Ηγούμενος υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά σε μονή στη Γεωργία και στην προσπάθειά του ν’ απεγκλωβίσει επισκέπτη της μονής! ΦΩΤΟ

Χθες Κοίμηση του αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Burjanadze ο οποίος νοσηλευόταν από τα μέσα Γενάρη μετά το σοβαρό τραυματισμό του σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο μοναστήρι Gelati στη Γεωργία όπου ήταν ηγούμενος. Οι ιατροί είχαν εκτιμήσει ως κρίσιμη την κατάσταση υγείας του καθώς υπέστη κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς, 50% εγκαύματα στο σώμα.

Είδε τον καπνό να βγαίνει από το κελί των φιλοξενούμενων, μπήκε μέσα σε αυτό, νομίζοντας ότι ένας από τους καλεσμένους είχε εγκλωβιστεί στη φωτιά. Ωστόσο ο επισκέπτης είχε προλάβει να βγει και αυτός που θυσιάστηκε ήταν ο αρχιμανδρίτης που ήταν και ο προϊστάμενος της μονής. Η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση του τον οδήγησαν στο θάνατο.
Πέθανε ο αρχιμανδρίτης Iosif Burjanadze, ο οποίος τραυματίστηκε σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο μοναστήρι Gelati.
Όσον αφορά την εκδοχή για τα αίτια της πυρκαγιάς, στην επισκοπή Κουτάισι-Γκαενάτ αναφέρθηκαν τα εξής:

«Από ένα αναμμένο τζάκι στο κελί των φιλοξενούμενων της Μονής Gelati, ένα κρεβάτι που στεκόταν δίπλα του πήρε φωτιά. Αυτό συνέβη τη στιγμή που ο τελευταίος εναπομείνας καλεσμένος έφυγε από το κελί.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ μπήκε στο κελί για τους καλεσμένους για να σβήσει τη φωτιά, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για 2 εβδομάδες ώσπου κατέληξε χθες. Πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία του.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Κουταΐσι και Γαενατίου Ιωάννη, η φωτιά από το τζάκι επεκτάθηκε στην κουβέρτα στο κελί των φιλοξενούμενων όταν δεν υπήρχε κανείς μέσα και στη συνέχεια σε όλο το δωμάτιο. Ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ προσπάθησε να σβήσει μόνος του τη φωτιά, αλλά οι φλόγες τύλιξαν τα ρούχα του.

Ο αρχιμανδρίτης υπέστη εγκαύματα 50% στο σώμα του, και μεταφέρθηκε στο κέντρο εγκαυμάτων Kutaisi.

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση