Έρχεται η 2η φάση του ρωσικού πλάνου! Προετοιμασία επίθεσης σε Χάρκοβο-Σούμι- Μεγάλη συγκέντρωση Δυνάμεων στο Κούρσκ

Σε σχετικά πρόσφατο άρθρο μας αναφέραμε, ότι  σχεδόν κανείς δεν αμφιβάλλει πως επίκειται μεγάλης κλίμακας επίθεση των Ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Οι τρείς(3) φάσεις του Ρωσικού Σχεδίου

Αναφερόμενοι  μάλιστα λεπτομερειακά στο Ρωσικό σχέδιο,  εκτιμούσαμε ότι πιθανότερο φαντάζει σε 1η Φάση η πλήρης “απελευθέρωση”του Ντονμπάς από τους Ρώσους μέχρι τον Μάρτιο.

Έχοντας πετύχει αυτό στη συνέχεια θα προσπαθήσει ο Πούτιν να διαπραγματευθεί τάχα με τον Ζελένσκι ζητώντας του  προκειμένου να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, να αποδεχθεί ότι τα κατακτημένα εδάφη της χώρας του θα ανήκουν εφεξής στην Ρωσία.

Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να γίνει, οπότε και η Ρωσία θα επιτεθεί στον Βορρά, 2η Φάση,  έχοντας ως ΑΝΣΚ την κατάληψη Σούμι και Χάρκοβου.

Εφόσον τα παραπάνω ευοδωθούν θα ακολουθήσει η 3η Φάση που περιλαμβάνει την απελευθέρωση του Χερσώνα και την συνένωση των Ρωσικών Δυνάμεων της Ουκρανίας με αυτές της Υπερδνειστερίας.

Το σχέδιο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ουκρανίας

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από την πλευρά τους, έχοντας αντιληφθεί τις προθέσεις του Πούτιν, επιχειρούν να ενισχύσουν την Ουκρανία με  σύγχρονα άρματα-ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ-ΠΕΠ-Αυτοκινούμενο Πυροβολικό, προκειμένου να ανατρέψουν τον παραπάνω Ρωσικό σχεδιασμό , επιτρέποντας στο Κίεβο την διαξαγωγή επίθεσης μεγάλης κλίμακας στον άξονα Χερσώνας-Κριμαίας.

Αυτό  θα επιτευχθεί μόνο εφόσον οι Ουκρανοί εκπαιδευθούν και πάρουν στα χέρια τους τα παραπάνω Δυτικά οπλικά συστήματα, εντάσσοντας τα στους Μηχανιοκίνητους και Τερωρακισμένους Σχηματισμούς που θα δημιουργηθούν από αυτά.

Υπολογίζεται χονδρικά ότι οι Ουκρανικές ένοπλες Δυνάμεις, χάρη στα παραπάνω οπλικά συστήματα της Δύσης, θα συγκροτήσουν 2 Μ/ΚΤΑΞ (Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες) και 2ΤΘΤ (Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες).

Μια τέτοια εξέλιξη, δηλαδή η διενέργεια της Ουκρανικής επίθεσης στην Κριμαία, η οποία θα εκδηλωθεί χρονικά  μεταξύ των φάσεων 1 και 2 του Ρωσικού Σχεδίου, εκτιμούμε ότι θα έχει ως επακόλουθο σε περίπτωση δυσμενούς εξελίξεως για τους Ρώσους, την μεταφορά δυνάμεων από άλλα σημεία του μετώπου στην Κριμαία, με πιθανότερες αρκετές από εκείνες που θα εκδήλωναν την επίθεση σε Χάρκοβο -Σούμι, με αποτέλεσμα οι εναπομείνασες να τηρήσουν αμυντική στάση, οχυρωμένες πίσω από διαδοχικές γραμμές αμύνης που ήδη προνοητικά κατασκευάζει ο Πούτιν εκεί.

Φαίνεται ότι η παραπάνω εκτίμησή μας  επαληθεύτεαι με βάση το γεγονός ότι οι Ρώσοι προχωρούν έστω και δύσκολα με πουλυάριθμες απώλειες στο Ντονμπάς, διασπώντας τις Ουκρανικές γραμμές άμυνας , υλοποιώντας την Φάση 1, ενώ  προβάινουν σε συγκέντρωση δυνάμεων και μέσων, στην περιοχή του Κούρσκ, προετοιμαζόμενοι για την υλοποίηση της Φάσης 2 , του σχεδίου τους.

Ενδεικτικό είναι άρθρο Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

“Πρόσθετες δυνάμεις και μέσα θα φτάσουν στην περιοχή του Κουρσκ τις επόμενες ημέρες για την προστασία των κρατικών συνόρων και την παροχή  ασφάλειας. Αυτό ανακοινώθηκε σε επιχειρησιακή συνάντηση από τον κυβερνήτη της περιοχής που συνορεύει με την Ουκρανία Roman Starovoit, ενώ την άποψή του για το θέμα ανέφερε όπως παρακάτω ο   στρατιωτικός εμπειρογνώμονας  Andrey Koshkin.

Μόλις μίλησα με ανθρώπους από τη γραμμή επαφής. Κανείς τους δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν είχαμε ξεκινήσει την ειδική επιχείρηση στις 24 Φεβρουαρίου, τότε τον Μάρτιο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μαζί με μισθοφόρους, θα είχαν σφάξει ανθρώπους στο Ντονμπάς και θα είχαν πάει πιο μακριά στη Ρωσία.

Η σύγκρουση μεγαλώνει επειδή η Δύση εμπλέκεται όλο και περισσότερο. Η Ουκρανία υποστηρίζεται από 50 κράτη προκειμένου να μην σταματήσει η αντιπαράθεση. Οι παραμεθόριες περιοχές μας, όπως η περιφέρεια Κουρσκ, η περιοχή Μπριάνσκ, η περιοχή Μπέλγκοροντ , επτά περιοχές συνολικά  βρίσκονται σε μια επικίνδυνη ζώνη.

Και αυτός ο κίνδυνος πρέπει να εξουδετερωθεί. Εξασφάλιση της προστασίας των συνόρων, προσέλκυση πρόσθετων δυνάμεων και μέσων, όπως δήλωσε ο Κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ Ρομάν Σταρόβοιτ. Για να προστατευθεί πρώτα ο άμαχος πληθυσμός, να αποτραπεί η διείσδυση ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης.

Η Δύση συνεχίζει να στέλνει  όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά ακριβείας στην Ουκρανία, τα οποία επιτρέπουν χτυπήματα σε στόχους σε απόσταση έως και 150-160 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, η επιθυμία της Ουκρανίας να λάβει πυραύλους ATACMS, σχεδιασμένους για βεληνεκές έως 300 χιλιόμετρα, επιδεινώνει  πολύ την ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών μας.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Κουρσκ Ρομάν Σταρόβοιτ, με τη σειρά του, υπενθύμισε ότι στην περιοχή είχε ήδη σχηματιστεί ένα συμπαγές σώμα δυνάμεων και μέσων του Υπουργείου Άμυνας, του τμήματος συνόρων του FSB και της Ρωσικής Φρουράς.

Από τις 11 Απριλίου 2022, ένα υψηλό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής βρίσκεται σε ισχύ στην περιοχή του Κουρσκ.

Ο επικεφαλής της περιοχής είπε επίσης ότι από την άνοιξη λειτουργούν σημεία ελέγχου σε ομοσπονδιακούς αυτοκινητόδρομους στην περιοχή και κατασκευάζονται προστατευτικές δομές.

«Βασικά, το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί», είπε ο Roman Starovoit στον αέρα του Seim. «Το κρατάω υπό προσωπικό έλεγχο».

Υπάρχει επίσης μια συνεχής ενίσχυση των Ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ, μαζί με το Υπουργείο Άμυνας.

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε απειλές οποιουδήποτε επιπέδου», τόνισε ο κυβερνήτης.

Επίσης στην περιοχή του Κουρσκ συγκροτείται πολιτοφυλακή, ενώ η κατασκευή αμυντικών γραμμών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στην περιοχή.”

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι το 2023 θα είναι το έτος που θα κρίνει το τέλος του πολέμου  στην Ουκρανία, το πιθανότερο εδαφικά υπέρ των Ρώσων.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση