Το σβηστήρι του Θεού: Εξομολόγηση

Στην ζωή μας κάναμε πολλά λάθη. Κάναμε λάθη όταν ήμασταν παιδιά, όταν γίναμε έφηβοι και νέοι, αλλά πολύ περισσότερο κάναμε λάθη και αργότερα όταν γίναμε γονείς. Η ζωή μας είναι γεμάτη λάθη. Πολλά απ αυτά ήταν ανώδυνα, αλλά και πολλά απ αυτά είχαν μεγάλες συνέπειες στη ζωή μας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα λάθη πού κάναμε. Κάναμε λάθη απέναντι στο Θεό, οι περισσότεροι αποκοπήκαμε και γυρίσαμε τις πλάτες σ Αυτόν, νομίσαμε πώς μακριά Του θα ήμασταν ευτυχισμένοι. Κυνηγήσαμε τη χαρά και τη ευτυχία στις ηδονές, στη σάρκα, στον κόσμο. Χαράξαμε μία ζωή υλιστική, με γλέντια, διασκεδάσεις, τζόγο και εύκολη ζωή, ρουφήσαμε την αμαρτία μέχρι τελευταίας σταγόνας. Δοκιμάσαμε τα πάντα, και όμως η πίκρα είναι απλωμένη στη ζωή μας, το κενό πού υπάρχει μέσα μας αυξάνει καθημερινά. Νομίζουμε πώς αυτή είναι η μοίρα μας και το τέλος μας.

Αλλά μέσα σ αυτό το πυκνό σκοτάδι ένα φώς λάμπει, δεν το προσέξαμε, δεν το είδαμε. Είναι ο αστέρας πού οδήγησε τους μάγους στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Αυτό το αστέρι εξακολουθεί να οδηγή τους οδοιπόρους της ζωής σε εκείνον, στον έναν στο μοναδικό, στον Ιησού Χριστό.

Αδελφέ μου, σκέψου για λίγο, μην απογοητεύεσαι, μην απελπίζεσαι, υπάρχει σωτηρία, υπάρχει Σωτήρας. Ο Κύριος της αγάπης ο Ιησούς Χριστός απέθανε για σένα, έχυσε το αίμα Του στο Σταυρό για να σου χαρίση σωτηρία, λύτρωσι, ελευθερία από τα δεσμά της αμαρτίας. Ίσως δεν γνώρισες, δεν ενδιαφέρθηκες γι Αυτόν· Αυτός σε αγαπά, σε αναζητά, θέλει να σε σώση.

Γνωρίζεις ότι ο Κύριος έβαλε ένα σβηστήρι μέσα στην Εκκλησία Του, πού μπορεί να σβήση όλο το παρελθόν σου, ώστε να μπορέσης ν ανοίξης μία καινούρια σελίδα στη ζωή σου. Το σβηστήρι αυτό είναι η μετάνοια, είναι η εξομολόγησι, είναι το λουτρό της ψυχής. Εάν θέλης ν αλλάξη η ζωή σου, εάν θέλης να νοιώσης χαρά και ειρήνη, πάρε την απόφασι ν αλλάξης ζωή και πορεία.

Η ζωή πού κάνεις θα σε οδηγήση σε ένα θάνατο αιώνιο· η αγάπη του Θεού σε καλεί, θέλει να σε σώση. Αυτό πού διαβάζεις αυτή την ώρα είναι η φωνή του Θεού· μή κλείσης την καρδιά σου στη φωνή Του, έλα κοντά Του, πήγαινε να βρής ένα πνευματικό, άνοιξε την καρδιά σου στο Θεό, πές τα λάθη της ζωής σου με ειλικρίνεια, με ταπείνωση, με αληθινή μετάνοια, και ο Θεός θα σε σώση, θα σε αλλάξη, θα σε καταστήση παιδί δικό του, θα σου χαρίση το Πνεύμα Του το Άγιον, θα γίνης νέος άνθρωπος, καινή κτίσι, πολίτης του ουρανού.

ΠΗΓΗ

simeiakairwn

Αφήστε μια απάντηση