Κελλιώτες Αγιορείτες Πατέρες : ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ

Αυτό το γράμμα απευθύνεται στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, αλλά βγαίνει σαν κραυγή απελπισίας από τους Κελλιώτες Μοναχούς του Α.Ο. και θέλουμε να ακουστεί σε όλους τους απανταχού Ορθοδόξους Χριστιανούς.

            Τρόμος μας έχει καταλάβει από το φρικτό γεγονός που έγινε στο Α.Ο, αλλά μαθεύτηκε από ανακοίνωση της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας.

Άγιοι Αντιπρόσωποι των 20 Ι. Μονών που διοικείται το Α.Ο., τι έχετε να πείτε γι’ αυτό που είδαν τα μάτια μας και συνεταράχθη η καρδία μας, την κομπαστική ανακοίνωση της μη αναγνωρισμένης “εκκλησίας” των αυτοχειροτονήτων και καθηρημένων ψευδοεπισκόπων;

            Γράφουν ότι στο Α.Ο. πήραμε δικό μας κελλί και χειροτονήσαμε Ηγούμενο στο οποίο θα πηγαίνουν οι πιστοί μας για πνευματική κάθαρση και ενίσχυση. Πως το πήραν το κελλί και ποιος τους έδωσε την άδεια; Η Μονή Παντοκράτορος; Αν κάθε μοναστήρι μπορεί να κάνει ότι θέλει, τότε μπορεί το ένα μοναστήρι να βάλει γυναίκες, το άλλο Κόπτες, το άλλο Αρμένιους, το άλλο Παπικούς, το άλλο Προτεστάντες, το άλλο Αγγλικανούς και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Πως το επιτρέψατε αυτό; Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ουκρανία από την περιβόητη σχισματική ψευδοεκκλησία που δεν την έχουν αναγνωρίσει τα 14 Πατριαρχεία;

            Σε ένα μήνα έσφαξαν 3 ιερείς, τόσα χρόνια μπαίνουν στις αναγνωρισμένες Ορθόδοξες εκκλησίες και πετάνε έξω τους ιερείς και τους πιστούς. Μπαίνουν στις Λαύρες και στα Μοναστήρια και τα καταλαμβάνουν. Κοινωνούν με τους Ουνίτες του Πάπα και ετοιμάζουν την ένωση. Σύντομα θα αλλάξουν το Βυζαντινό ημερολόγιο με το Παπικό. Τώρα καταργούν και τους αγίους της Ρωσίας βλασφημώντας το Άγιον Πνεύμα.

            Αποφασίσατε για το κάθε μοναστήρι να είναι ελεύθερο να κοινωνεί ή να μη κοινωνεί με την σχισματική “εκκλησία”. Και παλαιότερα είχατε αποφασίσει ο κάθε μοναχός να είναι ελεύθερος να μνημονέυει ή να μη μνημονεύει τον Πατριάρχη, αλλά αυτό πλέον δεν ισχύει.

            Τώρα πλέον μπορεί το κάθε μοναστήρι να βάζει σχισματικούς; Σε λίγο θα βάζουν και αιρετικούς; Μετά αλλόθρησκους και γυναίκες;

Που οδηγείτε το Άγιον Όρος; Αυτά είναι αποφασισμένα στο ΠΣΕ στο οποίο συμμετέχει το Πατριαρχείο μας. Τώρα τι βλέπουμε, ότι σιγά σιγά τα δέχεστε και εσείς; Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Το Άγιον Όρος δεν είναι κάτι τυχαίο. Είναι το κάστρο της Ορθοδοξίας, ο θεματοφύλακας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γι’ αυτό δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις στα θέματα της πίστεως, γι’ αυτό η Βυζαντινή Αυτοκρατορία το είχε αυτοδιοίκητο. Τώρα είναι αραγε αυτοδιοίκητο, η φοβόμαστε τις εξουσίες, εκκλησιαστικές και πολιτικές;

Είναι ορισμένες συνοδείες που ήρθαν από τον κόσμο και επάνδρωσαν μοναστήρια όπως την Μονή Παντοκράτορος. Παρακαλούμε να σεβαστούν την παράδοση του Αγίου Όρους και να μην εισάγουν καινά δαιμόνια. Αλλά και οι παραδοσιακές συνοδείες του Α.Ο. παρακαλούμε να μην επιτρέπουν τοιαύτες παρεκτροπές που ίσως δεν τις διαισθάνονται οι εν Χριστώ αδελφοί μας συμμοναστές.

Ευχόμαστε να σταματήσει εδώ το κακό και να επιστρέψει το Άγιον Όρος στο ομολογιακό πνεύμα των Πατέρων μας.

 

Κελλιώτες Αγιορείτες Πατέρες

Αφήστε μια απάντηση