Σε κλοιό ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων το ΝΑΤΟ- Μεντβέντεφ: Iδού το Πρωτοχρονιάτικο δώρο σας -Στη Μεσόγειο ο Zircon με κτύπημα 9 mach στα 1.000 χλμ

H φρεγάτα “Admiral Gorshkov” αναλαμβάνει Ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου Μεσογείου

Σε κλοιό ρωσικών υπερηχητικών όπλων βρίσκονται πλέον οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ευρώπη καθώς μετά τον πύραυλο αέρος-εδάφους Kh-47M2 Kinzhal, τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία και ο πύραυλος 3M22 Zircon!

Η Ρωσία έχει θέσει σε υπηρεσία δύο υπερηχητικά όπλα εναντίον κανενός του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης και αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα ενόψει κλιμάκωσης του ουκρανικού πολέμου.

Οι Ρώσοι μεταφέρουν εσπευσμένα την φρεγάτα Admiral Gorshkov από τον Βόρειο Στόλο στην Μεσόγειο. Η φρεγάτα που φέρει τους 3Μ22 Zircon θα αναλάβει καθήκοντα ναυαρχίδας του ρωσικού Στόλου Μεσογείου.

Χτες, μόλις δόθηκε η διαταγή απόπλου, η φρεγάτα έλαβε θέσεις μάχης και εξαπέλυσε τον υπερηχητικό πύραυλο 3M22 Zircon καταστρέφοντας στόχο σε απόσταση 1.000 χλμ! Το μήνυμα είναι σαφέστατο προς την Δύση.

Ο πύραυλος 3M22 Zircon είναι ένας πολυηχητικό βλήμα κατά στόχων επιφανείας με τεχνολογία κινητήρα Scramjet και εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ.

Πρόκειται για ένα βλήμα χωρίς κάποιο άλλο ανάλογο στον κόσμο σήμερα το οποίο φτάνει την ταχύτητα των 9 mach!

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε εντολή ώστε η νέα φρεγάτα Admiral Gorshkov της ομώνυμης κλάσης, να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία και να ξεκινήσει αποστολές στον Ινδικό Ωκεανό, στον Ατλαντικό αλλά και στη Μεσόγειο Θάλασσα, μια εβδομάδα μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών.

Επιχειρησιακοί και οι 3M22 Zircon

Ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας μέσω βίντεοκλήσης, στην οποία συμμετείχε και ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, με τον κυβερνήτη της φρεγάτας Admiral Gorshkov, τόνισε ότι «οι υπερηχητικοί πύραυλοι τύπου Zircon που διαθέτει είναι μοναδικοί και καμία άλλη χώρα δεν έχει τέτοιο όπλο τόσο ισχυρό, που θα επιτρέψει στη Ρωσία να αμυνθεί από εξωτερικές απειλές και θα συμβάλλει στην εγγύηση των εθνικών μας συμφερόντων».

«Αυτή τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων –‘Zircon’– που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συμπλήρωσε πως «θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας».

Ο Σοϊγκού είπε πως η φρεγάτα Gorshkov θα πλεύσει στον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό και στη Μεσόγειο.

«Αυτό το πλοίο, εξοπλισμένο με [πυραύλους] ‘Zircon” είναι ικανό να εντοπίζει το στόχο και να καταφέρνει ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στην ξηρά», είπε ο Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού είπε πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι, γνωστοί ως Zircon, μπορούν να υπερισχύσουν οποιουδήποτε πυραυλικού αμυντικού συστήματος.

Οι πύραυλοι πετούν με ταχύτητα εννέα φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, είπε ο Σοϊγκού.

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov, έχει μέγιστο εκτόπισμα 5.400 τόνους, μήκος 135 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 29 κόμβους.

Συγκεκριμένα φέρει:

-Ένα πυροβόλο των 130 χιλιοστών.
-Σύστημα κάθετης εκτόξευσης 16 κελιών για πυραύλους τύπου Zircon, Kalibr και Oniks.
-Σύστημα κάθετης εκτόξευσης 32 κελιών για πυραύλους επιφανείας – αέρος (ναυτική έκδοση των S-350).
-Δύο οπλικά συστήματα εγγύς αεροπορικής άμυνας (CIWS) τύπου Palash.
-Δύο τετραπλούς τορπιλοσωλήνες των 330 χιλιοστών.
-Δύο πολυβόλα των 14,5 χιλιοστών.
-Ένα ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων τύπου Ka-27.

Βίντεο: Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου Zircon” από την φρεγάτα “Admiral Gorshkov”. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την Θάλασσα του Μπάρεντς και έπληξε στόχο στην Λευκή Θάλασσα σε απόσταση 1000 χλμ

Ναυαρχίδα του Στόλου Μεσογείου

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ, η φρεγάτα του Βόρειου Στόλου «Ναύαρχος του Ναυτικού της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov» με υπερηχητικούς πυραύλους «Zirkon» θα ηγηθεί της μόνιμης επιχειρησιακής ομάδας του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο.

Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού στόλου, γράφει ρωσικό ΜΜΕ επικαλούμενο πηγή κοντά στο στρατιωτικό τμήμα.

Η «Admiral Gorshkov» είναι η κύρια φρεγάτα πολλαπλών ρόλων κλάσης 22350. Ναυπηγήθηκε στο «Βόρειο Ναυπηγείο» ΟΣΚ, τον Ιούλιο του 2018 . Το πλοίο συμμετείχε στις δοκιμές του τελευταίου υπερηχητικού πυραύλου «Zircon».

Η Υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου στις 28 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι το πλήρωμα της φρεγάτας είχε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για επιχειρησιακή ανάπτυξη. Για αρκετές ημέρες, το πλήρωμα του πλοίου εκτελούσε μάχιμες αποστολές στους χώρους εκπαίδευσης του Βόρειου Στόλου στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ανησυχία στην Βρετανία: Ο «Zircon» θα παραβιάσει το ναυτικό αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ

Οι Δυνάμεις του Ναυτικού Στόλου της Ρωσίας με υπερηχητικούς πυραύλους «Zircon» θα ηγηθούν του Στόλου σε περίπτωση σύγκρουσης θα διασπάσουν την θαλάσσια άμυνα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Όπως γνωρίζετε, τα υπερηχητικά βλήματα «Ζircon» είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων. Δηλαδή, χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, αν και βρίσκονται αρκετά μακριά από τη Ρωσία, δεν έχουν αξιόπιστη άμυνα.

Ο Mark Almond, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Κρίσεων, ανέφερε ότι η ανάπτυξη της φρεγάτας Admiral Gorshkov με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon έγινε για να ακυρώσει τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια για πιο ενεργή επέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η Δύση υστερεί απέναντι στα υπερηχητικά όπλα της Κίνας και της Ρωσίας.

Λόγω των ταχυτήτων τους –πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερες της ταχύτητας του ήχου– και της ικανότητας ελιγμών τους, τέτοια όπλα θεωρούνται ως ένας τρόπος για την απόκτηση πλεονεκτήματος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Βίντεο: Ο απόπλους της φρεγάτας Admiral Gorshkov

Μεντβέντεφ: Φρικιά ιδού το πρωτοχρονιάτικο δώρο σας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολίασε την ανακοίνωση προς τον λαό της Ρωσίας από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε την αμερικανική ανακοίνωση «εξωφρενικό κυνισμό στις καλύτερες παραδόσεις των Ναζί», καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που χορηγούν την Ουκρανία και προμηθεύουν όπλα στη χώρα.

Ακολουθεί το μήνυμά του:

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε μια απερίσκεπτη έκκληση προς τον λαό της Ρωσίας. Τελειώνει με το τυπικό δυσάρεστο ύφος των Ιησουιτών: «σε αλληλεγγύη με τον καθένα από εσάς που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πιο ειρηνικό μέλλον».

Ακόμα και για αυτά τα πρωτοκλασάτα φρικιά, αυτό είναι το απόγειο του κυνισμού και το όριο της ηθικής υποβάθμισης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξοδεύουν δεκάδες δισεκατομμύρια για τον πόλεμο στην Ουκρανία, παραχωρούν τα όπλα τους σε τεράστια κλίμακα, εξοντώνοντας χιλιάδες ανθρώπους με πληρεξούσιο.

Αυτός είναι ακραίος κυνισμός στις καλύτερες παραδόσεις των Ναζί. Ναι, στην πραγματικότητα, γιοι σκύλων, που κουβαλούν τέτοιες ανοησίες, είναι οι πραγματικοί κληρονόμοι του υπουργού προπαγάνδας του Ράιχ Τζόζεφ Γκέμπελς.

Το κύριο δώρο για την Πρωτοχρονιά με το φορτίο πυρομαχικών των πυραύλων Zircon πήγε χθες στις ακτές των χωρών του ΝΑΤΟ. 1000 χλμ εμβέλεια με υπερηχητικό Mach 9 και δυνατότητα να φέρει οποιασδήποτε γόμωσης με εγγύηση ξεπερνούν κάθε αντιπυραυλική άμυνα. Αφήστε το να σταθεί κάπου 100 μίλια από την ακτή.

Να χαίρεστε λοιπόν!

Εσείς και οι κολλητοί σας που σκοτώνουν τον λαό μας δεν θα συγχωρεθείτε ποτέ. Θα σας μιλήσουμε στη γλώσσα της εξουσίας, αν δεν το καταλαβαίνετε αλλιώς. Εκδίκηση κάθε εγκληματία για κάθε δολοφονηθέντα πολίτη της χώρας μας».

Βίντεο: Η διαταγή Πούτιν στον κυβερνήτη της φρεγάτας

Αφήστε μια απάντηση