Το ΔΝΤ λέει ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί γιατί μπορεί να πεθάνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι μετά από ένα επικείμενο ξέσπασμα του Γ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Zerohedge.com αναφέρει: Η Georgieva το ανέφερε στην Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδο Κορυφής που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι ότι  οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν για το αδιανόητο σε έναν κόσμο μετά τον COVID-19 υπό το πρίσμα του συνεχιζόμενου πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.
Ερωτηθείσα πόσο δύσκολη θα είναι φέτος η παγκόσμια οικονομική κατάσταση, η Γκεοργκίεβα απάντησε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται το 2023.
Όμως αυτό που μας ανησυχεί πολύ είναι ένα, το απροσδόκητο στον πόλεμο με την Ρωσία, είπε η Γκεοργκίεβα.  Αυτό που μας δίδαξε ο COVID και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ότι ζούμε σε έναν κόσμο πιο επιρρεπή.  Επίσης αυτό που μας δίδαξε ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία είναι να σκεφτόμαστε ότι το αδιανόητο μπορεί να συμβεί ξαφνικά και ενώ κανείς δεν το περιμένει και τότε τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια.
Όλοι πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία που σκεπτόμαστε για να είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι και πολύ πιο προσανατολισμένοι στην οικοδόμηση της ανθεκτικότητας σε όλα τα πεδία ώστε να μπορούμε να χειριστούμε καλύτερα τους κραδασμούς που έρχονται, πρόσθεσε η Γκεοργκίεβα.
Το ΝΑΤΟ λέει ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα πυρομαχικά
Η ουκρανική κυβέρνηση και ο τραπεζικός γίγαντας είχαν νωρίτερα υπογράψει ένα μνημόνιο συμφωνίας (MOU) για το θέμα, βάσει του οποίου η JPMorgan θα συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση για θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοπιστωτική σταθεροποίηση, την ανάπτυξη και τον συντονισμό για την  αναχρηματοδότηση και την αναδιάρθρωση του χρέους, την απόκτηση κρατικής αξιολόγησης, πιστοληπτικής ικανότητας και την ψηφιοποίηση της οικονομίας, μεταξύ άλλων.
Στις 13 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε περισσότερους συμμάχους να παράσχουν περισσότερα πυρομαχικά στην Ουκρανία, αφού προηγουμένως είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν μια νέα επίθεση ενόψει της επετείου ενός έτους από τη σύγκρουση.
«Δεν βλέπουμε σημάδια ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη. Αυτό που βλέπουμε είναι το αντίθετο, προετοιμάζεται για περισσότερο πόλεμο και για νέες επιθέσεις, είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους.
«Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένας τρομακτικός πόλεμος φθοράς και ως εκ τούτου είναι επίσης μια μάχη υλικοτεχνικής υποστήριξης που πρέπει να παράσχουμε στην Ουκρανία. Όταν πρόκειται να δώσουμε όπλα πυροβολικού, χρειαζόμαστε πυρομαχικά, χρειαζόμαστε ανταλλακτικά, χρειαζόμαστε συντήρηση, χρειαζόμαστε όλη την επιμελητεία για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε αυτά τα οπλικά συστήματα, πρόσθεσε.
Σε απάντηση στα σχόλια του Στόλτενμπεργκ, το Κρεμλίνο κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι είναι ένας οργανισμός που είναι εχθρικός απέναντι στη Ρωσία και ότι εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο με την Ουκρανία που σύντομα θα το πληρώσει.

Αφήστε μια απάντηση