Πυρηνικές δοκιμές και σεισμός στην Τουρκία-Εφιαλτικά σενάρια για Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο με τσουνάμι

Όπως ανέφερε η ρωσική ιστοσελίδα, ο επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Διδάκτωρ Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών Σεργκέι Πουλινέτς δήλωσε ότι ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία προκλήθηκε (πιθανόν)  από πυρηνικές δοκιμές.

Οι δοκιμές πυρηνικών όπλων έχουν αυξήσει τη σεισμική δραστηριότητα στη Γη, τονίζει ο ίδιος.

Ο επικεφαλής ερευνητής του Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Διδάκτωρ Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών Σεργκέι Πουλινέτς εκτιμά αυτήν την εκδοχή την οποία και ξεστομίζει σε μεγάλη ρωσική ιστοσελίδα.

«Υπάρχουν έννοιες όπως η “πυροδότηση” ενός σεισμού. Συχνά συνδέονται μερικές πληροφορίες σχετικά με την πανσέληνο, και την νέα σελήνη.

Αυτός ο σεισμός στην Τουρκία συνέβη ακριβώς τη στιγμή της πανσελήνου. Επειδή οι βαρυτικές δυνάμεις επηρεάζουν, αν και πολλοί λένε ότι είναι πολύ αδύναμες, πιθανόν να αποτελούν  το έναυσμα μιας σεισμικής λειτουργίας.

Πυρηνικές δοκιμές και σεισμοί

Η επίδραση στο φλοιό της γης παραμορφώνεται και μπορεί να συμβεί σεισμός μετά από πυρηνικές διαδικασίες.

Μετά τη δοκιμή πυρηνικών όπλων η επιφάνεια της γης, αλλά και κάτω από αυτήν προκαλούν μια σεισμική δραστηριότητα που είναι  σε υψηλό επίπεδο”, ανέφερε ο Ρώσος ειδικός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “ο τρομερός σεισμός στην Τουρκία θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για πυροδότηση άλλων σεισμών σε ακτίνα δύο χιλιάδων χιλιομέτρων. Δονήσεις είναι πιθανές στον Καύκασο, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, και την Αραβική Χερσόνησο”,χωρίς όμως να προσδιορίζει συγκεκριμένες πυρηνικές δοκιμές και που έλαβαν χώρα αυτές.

Κινδυνεύει το Αιγαίο και τα τουριστικά θέρετρα εκατέρωθεν;

Εφιαλτικά σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με επικεφαλής τον σεισμολόγος καθηγητή Χασάν Σεζμπιλίρ, τα οποία βασικά αποτελούν δικές του προβλέψεις και τίποτα περισσότερο.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι μια τεράστια περιοχή στο Αιγαίο μεταξύ Κρήτης και Ρόδου, και τα τουρκικά θέρετρα Αλικαρνασσού και του Μαρμαρίδας, ευρίσκονται σε μια σεισμικά επικίνδυνη ζώνη, στην οποία έχουμε ένα σημαντικό ρήγμα του Αιγαίου (Αψίδα της Ελένης).

“Το ρήγμα αυτό παρουσιάζει συνεχή σεισμική δραστηριότητα τα τελευταία τρία χρόνια. Συγκεκριμένα ταρακουνά τακτικά τα ελληνικά νησιά, με δονήσεις να σημειώνονται μεταξύ της Ρόδου και της Μαρμαρίδας”, τόνισε ο ίδιος.

“Στην Μαρμαρίδα μπορεί να σημειωθείσεισμός μεγέθους 7 βαθμών στο πολύ κοντινό μέλλον”.

Αυτήν την ανησυχητική πρόβλεψη έδωσε ένας σεισμολόγος από την Τουρκία με το όνομα Shener Yushumezsoy.

Το χρονοδιάγραμμα πάντα κατά το ίδιο, βέβαια, είναι άγνωστο, και μπορεί να είναι χρόνια ή… εβδομάδες.

Ο Τούρκος τόνισε ότι ότι νέες πιθανές ισχυρές δονήσεις στη μέση του Αιγαίου μπορεί να οδηγήσουν σε τσουνάμι στην περιοχή.

Σε αυτό το σενάριο, τα καταστροφικά κύματα μπορούν να φτάσουν στη Σμύρνη και ακόμη και στην Αττάλεια.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν μόνο 25 σταθμοί στην Τουρκία που εντοπίζουν την απειλή τσουνάμι. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στη Θάλασσα του Μαρμαρά, όπου βρίσκεται και η Κωνσταντινούπολη, ενώ υπάρχουν λίγοι σταθμοί στις νότιες επαρχίες της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι  επιστήμονες είναι σίγουροι ότι υπάρχουν πολύ λίγοι σταθμοί.

Ωστόσο, οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν προηγουμένως να αυξήσουν τη χρηματοδότηση για την παρακολούθηση της θάλασσας. Αλλά όπως φαίνεται, τώρα τα χρήματα θα βρεθούν ακόμα.

Δεν υιοθετούμε ως ιστοσελίδα pentapostagma,gr, καμία θεωρία ή σενάριο από κανέναν ( Ρωσία και Τουρκία) για μέγα-σεισμό στο Αιγαίο, αλλά οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε σχετικές επιστημονικές απόψεις σε μεγάλες ιστοσελίδες για όλα τα σενάρια  στην περιοχή μας, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία πριν λίγες ημέρες.

Είναι γνωστό επίσης ότι Έλληνες σεισμολόγοι απέρριψαν κατηγορηματικά κάθε σχέση της χώρας μας και πιθανού σεισμού λόγω του μεγάλου σεισμού στην ΝΑ Τουρκία, ενώ φυσικά δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον στην χώρα μας που είναι σαφέστατα σεισμογενής περιοχή.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση