Αιματηρές μάχες στο Μπαχμούτ: Καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τους Ουκρανούς

Το Μπαχμούτ παραμένει ένα από τα πιο αιματηρά πεδία μάχης στο Ντονμπάς, την αχανή ανατολική Ουκρανία που επί ένα χρόνο αποτελεί πεδίο ενός πολέμου Τιτάνων.

Στα βορειοδυτικά προάστια, οι μονάδες της Wagner συνεχίζουν την επίθεσή τους στα χωριά Παρασκοβίεφκα και Κρασνάγια Γκόρα. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η Κράσναγια Γκόρα έχει περιέλθει σχεδόν πλήρως στον έλεγχο της Ρωσίας.

Στα νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ, οι μαχητές της Wagner συνεχίζουν την επίθεσή τους στο Ιβανόβσκοε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τον αυτοκινητόδρομο Μπαχμούτ-Κονσταντινόβκα.

Στο ίδιο το Μπαχμούτ, οι μάχες συνεχίζονται στις βόρειες, ανατολικές και νότιες συνοικίες.

Στις 4 Φεβρουαρίου, μαχητές της Wagner εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή του σταθμού Στούπκα στη βόρεια συνοικία της πόλης. Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται. Μαχητές της Wagner συνεχίζουν να καθαρίζουν την περιοχή του εργοστασίου επεξεργασίας κρέατος. Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή των Alabaster Lanes, καθώς και στην οδό Γκλινιάναγια.

Στην περιοχή Ζαμπαχμούτκοβα, οι οδομαχίες συνεχίζονται κατά μήκος της οδού Νεκράσοφ και της Βατούνιν. Ρωσικές μονάδες επίθεσης επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή Σομπάτσεβκα στα νότια του Μπαχμούτ.

Ενώ η ουκρανική φρουρά του Μπαχμούτ παραλίγο να περικυκλωθεί και να καταρρεύσει, οι Ουκρανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν χημικά όπλα, για τα οποία είχαν καυχηθεί ανοιχτά στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει φιλορωσικό ΜΜΕ.

Ο διαβόητος Ουκρανός μπλόγκερ και διοικητής μιας ξεχωριστής ομάδας τακτικής αεροπορικής αναγνώρισης Magyar δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που δείχνει drones FPV και χημικά πυρομαχικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει απαγορευμένα όπλα στο Μπαχμούτ.

Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε η πρώτη χρήση αυτού του χημικού όπλου στο χωριό Νοβομπαχμουτόβκα στα περίχωρα του Ντόνιετσκ. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί υπέστησαν εμετούς και σπασμούς. Οι ισχυρισμοί επιβεβαιώθηκαν από φωτογραφίες συντριβών drones πανομοιότυπων με εκείνες για τις οποίες καυχιόταν ο Magyar.

Στις 6 Ιανουαρίου, ο εκτελών χρέη επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) επιβεβαίωσε τα γεγονότα της χρήσης χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό στις περιοχές Μπαχμούτ και Ουγκλεντάρ.

Οι ενδείξεις υποδεικνύουν πως το Κίεβο όντως έχει αναπτύξει χημικά όπλα, ωστόσο, δεν υπάρχουν ακράδαντες αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς. Η ιστορία της κάλυψης του πολέμου ωστόσο, έχει δείξει ότι η Δύση είναι πρόθυμη να ανεχτεί πολλά προκειμένου η Ρωσία να μην επιτύχει τους σκοπούς της.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση