Θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου… 

Μετά τη μπόρα τη δαιμονική θά ‘ρθει η λιακάδα η Θεϊκή. 

Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου

Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν…
Πάντως θα δούμε φοβερά γεγονότα. Θα δοθούν πνευματικές μάχες. Οι Άγιοι θα αγιασθούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρώτεροι. Νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά. Μια μπόρα είναι και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσουλίνι, αλλά τον διάβολο. Γι’ αυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό.
Ο Θεός ας αξιοποιήση το κακό σε καλό σαν Καλός Θεός.
Όσοι τα βάζουν με την πίστη, δεν πρέπει να μας τρομάζουν. Δεν τα βάζουν με σένα. Τα βάζουν με το Θεό. Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου. Και όσοι τα βάζουν με το Θεό κάνουν γκάφες και αυτογελοιοποιούνται, αλλά ο Θεός και το κακό το χρησιμοποιεί για το αγαθό.

Θα φάει ένα σκούπισμα όλη αυτή η κατάσταση, αλλά θα περάσουμε μια μπόρα.

Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβη ο Χριστός, θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξη όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Εξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Έτσι θα κηρυχθή το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθη ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήση το πλάσμα Του…

Η Εκκλησία, ο Μοναχισμός, θα τους κάνη κακό, γιατί θα τους εμπόδιση στα σχέδια τους. Μόνον πνευματικά μπορεί να αντιμετωπισθεί η σημερινή κατάσταση, όχι κοσμικά. Θα σηκωθεί ακόμη λίγη φουρτούνα, θα πετάξει έξω κονσερβοκούτια, σκουπίδια, όλα τα άχρηστα, και μετά θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Σ’ αυτήν την κατάσταση θα δείτε, άλλοι θα έχουν καθαρό μισθό και άλλοι θα ξοφλούν χρέη. Θα γίνουν έτσι τα πράγματα, πού δεν θα στενοχωριέται κανείς για την ταλαιπωρία πού θα περνάνε – δεν θα λέει φυσικά «δόξα σοι ο Θεός».
Πόσο ο Θεός μας αγαπά!Παΐσιος ΠΑΙΣΙΟΣ Αγιορείτης _ св Паисий Святогорец_ St.Paisios of the Holy Mountain2f%cf%82_daydzhest-1

Άγιος Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ

Συνεχίσετε να υπομένετε τον απίστευτο κόπο μας, που χωρίς τον Χριστό είναι ακατόρθωτος. Οδός μας είναι να «θυσιάσουμε» τη ζωή μας για χάρη της  ζωής των άλλων. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από εκείνη, κατά την οποία η ψυχή του ανθρώπου είναι έτοιμη για κάθε είδους θάνατο προς όφελος του πλησίον. Ο Κύριος είπε για την αγάπη αυτή ότι δεν υπάρχει ανώτερη της….

Ο Κύριος είπε για τους μαθητές Του στην προσευχή Του προς τον Θεό Πατέρα : «Την ώρα ταύτην εγώ περί αυτών ερωτώ  ου περί του κόσμου παντός ερωτώ, αλλά περί ων δεδωκας μοι… ους εγώ αποστέλλω ως πρόβατα εν μέσω λύκων» (Ιωαν. 17,9 – Ματθ. 10,16 ). Έτσι υπομείνατε τη ζωή αυτή! Είναι οικοδομημένη με παράδοξο τρόπο, σαν τίποτε το ιδιαίτερο να μην υπάρχει. Αλλά υπάρχει αληθινά κάτι το υπερύψιστο και μεγαλειωδεστατο : η αγάπη του Πατρός, η αγάπη του Υιού, και η αγάπη του Αγίου Πνεύματος είναι μαζί μας.

Σωφρόνιος του Έσσεξ_Elder Sophrony of Essex_მამა სოფრონი_ Старец Софроний (Сахаров) Эссекс_ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ2333Προσευχόμενος για τον καθέναν από σας ονομαστικά, είμαι ασφαλώς συνδεδεμένος με τον καθένα σας με εκείνα τα δεσμά, για τα οποία μπορούμε να πούμε ότι ανήκουν στην αιώνια Βασιλεία, δεσμά αιώνιας αγάπης, ασάλευτης στους αιώνες των αιώνων. Μας είναι δύσκολο να τα δεχθούμε…. «Επισκεψαι, Κύριε, την άμπελον τούτην, ην εφυτευσεν η δεξιά Σου».

Συνεπώς, πολύτιμοι αδελφοί και αδελφές μου, στο τέλος του δρόμου μου σας λέω ότι με την αγάπη μας προς τον Χριστό θα παραμείνουμε ασάλευτοι. Κάθε παρεξήγηση, κάθε θλίψη μας, να την υπομένετε ως ζωή του Χριστού. Υπάρχουν πολλές οδοί προς το «απόλυτο» στη ζωή της ανθρωπότητας, αλλά δεν υπάρχει καμιά που θα μπορούσε να συγκριθεί με την οδό του Χριστού. Συνεπώς, να μη χωριστείτε από τον Χριστό παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες. Αν ο Κύριος όρισε να πεθάνουμε, θα πεθάνουμε με τη συνείδηση της αγάπης Του, η οποία Τον οδήγησε στον Σταυρό. Ελπίζω ότι ενεργούν αληθινά μέσα μας τα λόγια του Χριστού : «Εγώ ζω και υμείς ζησεσθε».

Ο κάθε λόγος του Χριστού είναι η ίδια η Θεία αιωνιότητα. Σε κανέναν μη παραδώσετε τον Χριστό!..

Όταν αρχίζουμε να πάσχουμε όπως ο Χριστός για όλη την κτίση, τότε εν Χριστώ και με τον Χριστό ζούμε την αιώνια ζωή.
Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου (Σαχάρωφ), Οικοδομώντας τον ναό του Θεού μέσα μας και στους αδελφούς μας, Τόμος Γ, Ομιλία 115 (8 Απριλίου 1993), σελ.248- 250, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, Έσσεξ Αγγλίας 2014.

***

Σας προσκαλώ σε υπομονή, σε προσεκτική κατάσταση προσευχής με την ακατάπαυστη αναζήτηση του θελήματος του Θεού. Είθε να μας βοηθήσει ο Κύριος με το Πνεύμα το Άγιο να παραμείνουμε στο φως των εντολών Του. Και πάλι, προσκαλώντας σας σε όλα αυτά, θα σας παρακαλέσω να θυμάστε όλα τα θαύματα της Πρόνοιας του Θεού, η οποία μακροθύμησε απέναντι μας ως τώρα. Η εποχή μας είναι αβάσταχτη. Δεν είμαι αλάθητος, μπορεί να σφάλλω σε κάθε βήμα, και πράγματι σφάλλω. Ωστόσο, θα σας πω ότι μου έρχεται συχνά η σκέψη πως φτάσαμε σε «αποκαλυπτικούς καιρούς». Εμείς όμως θα οικοδομήσουμε τον μικρό μας ναό – φτωχικό ναό σε σχέση με άλλους – με μεγάλη προθυμία, για να δώσουμε δόξα στον Θεό, τον Σωτήρα μας…

Μερικοί από σας θυμούνται πως και εγώ ξαφνικά έπεσα από το ύψος του άμβωνα στο έδαφος, άγνωστο από ποια δύναμη. Και πιθανώς να σκοτωνόμουν, αν δεν προλάβαινα να πιαστώ με ένα δάχτυλο από την άκρη του σιδήρου και να αποφύγω θανάσιμο χτύπημα στο κεφάλι μου. Βλέπετε λοιπόν, ο μικρός αυτός ναός μας δόθηκε με μεγάλο τίμημα. Αλλά επειδή τον κτίζουμε με τόσο κόπο, νομίζω ότι ο Κύριος θα μας δώσει την πνοή που περιβάλλει όλη την κτίση. Θα θυμόμαστε λοιπόν τα θαύματα αυτά, γιατί η θύμηση τους θα μας συνηθίσει να ζούμε με το πνεύμα μας στην ατμόσφαιρα αυτή. Οτιδήποτε άλλο που δεν εκπορεύεται από τον Θεό δεν θα μας αναπαύει…
Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου (Σαχάρωφ), Οικοδομώντας τον ναό του Θεού μέσα μας και στους αδελφούς μας, Τόμος Γ, Ομιλία 114 (8 Φεβρουαρίου 1993), σελ.342-343, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, Έσσεξ Αγγλίας 2014.

Βρισκόμαστε εν μέσω της διαμονικής μπόρας.
Ο Θεός να δώσει δύναμη κι υπομονή στον καθένα να αντέξουμε ως την ΛΙΑΚΑΔΑ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ!
Και θα δώσει!

Εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα.

Αφήστε μια απάντηση