Βάνδαλοι Ουκρανοναζί έσπασαν με τσεκούρι τον Εσταυρωμένο σε ναό της Διωκόμενης Εκκλησίας Ουκρανίας.

Ο ”καλός ποιμένας” Επιφάνιος πετάει τσεκούρια κατά πιστών για να τους μπάσει στο μαντρί του σχίσματος…

Βάνδαλοι Ουκρανοναζί έσπασαν με τσεκούρι τον Εσταυρωμένο σε ναό της Διωκόμενης Εκκλησίας Ουκρανίας. Το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στο χωριό Πράξη βανδαλισμού διαπράχθηκε στο Murovani Kurylivtsi, στην περιοχή Vinnytsia. Άγνωστοι έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια, στην είσοδο στο προαύλιο της εκκλησίας έσπασαν με τσεκούρι τα πόδια του Σωτήρος στον «Σταυρό του Γολγοθά». Αυτό αναφέρει το Τμήμα Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας με σύνδεσμο στη σελίδα της ενορίας στο Facebook.

Σημειώνεται ότι μετά τον εμπαιγμό του Σταυρού κα την επίθεση στον Εσταυρωμένο, ρίχτηκε ένα τσεκούρι στο παράθυρο πίσω από το οποίο βρίσκεται το Ιερό Βήμα.

«Η πρόσκρουση ήταν τόσο δυνατή που πέρασε από τα διπλά τζάμια και κατέστρεψε το κηροπήγιο που ήταν μέσα. Έσπασαν και τις πόρτες και όλα τα τζάμια στο βαπτιστήριο, έσπασαν το παράθυρο στην τραπεζαρία, μέσα στην εκκλησία υπάρχουν παντού τζάμια και πέτρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα τζάμια μας σπάνε και χαλάνε. Αλλά είναι άλλο να σπάσεις ένα παράθυρο και άλλο να σπάσεις τα πόδια του Σωτήρα… Αυτός που το έκανε δεν έχει ιερό και όσιο», αναφέρει το μήνυμα.

Η Μητρόπολη αναφέρει ότι έχουν επανειλημμένα προσφύγει σε κρατικές υπηρεσίες και αστυνομία, αλλά δεν έχουν ληφθεί μέτρα.

Σύμφωνα με τους ενορίτες, τέτοιοι βανδαλισμοί είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας κατά της Εκκλησίας, «που σήμερα ακούγεται παντού – από την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από τα οποία υποφέρουν αθώα πιστοί, που προσεύχονται για μια νικηφόρα ειρήνη στη χώρα μας και την υγεία όλων των στρατιωτών μας».

Βανδαλισμός, ιεροσυλία, σεκταριστικό έγκλημα….είτε Ουκρανοναζί είτε τζιχαντιστές οι βαλτοί της Δύσης έχουν ίδιες πρακτικές. Tρομοκρατία..ο καλός ποιμένας Επιφάνιος Ντουμένκο πετάει τσεκούρια κατά πιστών για να τους μπάσει στο μαντρί του σχίσματος…H Ποιμαντική του Τρόμου είναι η νέα πρακτική που εγκαινιάζει το Φανάρι στην Ουκρανία; Κοπάδι ή σχισματική αγέλη λύκων έφτιαξε ο Οικουμενικός στην Ουκρανία; Και να μην είναι απόλυτα καθοδηγούμενοι παροτρύνθηκαν από την ρητορική και διασπαστική πολιτική του Φαναρίου και έφτασαν σε αυτό το σημείο πνευματικής εξαχρείωσης..

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση