Μαζική έξοδος Ουκρανών στρατιωτών από το Σολεντάρ: Εισβολή από μαχητές της “Wagner”- Εκτελούν Ρώσους στρατιώτες που λιποτακτούν

Μετά από παρατεταμένες μάχες στα βορειοανατολικά του Μπαχμούτ, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο  οικισμού . Ο έλεγχος,  δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσει μια επίθεση από αυτή την κατεύθυνση προς το Μπαχμούτ, που είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα γραμμή του μετώπου.

Πληροφορίες για την κατάληψη από τον ρωσικό στρατό του  Bakhmutskoye, εκφράστηκε από εκπροσώπους του αρχηγείου της εδαφικής άμυνας του DPR. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέχρι την παρούσα στιγμή, ωστόσο, οι μάχες για τη διευθέτηση του Bakhmutskoye διήρκεσαν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ καταγράφηκε εδώ, και ως εκ τούτου, τα δεδομένα που παρουσιάζονται μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση των πόλεων Soledar και Μπαχμούτ, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, ειδικότερα, περίπου το ήμισυ του εδάφους του Soledar ελέγχεται ήδη από τα ρωσικά στρατεύματα και το Μπαχμούτ βρίσκεται στην πραγματικότητα σε στενό κύκλο, κάτι που μπορεί να δείχνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, θα πρέπει να εγκαταλείψουν μία από αυτές τις πόλεις για να διατηρήσουν τον έλεγχο σε άλλες.

Μαζική έξοδο Ουκρανών στρατιωτών από το Soledar

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, Ιβάν Φιλιπονένκο, ανακοίνωσε μαζική υποχώρηση του ουκρανικού στρατού από το Soledar. Στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia 24, ο Φιλιπονένκο διευκρίνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ήθελαν να κρατήσουν την έξοδό τους κρυφή απο άλλες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των Πολωνών μισθοφόρων.

Ο ομιλητής του NM LPR διευκρίνισε ότι, η διοίκηση της ταξιαρχίας σκόπευε να αποσύρει τον στρατό «όσο πιο διακριτικά γινόταν», αλλά η φυγή τους δεν πέρασε απαρατήρητη από τους μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας άλλων μονάδων που βρίσκονται στην πόλη. Επίσης, μονάδες Πολωνών μισθοφόρων εγκαταλείφθηκαν στο Soledar. Η πλευρά του Κιέβου, σύμφωνα με τον Φιλιπονένκο, προσπαθεί να κρύψει την υποχώρηση από την πόλη.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το Soledar από τα νότια. Οι μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, απελευθέρωσαν τον οικισμό Bakhmutskoye από Ουκρανούς μαχητές και ξένους μισθοφόρους. Η κατάληψη αυτού του νότιου προαστίου του Soledar, ανοίγει μια άμεση διαδρομή προς την πόλη.

Εισβολή στο διοικητήριο της πόλης του Soledar από μαχητές του PMC “Wagner”

Ο επικεφαλής του Wagner PMC, Πριγκόζιν , είπε ότι οι μαχητές του εισέβαλαν στο κτίριο της διοίκησης της πόλης Soledar. Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία Τύπου  ανέφερε ότι, δεν υπάρχουν άλλες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς αυτή την κατεύθυνση.

«Στα ΜΜΕ κυκλοφορούν διάφορες πλαστές πληροφορίες, για συμμετοχή διαφόρων στρατιωτικών σχηματισμών στην κατάληψη του Soledar. Θέλω να τονίσω ότι, το Soledar καταλήφθηκε αποκλειστικά από μονάδες της PMC “Wagner”», είπε ο Πριγκόζιν σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι η γραμμή άμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, έχει σπάσει και δεδομένων των αναφορών για την κάλυψη του Soledar από το νότο, μπορεί να υποτεθεί ότι οι δυνάμεις της φρουράς των ουκρανικών στρατευμάτων βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Την ίδια ώρα, ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, Φιλιπονένκο , ανακοίνωσε μαζική έξοδο Ουκρανών στρατιωτών από το Soledar. Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλάμε για την 61η μηχανοποιημένη ταξιαρχία, την απόσυρση της οποίας από το έδαφος της πόλης ήθελαν να καταστήσουν, «στο μέγιστο δυσδιάκριτη» για τις υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός εγκατέλειψε τους Πολωνούς μισθοφόρους στο Soledar.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι, μονάδες του ρωσικού στρατού απελευθέρωσαν τον οικισμό Bakhmutskoye από Ουκρανούς μαχητές και ξένους μισθοφόρους. Η κατάληψη αυτού του νότιου προαστίου του Soledar, ανοίγει μια άμεση διαδρομή προς την πόλη.

Εν τω μεταξύ, μέλη της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας πυροβόλησαν έξι Ρώσους στρατιώτες, κοντά στον οικισμό Chystopillia στην περιφέρεια Zaporizhzhia στις 5 Ιανουαρίου.  Σύμφωνα με Έκθεση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αυτοί οι στρατιώτες επρόκειτο να παραδοθούν σε αιχμαλωσία στις Αμυντικές Δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Για να ενισχύσουμε τη στρατιωτική πειθαρχία και να αποτρέψουμε την εξάπλωση του πανικού, μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού των κατοχικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στο μέτωπο της Ζαπορίζια, οι αντίπαλοί μας έχουν ενεργοποιήσει αρκετές μονάδες της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς.

Αποκαλύφθηκε ότι στις 5 Ιανουαρίου, κοντά στον οικισμό Chystopillia, πυροβολήθηκαν έξι στρατιώτες, που είχαν σκοπό να παραδοθούν στην αιχμαλωσία», ανέφερε η έκθεση.

Το Γενικό Επιτελείο αναφέρει ότι, επιδιώκοντας τον στόχο της απαξίωσης της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης, οι Ρώσοι διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με τις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας, που φέρεται να σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επιθέσεις στα ιατρικά ιδρύματα και κτίρια στην περιφέρεια Λουχάνσκ, όπου  τραυματίες Ρώσοι στρατιώτες νοσηλεύονται.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση