Potato sock: Αυτή είναι η παράξενη «θεραπεία» που κάνει θραύση στο TikTok

Potato sock: Κάποιοι χρήστες του TikTok που είναι άρρωστοι αποφάσισαν κοιμούνται με φέτες πατάτας στις κάλτσες τους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να νικήσουν τη γρίπη.

Η περίεργη «θεραπεία», γνωστή και ως «potato sock», έχει γίνει viral στην εφαρμογή, με εκατοντάδες βιντεάκια να δείχνουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δοκιμάζουν το… hack για την υγεία. Με τα κρούσματα γρίπης να αυξάνονται αυτή την περίοδο, τα συγκεκριμένα βίντεο έχουν συγκεντρώσει το αστρονομικό νούμερο των 8,1 δισεκατομμυρίων προβολών.

Και ενώ ορισμένοι γιατροί την έχουν κατηγορήσει ως ψευδοεπιστήμη, πολλοί απελπισμένοι TikTokers έχουν στραφεί στην πρωτότυπη «θεραπεία» αφού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την ασθένεια με πιο συμβατικά μέσα. Ορισμένοι τώρα είναι φανατικοί υποστηρικτές της πρακτικής, λέγοντας ότι οι πατάτες έχουν βοηθήσει να τραβήξουν τις τοξίνες από το σώμα τους, αφήνοντάς τους να νιώθουν φρέσκοι και γεμάτοι ενέργεια. «Δουλεύει!! Η κόρη μου αισθάνεται πολύ καλύτερα!!» είπε μια μαμά αφού δοκίμασε το «κόλπο» στο άρρωστο παιδί της.

Το βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 6,6 εκατομμύρια προβολές, καθοδηγεί τους ακόλουθους για το πώς να ολοκληρώσουν σωστά τη «θεραπεία». «Πάρε μια πατάτα και κόψε δύο φέτες από αυτήν», λέει η μαμά στο viral βίντεό της, τονίζοντας ότι κάθε φέτα του λαχανικού είναι σχετικά λεπτή. «Βάλτε τα κάτω από το πέλμα κάθε ποδιού και καλύψτε τα με μια κάλτσα όλη τη νύχτα». Το βίντεο φτάνει στο επόμενο πρωί όταν βγάζει τις κάλτσες από τα πόδια του κοριτσιού της και δηλώνει: «Θα δείτε ένα αποτύπωμα στο κάτω μέρος του ποδιού, το οποίο είναι απολύτως εντάξει. Στη συνέχεια θα δείτε τις φέτες πατάτας, οι οποίες είναι αηδιαστικά σκούρες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τοξίνες αφαιρούνται και το παιδί σας αισθάνεται πολύ καλύτερα».

Πράγματι, το viral κλιπ δείχνει ότι οι φέτες πατάτας ήταν μαύρες αφού ήταν μέσα στις κάλτσες όλη τη νύχτα – κάτι που έκανε ορισμένους θεατές να αισθάνονται ανησυχία, μεταδίδει η New York Post.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη μαμά δηλώνει βέβαια ότι το hack λειτουργεί σε ενήλικες καθώς και σε παιδιά. Η Alicia North έδειξε τις μαυρισμένες πατάτες που άφησε στα πέλματα των ποδιών της κατά τη διάρκεια της νύχτας, πριν δηλώσει: «Ό,τι και να έβγαλε από το σώμα μου, λειτούργησε. Νιώθω πολύ καλύτερα».

Οι influencers συμπεριλαμβανομένης της Isabelle Lux έχουν επίσης δοκιμάσει το μοντέρνο «κόλπο». Στο δικό της βίντεο, η influencer είπε: «Τι βγήκε από το σώμα μου χθες το βράδυ; Προσπάθησα να βάλω πατάτες στις κάλτσες μου και είναι ό,τι πιο τρελό έχω δει στη ζωή μου. Είναι αυτό αποτοξίνωση;» «Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι αυτό είναι το πιο αηδιαστικό πράγμα σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε. «Είμαι σε σοκ και κλαίω». Η Λουξ ισχυρίστηκε ότι πάλευε με «τη χειρότερη γρίπη της ζωής της» και ομολόγησε ότι η τακτική δεν τη βοήθησε να θεραπευθεί. Πολλοί θεατές, ωστόσο, άφησαν σχόλια λέγοντας ότι η θεραπεία τους είχε κάνει θαύματα. Ένας είπε: «Το έκανα χθες το βράδυ και ένιωσα πολύ καλύτερα».

Ωστόσο, οι γιατροί προειδοποιούν τους TikTokers να μην ασχολούνται με τις πατάτες, λέγοντας ότι υπάρχουν καλύτερες, αποδεδειγμένες μέθοδοι για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της γρίπης.

(eleftherostypos. gr / photo: pixabay)

 

@food_over_rx Potato sock flu remedy. It works !! My daughter has been feeling so much better !!! #potato #potatosocks ♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell

el.gr

Αφήστε μια απάντηση