Στα χέρια Ρώσων περνά το Soledar: Ρωσικό Blitzkrieg διέλυσε τις ουκρανικές άμυνες – Υποχωρούν μαζικά οι Ουκρανοί – Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα ορυχεία

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το κέντρο της πόλης και το Bakhmutskoye

Ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια νίκη, την μεγαλύτερη εδώ και μήνες, καθώς κατέλαβε το κέντρο του Soledar διαλύοντας την δεύτερη και τρίτη αμυντική γραμμή των Ουκρανών. Το προτελευταίο προπύργιο των Ουκρανών στο Ντονμπάς πέφτει. Ακολουθεί το Bakhmut.

Ο ουκρανικός Στρατός υποχωρεί μαζικά είτε προς Krasna Gora, είτε προς Bakhmut ενώ αρκετές χιλιάδες αυτο-εγκλωβίστηκαν στα ορυχεία άλατος. Από εκεί θα δώσουν την τελευταία μάχη.

Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται 500 μέτρα από τα ορυχεία άλατος στο κέντρο του Soledar. Οι μάχες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του Soledar είναι ραγδαίες και κανείς τόσο από την ουκρανική Διοίκηση όσο και δυτικοί αναλυτές δεν περίμεναν τη σημερινή ουκρανική τραγωδία. Η εξέλιξη ξάφνιασε πολλούς. Μόνο το WarNews247 έγραφε προχτές ότι η “πόλη πέφτει”…

Προφανώς κάτι “είδαμε”.

Διαβάστε επίσης: Γενική επίθεση των Ρώσων στο Soledar: Πέφτει η πόλη – Οι Ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν στα ορυχεία άλατος υπό καταιγισμό πυρών – Νέο Azovstal!

Οι Ρώσοι δεν πήραν μόνο το κέντρο του Soledar αλλά προχώρησαν σε κυκλωτική κίνηση περιμετρικά της πόλης φτάνοντας στην Krasnopolevka χωρίς να συναντήσουν ουκρανική αντίσταση.

Ο Σ.Σουροβίκιν έπιασε στον ύπνο τους Ουκρανούς: Την κατάλληλη στιγμή έστειλε ενισχύσεις στις δυνάμεις Wagner. Τσετσένοι Akhmat, δυνάμεις των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ μαζί με Ρώσους VDV έδωσαν σημαντική ώθηση συντρίβοντας τις ήδη κουρασμένες ουκρανικές δυνάμεις.

Μάλιστα, οι δυνάμεις που αφίχθησαν στην Krasnopolevka του Soledar είναι οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές. Η μονάδα τους έλαβε ξαφνικά διαταγή να εμπλακεί στις μάχες πριν 24 ώρες όταν και ξεκίνησε την γενική επίθεση ο ρωσικός Στρατός.

Συνοπτικά:

  • Οι δυνάμεις Wagner PMC ελέγχoυν το κέντρο του Soledar
  • Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει απ’ όλα τα σημεία της πόλης του Soledar. Έχουν συγκεντρωθεί στο βόρειο τομέα της πόλης.
  • Οι δυνάμεις του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ που συνέδραμαν την ρωσική γενική επίθεση κατέλαβαν το προάστιο Bakhmutske (Νότιο Soledar). Ακολούθως προχώρησαν προς τον σιδηροδρομικό Σταθμό Dekonskaya και προέλασαν 1 χλμ ξεκινώντας συνδυασμένες επιχειρήσεις προς τα ορυχεία άλατος.
  • Η ουκρανική Διοίκηση παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως διεξάγονται μάχες στην Krasna Gora, μια πόλη μεταξύ Soledar και Bakhmut
  • Ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις προς Krasnopolevka
  • Ο Ρωσικός Στρατός ελέγχει τα υψώματα γύρω από το Soledar, καθιστώντας πολύ δύσκολες τις ουκρανικές επιχειρήσεις

Οι Ρώσοι προσπαθούν πλέον να διακόψουν την γραμμή ανεφοδιασμού των Ουκρανών από Siversk Kramatorsk και Slavyansk. Ήδη διακόπηκε η γραμμή ανεφοδιασμού από Bakhmut.

Βίντεο: Οι Ρώσοι εντοπίζουν με drone τις ουκρανικές κινήσεις στο δάσος. Έπειτα αναλαμβάνει δράση το πυροβολικό

Βίντεο: Το 9ο Σύνταγμα του ρωσικού Στρατού εξαπολύει μπαράζ MLRS Grad

Ο ρωσικός στρατός έσπασε τις ουκρανικές άμυνες στο Soledar – Κατέλαβε το Bakhmutskoye

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν για το Soledar:

► Κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων, οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του προαστίου Bakhmutskoye και να κινηθούν προς το κέντρο του Soledar, γι’ αυτό και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να υποχωρήσουν βόρεια του κέντρου.

► Λόγω της ρωσικής πλαγιοκόπησης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη γραμμή άμυνας και να υποχωρήσουν από ορισμένες θέσεις.

► Τα ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στην Krasnopolevka (μεταξύ Razdolovka και Soledar). Από αυτή την κατεύθυνση τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να θέσουν το Soledar σε λαβίδες και να ξεκινήσουν επίθεση στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Βίντεο: Ρωσικό πυροβολικό στο Soledar

Ο ρωσικός στρατός μπήκε στο κέντρο του Soledar

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Semen Pegov αναφέρει από την πλευρά του:

«Oι ρωσικές δυνάμεις, οι δυνάμεις της Wagner PMC, της 58ης Στρατιάς και των μονάδων του 3ου σώματος στρατού του Ντονέτσκ, εισέβαλαν στον οικισμό Bakhmutskoye και διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα φτάνοντας στο κέντρο του Soledar.

Επιχειρησιακές πηγές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή η κατοικημένη περιοχή έχει περάσει πλήρως υπό τον έλεγχο του Ρωσικού Στρατού. Πρόκειται για την περιοχή Κοσμοναύτες στο St. Telman, καθώς και το ήμισυ της κεντρικής οδού Oktyabrskaya.

Ο εχθρός υποχωρεί στα βόρεια της πόλης σε οχυρά στην περιοχή Γιούρτσινα Γκόρα.

Ο κύριος στόχος των ρωσικών στρατευμάτων αυτή τη στιγμή είναι να διακόψουν τη διαδρομή ανεφοδιασμού των Ουκρανών στο Soledar, να περικυκλώσουν τις υπόλοιπες εχθρικές μονάδες που δεν έχουν υποστήριξη και τελικά να τις καταστρέψουν».

Βίντεο: Kτυπούν τους Ουκρανούς στα χαρακώματα

Οι Ουκρανοί επιβεβαιώνουν την ρωσική προέλαση

Ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν την σημαντική ρωσική προέλαση στο Soledar. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

► Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο του Μπαχμούτσκογιε και μπόρεσε να προχωρήσει σημαντικά προς το κέντρο του Σολεντάρ.

► Λόγω της επιτυχημένες πλαγιοκόπησης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν από πολλές αμυντικές θέσεις.

Έσβησαν δύο Τάγματα της 61ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας

Δύο τάγματα της 61ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια μαχών κοντά στο Soledar.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, “διεξάγονται έρευνες από συγγενείς Ουκρανών στρατιωτικών για αγνοούμενους στρατιώτες του 100ου και του 101ου τάγματος της 61ης ταξιαρχίας.

Το πόσοι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκαν συνολικά είναι ακόμη άγνωστο, αλλά μιλάμε για εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα δύο τάγματα της 61ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν υπάρχουν πλέον», αναφέρουν οι Ρώσοι.

Παράλληλα υπάρχουν περισσότεροι από 70 αιχμάλωτοι πολέμου από την 128η ουκρανική Ταξιαρχία.

Βίντεο: Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές εν δράση

Δείτε χάρτες: Η γραμμή του μετώπου όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή

Χάρτης: Η κυκλωτική κίνηση του ρωσικού Στρατού στο Soledar

Xάρτης: Το κέντρο του Soledar υπό ρωσικό έλεγχο

Xάρτης: Η επίθεση των Ρώσων προς Krasnopolyevka και Krasna Gora

Ο χάρτης των αλατορυχείων

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση