Οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν τα κτίρια Διοίκησης και το Δημαρχείο του Soledar: Υψώνουν τη ρωσική σημαία – Μάχες στα ορυχεία – Επίσημα τέλος το Bakhmutskoye

Ρωσία: Αποχωρούν μαζικά οι oυκρανικές δυνάμεις από το Soledar

Σφοδρές οδομαχίες διεξάγονται από κτίριο σε κτίριο στο κέντρο του Soledar. Οι δυνάμεις της Wagner PMC εκκαθαρίζουν πλέον τα κτίρια της κεντρικής διοίκησης της πόλης καθώς και το Δημαρχείο του Soledar.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, αναμένεται να υψωθεί σε λίγο η ρωσική σημαία στο Δημαρχείο του Soledar και στα κτίρια διοίκησης.

Η πόλη ουσιαστικά έπεσε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον ολόκληρο τον οικιστικό ιστό εκτός των αλατορυχείων όπως δείχνει και ο πρώτος χάρτης του κειμένου.

Σύμφωνα με τον Rybar, οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στη διασταύρωση που δίνει πρόσβαση στην κυρίως είσοδο των ορυχείων αλάτων. Στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές μάχες.

Οι Ρώσοι μιλούν για μαζική αποχώρηση των Ουκρανών στρατιωτών από το Soledar. Το WarNews247 είχε αναφέρει εδώ και δύο ημέρες πως ξεκίνησε η σταδιακή απαγκίστρωση ουκρανικών δυνάμεων.

Πλέον ξεκινά ντόμινο κατάρρευσης του ανατολικού μετώπου για τους Ουκρανούς.

Βίντεο: Oδομαχίες στο κέντρο του Soledar

Βίντεο: Ουκρανός στρατιώτης μιλά για 30 τραυματισμένους σε μια τοποθεσία μεταξύ Soledar και Bakhmut. Προφανώς πρόκειται για δυνάμεις που αποχωρούσαν.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη του Bakhmutskoye

“Το χωριό Bakhmutskoye, νοτιοανατολικά του Soledar (DPR), απελευθερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ολόκληρη η επικράτεια του οικισμού ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που καθιστά σχεδόν απελπιστική την ήδη αξιοζήλευτη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Soledar” ανέφεραν πηγές του ρωσικού Στρατού.

Το WarNews247 έχει αναφέρει εδώ και 3 ημέρες την κατάληψη του Bakhmutskoye.

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια Ρώσων περνά το Soledar: Ρωσικό Blitzkrieg διέλυσε τις ουκρανικές άμυνες – Υποχωρούν μαζικά οι Ουκρανοί – Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα ορυχεία

Η απώλεια του Soledar θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο και να οδηγήσει σε απώλεια άλλων «περιοχών».

Βίντεο: Βαγκνερίτες στο κέντρο του Soledar

Διοίκηση Λουγκάνσκ: Υποχωρούν μαζικά οι Ουκρανοί

Η 61η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπαθεί να διαφύγει κρυφά από το Soledar, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με τον Ivan Filiponenko, εκπρόσωπο της πολιτοφυλακής του Luhansk, αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια μαζική αποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τις αστικές περιοχές στο Soledar.

“Η 61η χωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποχωρεί από το Soledar, προσπαθώντας να το κρύψει ακόμη και από τους συμμάχους τους” δήλωσε ο Ιβάν Φιλιπονένκο, εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ.

Στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia-24, είπε ουκρανικές δυνάμεις φεύγουν μαζικά από τις αστικές περιοχές του Soledar.

«Η βάση της άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων σε αυτήν την περιοχή ήταν η 61η ξεχωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο διοικητής της ταξιαρχίας με το διακριτικό κλήσης “Σκιέρ” ζήτησε το βράδυ από τους υφιστάμενους Διοικητές των Ταγμάτων να οργανώσουν την απόσυρση των δυνάμεων τους από την πόλη», είπε ο στρατιωτικός.

«Στο ίδιο μέρος, στο Soledar, μονάδες Πολωνών μισθοφόρων εγκαταλείφθηκαν», σημείωσε ο Φιλιπονένκο, τονίζοντας ότι της 61ης ταξιαρχίας δεν πέρασε απαρατήρητη από άλλες ουκρανικές μονάδες.

Κατά τον Filiponenko, οι Ουκρανοί έχουν ενισχύσει το έργο των ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης, αν και – όπως υποστηρίζει – χάρη στην αποτελεσματική γραμμή άμυνας και στον εξοπλισμό επιτήρησης, έχουν αποτραπεί όλες οι πιθανές επιθέσεις.

Μάλιστα ο αξιωματούχος υπογραμμίζει πως το Κίεβο επιχειρεί να αποκρύψει την αποχώρηση του ουκρανικού στρατού από το Soledar, το οποίο μαζί με το Bakhmut θεωρούνται σημεία – «κλειδιά» για την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων.

«Η στρατιωτική – πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας προσπαθεί να πείσει τους Ουκρανούς στρατιώτες ότι δεν πρόκειται για αποχώρηση αλλά για μια αναδιάταξη δυνάμεων, για μια αντικατάσταση τους με νέες δυνάμεις.
Αυτή είναι η πρακτική τους, να πείσουν δηλαδή στο στρατό τους πως δεν είναι περικυκλωμένοι, πως δεν υποχωρούν.

Και στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι περικυκλωμένοι και είτε παραδίδονται είτε εξαλείφονται πλήρως» υποστήριξε ο Filiponenko.

Ο συνταγματάρχης Vitaly Kiselev (σήμα κλήσης “Κομμουνιστής”) τόνισε από την πλευρά του:

Οι “Μουσικοί” (PMC “Wagner”) συνέχισαν τις επιχειρήσεις και εδραιώνουν την επιτυχία τους, ο εχθρός συνεχίζει να τρέπεται σε φυγή και να εγκαταλείπει τις θέσεις του. Οι δυνάμεις μας κάνουν έφοδο και οδομαχίες στο Soledar, Podgorodny, Krasnaya Gora, Krasnopolye, Blagodatny, Razdolovka, Vesely, και έχουν επίσης αρχίσει να εισβάλλουν στον σταθμό Sol.

Νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον-αν δεν έχει γίνει- ο εχθρός θα εγκαταλείψει το Soledar και τα γύρω χωριά, διάφορες πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έλαβαν εντολή να υποχωρήσουν. Θέλω επίσης να σημειώσω ότι αυτή η επιχείρηση θα είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία μετά τον άξονα του οικισμού Lisichansk-Severodonetsk”.

Βίντεο: Το κέντρο του Soledar

Βίντεο: Απόσυρση ουκρανικών δυνάμεων από Podgorodnoye και Krasnaya Gora

Χάρτες: Η πρόοδος του ρωσικού Στρατού στο κέντρο του Soledar

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση