώσοι στρατιώτες στο κτίριο που κτυπήθηκε. Μάλιστα υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του.

Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από την έναρξη του πολέμου σε μία μόνο ημέρα από ένα και μόνο κτύπημα, κάτι που αρχίζει να προκαλεί εσωτερική κρίση.

Το ίδιο σημείωσε και Αμερικανός αξιωματούχος στο CBS:

“Υπολογίζεται ότι 200-500 Ρώσοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση. Τα εκρηκτικά που βρίσκονταν στο ίδιο κτίριο με τα στρατεύματα προκάλεσαν δευτερεύουσες εκρήξεις”.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ουκρανικός Στρατός έπληξε το 1444 Σύνταγμα Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που στάθμευε στην Makeevka, επανδρωμένο εξ ολοκλήρου από Ρώσους στρατεύσιμους.

-Το 1444 Σύνταγμα Μηχανοκίνητων Τυφεκίων φέρεται να προσαρτήθηκε στην 1η Ξεχωριστή Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών του 1ου Σώματος Στρατού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

– Υπεύθυνος για την επιλογή της προσωρινής θέσης του συντάγματος ήταν ο συνταγματάρχης Aleksey Khairulin, ο διοικητής του 1ου SGMRBr.

– Ο διοικητής του 1444 συντάγματος μηχανοκίνητων τυφεκίων, συνταγματάρχης Roman Yenikeyev και ο επιτελάρχης του συντάγματος, συνταγματάρχης Vladimir Kuzkin απουσίαζαν από τη θέση του συντάγματος στην επαγγελματική σχολή κατά τη διάρκεια του κτυπήματος.

– Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (89), καθώς δεν περιλαμβάνει εκείνους που δεν έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια και συνεχίζουν να θεωρούνται «αγνοούμενοι .”

Διαβάστε επίσης: Ρωσική εκδίκηση για την Makeevka: Κτύπημα “on air” στην γαλλική TV – 100 νεκροί Ουκρανοί και ΝΑΤΟϊκοί σύμβουλοι- Kαταστράφηκαν 8 συστήματα HIMARS & RM-70!

330 νεκροί Ουκρανοί και μισθοφόροι – Στους 89 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε νέα ανακοίνωση που περιέχει λεπτομέρειες για το χτύπημα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο κατέστρεψε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το προσωρινό σημείο ανάπτυξης μιας από τις ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στη Makeevka.

Ο Πρώτος Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντιστράτηγος Sergey Sevryukov, επιβεβαίωσε ότι την 1η Ιανουαρίου στις 00:01 ώρα Μόσχας, το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έπληξε το κτίριο Ο του PTU στην Makeevka με έξι πυραύλους MLRS HIMARS.

Είπε συγκεκριμένα:

► « Δύο ρουκέτες HIMARS αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αεράμυνας.

► Τέσσερις πύραυλοι HIMARS έπληξαν το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν τα ρωσικά στρατεύματα.

Από την έκρηξη οι όροφοι του κτιρίου κατέρρευσαν.

► Αμέσως μετά την τραγωδία, η διοίκηση και οι αξιωματικοί αυτής της στρατιωτικής μονάδας, κατώτεροι διοικητές και στρατιωτικό προσωπικό άλλων μονάδων, έλαβαν όλα τα διαθέσιμα μέτρα για τη διάσωση των θυμάτων. Παρασχέθηκε η πρώτη ιατρική περίθαλψη, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις.

► Δυστυχώς, λόγω του οπλισμένου σκυροδέματος, ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών αυξήθηκε στους 89. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο υποδιοικητής του συντάγματος, Αντισυνταγματάρχης Bachurin.

► Σε όλα τα θύματα και στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτικών παρέχεται όλη η απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη.

► Ο εκτοξευτής του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, με το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν την Makiivka, καταστράφηκε από πυρά ανταπόδοσης.

► Επίσης, ως αποτέλεσμα πυραυλικών και αεροπορικών επιδρομών στη συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Druzhkovka (Ντονέτσκ) καταστράφηκαν τέσσερις ακόμη εκτοξευτές HIMARS», τέσσερις RSZO RM-70 «Vampire», πάνω από 800 ρουκέτες, οκτώ αυτοκίνητα, καθώς και περισσότεροι από 200 Ουκρανοί και ξένοι μισθοφόροι.

► Επιπλέον, στην περιοχή Maslovka, καταστράφηκε το προσωρινό σημείο ανάπτυξης μιας από τις μονάδες της «Λεγεώνας των Ξένων», όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 130 ξένοι μισθοφόροι.

► Επί του παρόντος, μια επιτροπή εργάζεται για να διερευνήσει τις συνθήκες του συμβάντος. Αλλά είναι ήδη προφανές ότι ο κύριος λόγος γι αυτό που συνέβη ήταν μαζική χρήση, παρά την απαγόρευση, από το προσωπικό των κινητών τηλεφώνων. Αυτός ο παράγοντας επέτρεψε στον εχθρό να εντοπίσει και να καθορίσει τις συντεταγμένες της θέσης του στρατιωτικού προσωπικού για την εκτόξευση πυραύλων.

► Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων τραγικών περιστατικών στο μέλλον. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ένοχοι αξιωματούχοι θα λογοδοτήσουν», δήλωσε ο στρατηγός Sevryukov.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα των δηλώσεων του


Ο Sladkov σχολίασε την τραγωδία στην Μακέεβκα

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής του VGTRK Alexander Sladkov σχολίασε αυτό που συνέβη.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

“H τραγωδία εκλαμβάνεται ως καταστροφή και δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να αποδοθούν τα πάντα σε εχθροπραξίες. Η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ήταν γρήγορη. Άμεσα αντέδρασαν και οι ανακριτικές αρχές.

Πρόσφατα, οι αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών μας σταμάτησαν να εκρήγνυνται που σημαίνει ότι μάθαμε να χωρίζουμε και να διασκορπίζουμε, τολμώ να ελπίζω ότι θα μάθουμε να σώζουμε ανθρώπους” πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο αποχαιρετισμός και η ταφή των νεκρών στρατιωτών θα είναι η πιο ανοιχτή και μαζική κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου στην Ουκρανία. Επιπλέον, τέτοιες ταυτόχρονες απώλειες μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές αποφάσεις για το προσωπικό.

Συνοψίζοντας, είπε ότι η ρωσική κοινωνία, ανταποκρινόμενη στην τραγωδία, «αποδείχθηκε απίστευτα ενωμένη», απαντώντας σε ό,τι συνέβη «νηφάλια και απερίφραστα».

Semyon Pegov: “Η ιστορία με τα τηλέφωνα δεν είναι πολύ πειστική”

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής του WarGonzo, Semyon Pegov, σχολίασε:

«Απλώς, ας κάνουμε μερικές ερωτήσεις δυνατά: πώς ακριβώς κατάφερε η Περιφέρεια της Μόσχας να μάθει τον λόγο για τον οποίο το Κίεβο αποφάσισε να χτυπήσει το στρατόπεδο εκπαίδευσης του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στο Ντόνετσκ (Makeevka);

Γιατί η Περιφέρεια της Μόσχας είναι τόσο σίγουρη ότι η μαζική συγκέντρωση στρατιωτικού προσωπικού μας δεν μπορούσε να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας, ας πούμε, UAV ή πληροφορίες από το δίκτυο πληροφοριών του εχθρού;

Οι συντεταγμένες των στόχων συγχωνεύονται, σχετικά με τις κινήσεις σημαντικών προσώπων„“ πχ οι ραδιοφωνικές υποκλοπές. Το δίκτυο λειτουργεί, δεν κοιμάται.

Ωστόσο, τα ουκρανικά drones στον ουρανό πάνω από Donetsk-Makeevka, μπορούν να δώσουν όχι μόνο πληροφορίες σχετικά με τη συσσώρευση συνδρομητών, αλλά και να το επιβεβαιώσουν οπτικά.

Γενικά, για όλους σχεδόν τους επαρκείς διοικητές σε αυτόν τον πόλεμο, ήταν εδώ και καιρό ξεκάθαρο – η απόκρυψη στην πόλη της πρώτης γραμμής είναι σχεδόν αδύνατη. Ακόμα κι εκεί που τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν καθόλου. Όπως, για παράδειγμα, στο Izium. Είτε θα το βρουν μέσω πρακτόρων είτε με τη βοήθεια UAV.

500 στρατιώτες είχαν συγκεντρωθεί;

Απαγορεύεται η μαζική τοποθέτηση προσωπικού σε μεγάλα κτίρια. Είναι συνηθισμένο να μην εγκαθίστανται 500 άτομα σε ένα μέρος, αλλά να διασκορπίζονται σε δέκα διαφορετικές τοποθεσίες. Αυτό είναι θέμα ζωής και θανάτου. Ένα αξίωμα, το οποίο έγινε γνωστό στην περιοχή του Χάρκοβο αλλά το καλοκαίρι δεν προκάλεσε αμφιβολίες.

Και τέλος, οι «HIMARS» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν χτυπούν τυχαία. Σε αντίθεση με το “Grad”, τα τσέχικα ή άλλα. Πριν χτυπήσουν με «HIMARS», ο εχθρός προφανώς θα ελέγξει τις πληροφορίες – ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για συσσώρευση τηλεφώνων στην πόλη (!) – πάλι με τη βοήθεια πρακτόρων και UAV.

Δηλαδή, η απόφαση λαμβάνεται με βάση διάφορους παράγοντες.

Γενικά, η ιστορία των «κινητών» δεν είναι πολύ πειστική. Δεν λέω ότι η χρήση smartphone στην πρώτη γραμμή είναι καλό. Προφανώς όχι. Αλλά σε αυτό το πλαίσιο, είναι περισσότερο μια ιστορία για ένα κομμάτι σκόνης.

Όσο για τους νεκρούς. Δυστυχώς, ο αριθμός τους θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα δεδομένα πιθανότατα βασίζονται σε αυτούς που ταυτοποιήθηκαν αμέσως.

Οι κατάλογοι των αγνοουμένων, δυστυχώς, είναι αισθητά μεγαλύτεροι. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις πηγές, αλλά τις θεωρώ αξιόπιστες. Ελέγξαμε με τα παιδιά αρκετές φορές. ”

Rudenko: 8 στις 10 ουκρανικές επιθέσεις προκλήθηκαν από τη χρήση μη ασφαλών επικοινωνιών

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Αντρέι Ρουντένκο ανέφερε ότι το 80% των ουκρανικών επιθέσεων συνδέονται με τη χρήση στρατιωτικών μέσων μη ασφαλών επικοινωνιών. Σημειώνεται ότι ο ουκρανικός στρατός παρακολουθεί συνεχώς τη δραστηριότητα των κινητών συσκευών και μπορεί να καθορίσει συντεταγμένες για τα επόμενα χτυπήματα.

«Όσοι βρίσκονται στη ζώνη επιχειρήσεων, μην χρησιμοποιείτε ρωσικές κινητές επικοινωνίες, ακόμη και στις πίσω πόλεις! Ο εχθρός έχει διαθέσιμους σταθμούς που εντοπίζουν την κατεύθυνση των κινητών επικοινωνιών. Και υπολογίζουν αμέσως την τοποθεσία σας. Εάν ο εχθρός έχει MLRS HIMARS μεγάλης εμβέλειας, η απόσταση δεν είναι πρόβλημα για αυτόν. 8 στις 10 επιδρομές προκαλούνται από τη χρήση κινητών επικοινωνιών και μη ασφαλών συσκευών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιείτε κινητές επικοινωνίες σε τοποθεσίες και στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Ρουντένκο.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση