ΔΙΩΓΜΟΙ Ο ουκρανικός Ναζιστικός στρατός σε βομβαρδισμό μονής δολοφόνησε ιερομόναχο και μια Γερόντισσα Μοναχή που μαρτύρησαν στη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι!.. ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

Ένας ιερομόναχος o π. Βονιφάτιος και μια Γερόντισσα η μοναχή Σάββα της διωκόμενης Εκκλησίας της Ουκρανίας UOC σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της Μονής της Ιεράς Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι  στο Mykilsk από εκτοξευτή ρουκετών των Ουκρανών.

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στο ναό από τους Ουκρανο-ναζί, ο ιερομόναχος Βονιφάτιος μαρτύρησε. Σοβαρά τραυματίστηκε και η 83χρονη μοναχή Σάββα οι γιατροί έδωσαν μάχη για τη ζωή της αλλά τελικά υπέκυψε. Από το χτύπημα υπέστη το αδελφό κτίριο της μονής.

Ένας ιερομόναχος και μια μοναχή πέθαναν στο μοναστήρι κοντά στη Βολνοβάχα από βομβαρδισμούς

Χθες, 400 οβίδες έπεσαν στο Nikolskyi.

Στις 31 Ιανουαρίου 2023, οι διαβιούντες της Ιεράς Μονής Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι  κοντά στη Volnovakha, ο ιερομόναχος Bonifatii και η μοναχή Sava μαρτύρησαν από βομβαρδισμούς.

Αυτό ανακοίνωσε η μονή στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ζητάμε προσευχές για αυτούς… Σε όλους τους μάρτυρες του Donbas, του Βασιλείου των Ουρανών!» – ανέφερε το μήνυμα.

Όπως ανέφερε πριν μερικές μέρες το SPJ, ένας εργάτης της Μονής Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι  κοντά στη Volnovakha επίσης σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς.

Καταπέλτης η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής για όσους συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου κατά της Διωκόμενης Εκκλησίας Ουκρανίας:

”Σήμερα, περίπου στις έξι το απόγευμα, εγκληματίες πολέμου από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν ό,τι ανακοίνωσαν χθες, πυροβόλησαν το μοναστήρι με ρουκέτα και ο ιερέας π. Βονιφάτιος σκοτώθηκε και η μοναχή Σάββα τραυματίστηκε βαριά. Ζητάμε προσευχές γι’ αυτούς… Οι αποκρυφιστές από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μεθύσουν από ανθρώπινο αίμα, βρήκαν “εχθρούς” για τον εαυτό τους – αυτούς που δεν θα μπορέσουν ποτέ να τους απαντήσουν με το είδος τους. Γέροντες και μοναχοί σκοτώνονται… Επομένως, η υπόθεση τους είναι καταδικασμένη, και η Βασιλεία των Ουρανών σε όλους τους μάρτυρες του Ντονμπάς! +

ΥΓ Μόνο σήμερα στο χωριό έπεσαν 400 οβίδες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.” 31/1/23

Στη συνέχεια η μονή με νέο ανακοινωθέν μεταδίδει ότι η γερόντισσα Σάββα υπέκυψε στο σοβαρό τραυματισμό της..

”Η μεγαλόσχημη μοναχή Σάββα, τραυματισμένη χθες, αναπαύθηκε εν Κυρίω στο μοναστήρι σήμερα το πρωί, η οποία τραυματίστηκε βαριά κατά τη χθεσινή βομβαρδιστική επίθεση στο μοναστήρι. Παρακαλώ προσευχηθείτε για την ψυχή της! +” 1/2/23

 

Σχετική ανακοίνωση και από το Πατριαρχείο Μόσχας:

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της Μονής Nikolo-Vasilyevsky /Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι κοντά στη Volnovakha, ο Ιερομόναχος Βονιφάτιος και η μεγαλόσχημη μοναχή Σάββα σκοτώθηκαν.

Το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου 2023 το Nikolskoye, στην περιοχή Volnovakha, υποβλήθηκε σε μαζικούς βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο διαβιούντες στη μονή Uspensky Nikolo-Vasilyevsky, ο ιερομόναχος Boniface και η μοναχή Savva.

Ο Ιερομόναχος Βονιφάτιος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, η μοναχή Σάββα εκοιμήθη το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου από βαρύ τραυματισμό που υπέστη την προηγούμενη μέρα.

Το Μοναστήρι Uspensky Nikolo-Vasilyevsky, που βρίσκεται στο χωριό Nikolskoye Volnovakha στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, από τον Μάρτιο του 2022, βομβαρδίζεται σχεδόν καθημερινά, θύματα των οποίων ήταν αρκετοί εργάτες και διαβιούντες στο μοναστήρι. Το 80% των κτισμάτων της μονής είναι κατεστραμμένα. όλα τα μεγάλα ρώσικα πρακτορεία μεταδίδουν την είδηση του μαρτυρίου των 2 μοναχών του πνευματικού της μονής Βονιφάτιου και της Γερόντισσας Σάββα όπως το TASS, Ria Novosti κ.α

Είναι οι Μάρτυρες του Τέλους Ομολογητές είναι πολύ μεγάλοι Άγιοι και Μάρτυρες. Ιερομάρτυρας Βονιφάτιος και Μάρτυρας Μοναχή Σάββα πρεβεύσατε υπέρ ημών!!!

Άγιος Ιερομάρτυρας Βονιφάτιος

Αγία Γερόντισσα Σάββα..Νεομάρτυρες του 21ου αιώνα.

Οι ουκρανο ΝΑΤΟικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Ορθόδοξο μοναστήρι Nikolo-Vasilyevsky στο Nikolskoye (περιφέρεια Ντόνετσκ)!!! ΦΩΤΟ

Τεράστιες οι ευθύνες του Οικουμενικού στη διαχείριση κρίσης του ουκρανικού…..

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση