Τα σημάδια του Αντιχρίστου / Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ

Σημεία του Αντιχρίστου
Πρέπει ιδιαίτερα να το προσέξουμε και να κλάψουμε γι’ αυτό, γιατί τα θαύματα και οι πράξεις του Αντιχρίστου θα φέρουν σε δύσκολη θέση και τους πιο εκλεκτούς δούλους του Θεού. Η αιτία της μεγάλης επίδρασης του Αντιχρίστου θα έγκειται στη σατανική δολιότητα και υποκρισία με τις οποίες σκεπάζει και το πιο φρικαλέο κακό με το αχαλίνωτο και αναίσχυντο θράσος του, με την πλήρη συμπαράσταση των πονηρών πνευμάτων και με την ικανότητα να κάνει θαύματα ψεύτικα μεν αλλά που προκαλούν κατάπληξη.
Η φαντασία του ανθρώπου είναι ανίκανη να συλλάβει την εικόνα ενός τόσο μεγάλου κακούργου όσο ο Αντίχριστος. Θα σαλπίζει για τον εαυτό του όπως σάλπιζαν οι πρόδρομοί του, οι προτυπώσεις του. Θα ονομάζει τον εαυτό του κήρυκα και παλινορθωτή της αληθινής θεογνωσίας. Έτσι εκείνοι που δεν κατανοούν το Χριστιανισμό θα δουν σε αυτόν έναν αντιπρόσωπο και υπέρμαχο της αληθινής θρησκείας και θα πάνε με το μέρος του.
Θα σαλπίσει και θα ονομάσει τον εαυτό του επηγγελμένο μεσσία και συναντώντας τον εκείνοι που ζουν με σαρκικό φρόνημα και βλέποντας τη δόξα του και τη δύναμή του, τις πνευματικές του ικανότητες, την ολοσχερή επιβολή στα στοιχεία του κόσμου, θα τον αναγορεύσουν Θεό και θα γίνουν οπαδοί του.
Ο Αντίχριστος θα παρουσιαστεί πράος, εύσπλαχνος, γεμάτος αγάπη και αρετές και θα υποταχτούν σε αυτόν εξαιτίας των υψίστων αρετών του όλοι εκείνοι που φαντάζονται πως αλήθεια είναι η αλήθεια του πεπτωκότος ανθρώπου και γι΄αυτό ούτε σκέφτονται να την ξεπεράσουν και να γνωρίσουν την αλήθεια του Ευαγγελίου.
Ο Αντίχριστος τότε θα εισηγηθεί στην ανθρωπότητα τη δημιουργία μιας ανώτατης παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας. Θα προσφέρει τιμές, πλούτη, μεγαλεία, σημαντικές ανέσεις και σαρκικές ηδονές. Και όσοι ποθούν επίγεια πράγματα θα τον δεχτούν και θα τον ονομάσουν κύριό τους.
Ενώπιον της ανθρωπότητας ο Αντίχριστος θα ανοίξει ένα τέτοιο ανεξήγητο με την τότε επιστήμη τσίρκο θαυμάτων που η κατεργαριά τους θα θυμίζει θέατρο. Θα φέρει φόβο με τις απειλές και θαυμασμό με τα θαύματά του. Θα ικανοποιήσει την άκριτη περιέργειά τους και την παχυλή τους άγνοια. Θα ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία τους και τον εγωισμό τους. Θα ικανοποιήσει το σαρκικό τους φρόνημα. Θα ικανοποιήσει τη δεισιδαιμονία και τις προλήψεις τους και θα φέρει σε σύγχυση τους σοφούς.
΄Ετσι όλοι οι άνθρωποι να οδηγούν την πεπτωκυία φύση τους χωρίς το φως του Θεού θα παρασυρθούν και θα καταλήξουν πειθήνια και άβουλα όργανα του πλάνου. Τα σημεία του Αντιχρίστου θα γίνουν κατά κύριο λόγο στον αέρα και συγκεκριμένα στο στρώμα στο οποίο κυριαρχεί ο σατανάς. Τα σημεία αυτά θα επιδρούν ως επί το πλείστον στην αίσθηση της όρασης και έτσι θα γοητεύουν και θα απατούν.
Ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος μελετώντας στην Αποκάλυψη τα γεγονότα που θα γίνουν πριν από τη συντέλεια του κόσμου λέγει ότι ο Αντίχριστος θα κάνει μεγάλα σημεία, ακόμα και να κατεβεί πυρ εξ ουρανού ενώπιον των ανθρώπων. Το θαύμα αυτό μας λέει η Αγία Γραφή θα είναι το πιο μεγάλο από τα θαύματα του Αντιχρίστου και αυτό το θαύμα θα γίνει στον αέρα. Θα είναι ένα μεγαλοπρεπές και φοβερό θέαμα.
Έργα διαβόλου και έργα Θεού
Πριν από τη Δευτέρα Παρουσία ο Χριστιανισμός, η πνευματική μόρφωση και η κρίση θα αμβλυνθούν και θα χαλαρώσουν σε φοβερό βαθμό, θα παρουσιαστούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν σημεία μεγάλα και τέρατα, με αποτέλεσμα να πλανηθούν ακόμα, αν αυτό είναι δυνατόν και οι εκλεκτοί. Ιδίως δε ο ίδιος ο Αντίχριστος, όταν θα έλθει, θα γεμίσει τον κόσμο θαύματα, που θα καταπλήττουν και θα χορταίνουν τους ανθρώπους με σαρκικό φρόνημα και άγνοια.
Αυτός τότε θα δώσει και σημείον εξ ουρανού, που οι άνθρωποι τόσο το ποθούν και το διψούν. Η παρουσία του, λέγει ο Απόστολος Παύλος, θα είναι κατ΄ενέργεια του σατανά. Εν πάση δυνάμη και σημείοις και τέρασι ψεύδους και εν πάση απάτη της αδικίας μεταξύ των απολλυμένων που δεν φρόντισαν, να αγαπήσουν την αλήθεια και να σωθούν.
Οι άνθρωποι με άγνοια και σαρκικό φρόνημα βλέποντας τα θαύματα αυτά δε θα σταθούν καθόλου να σκεφτούν. Θα τα δεχτούν αμέσως, γιατί το πνεύμα τους θα έχει με αυτά συγγένεια. Και από την τύφλωσή τους θα τα παραδεχτούν και θα ονομάσουν την ενέργεια του σατανά σαν την πιο μεγάλη φανέρωση της δύναμης του Θεού.
Ο Αντίχριστος θα γίνει δεχτός στα πεταχτά και χωρίς καθόλου σκέψη. Ούτε καν θα κάτσουν να σκεφτούν οι άνθρωποι ότι τα θαύματά του δεν έχουν κανένα καλό και λογικό σκοπό, καμία σαφή σημασία, ότι δε θα έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και θα είναι γεμάτα ψέμα, ότι θα είναι ένας τερατώδης και γεμάτος μοχθηρία χωρίς κανένα νόημα θεατρινισμός, που θα κάνει το παν για να καταπλήξει και να οδηγήσει σε μία αποχαύνωση και σε ένα ολοκληρωτικό δόσιμο να τους γοητεύσει, να τους τυλίξει και να τους παρασύρει με τη γοητεία μιας πληθωρικής αλλά καινής και ανόητης εντύπωσης, ενός εφέ.
Δεν είναι φοβερό ότι τα θαύματα του Αντιχρίστου οι αποστάτες, οι εχθροί της αλήθειας του Θεού θα τα δεχτούν με ενθουσιασμό; Γιατί; Γιατί έχουν προετοιμάσει τον εαυτό τους να δεχτούν ανοιχτά και φανερά τον απεσταλμένο του σατανά, το όργανό του, τη διδασκαλία του και τις πράξεις του και να έρθουν σε πνευματική επικοινωνία μαζί του στην κατάλληλη ώρα.
Σημείον εξ ουρανού
Η αξίωση που πρόβαλαν στον Κύριο να τους κάνει θαύματα, όπως εκείνοι τα ήθελαν, ήταν αμαρτία, βαριά αμαρτία και πήγαζε από τις βασικές αρχές του σαρκικού φρονήματος, γι’ αυτό και ο Θεάνθρωπος όταν άκουσε την τολμηρή αυτή και βλάσφημη απαίτησή τους αναστέναξας το πνεύμα δι’ αυτού λέγει:
«Τι γενεά αύτη σημείον επιζητεί; Αμήν λέγω υμίν. Ει δοθήσεται τη γενεά ταύτη σημείον. Και αφείς αυτούς απήλθε.» « Χαρά γίνεται εν τω ουρανώ επί ενί αμαρτωλώ μετανοούντι.»
Και αντίθετα. Οι επουράνιοι πικραίνονται και κλαίνε, όταν ένας άνθρωπος πέφτει σε αμαρτία και όταν ένας αμαρτωλός αναβάλλει τη μετάνοια.

Αφήστε μια απάντηση