«ΒΟΜΒΕΣ» Χαράρι και αναφορά στον Χριστό και τον Σωκράτη – Τι παραδέχθηκε για τους ανθρώπους, vid

«Γνώθι σ’ αυτόν»

Νέο απόσπασμα από την άκρως σημαντική συζήτηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον «προφήτη» των διεθνιστών, Νώα Χαράρι, το 2018 της οποίας σας δίνει τμηματικά το ΕΛ, καθώς ειπώθηκαν σχεδόν τα πάντα για αυτά που ζούμε τώρα και θα ζήσουμε!!!

Ο συνομιλητής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραδέχθηκε πως αν οι άνθρωποι δεν γνωρίσουν τους εαυτούς τους, τότε θα πέσουν θύματα της παγκόσμιας εξουσίας!!

  • Λαγκάρντ: Είδα την κριτική του Bill Gates στο βιβλίο σας και καταλήγει ότι αξίζει να έχεις επίγνωση και να κάνεις διαλογισμό. Ποιος ο συσχετισμός; Πώς μας βοηθάνε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων;
  • Χαράρι: Δεν ήξερα αν πρέπει να συμπεριλάβω αυτό το κεφάλαιο στο βιβλίο ή όχι επειδή φοβόμουν ακριβώς αυτό, ότι θα πουν ‘’Α, αυτός συστήνει ότι η απάντηση σ’ όλα τα προβλήματα είναι απλώς να διαλογιστούμε.’’
  • Και αυτή σαφέστατα δεν είναι η απάντηση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση 8 δις άνθρωποι να αρχίσουν να διαλογίζονται σύντομα. Κι ακόμη κι αν το έκαναν, τα αποτελέσματα ίσως να μην ήταν τόσο θετικά όσο ελπίζουμε. Όταν πραγματικά παρατηρείς τι συμβαίνει με την νοοτροπία σου, όταν είσαι πραγματικά εκεί απλώς εσύ και η νοοτροπία σου, χωρίς καθόλου περισπασμούς (σ.σ. γνώθι σ’ αυτόν – Να ξέρεις τον εαυτό σου, ώστε να τον βελτιώνεις), αυτό που συνήθως ανακαλύπτεις είναι τόσο τρομακτικό, τόσο σοκαριστικό που ο κόσμος μπορεί να στραφεί σε κάθε είδους επικίνδυνες κατευθύνσεις…(σ.σ. άρα κακό το γνώθι σ’ αυτόν; Βοηθάει στην αφύπνιση των ανθρώπων και στην μάχη κατά του εγωισμού;;;).
  • Ενώ εγώ προσωπικά κάνω διαλογισμό, δεν πιστεύω πως είναι η λύση σ’ όλα τα προβλήματα επειδή είναι πολύ δύσκολος. Αλλά πιστεύω πως αξίζει κάποιος να προσπαθήσει να μάθει τον εαυτό του καλύτερα. (σ.σ. Εδώ τάσσεται υπέρ του γνώθι σ’ αυτόν;;;). Και το γνωρίζω πως είναι η αρχαιότερη συμβουλή μέσα στο βιβλίο. Την είπε ο Σωκράτης, την είπε ο Ιησούς, την είπε ο Βούδας (σ.σ. Βάζει τον Βούδα δίπλα στην αλήθεια του Χριστού και του Σωκράτη) πριν χιλιάδες χρόνια: γνώθι σ’ αυτόν. Αλλά η διαφορά είναι ότι στην εποχή του Σωκράτη δεν είχες ανταγωνισμό ενώ τώρα έχεις. Πριν 2.000 χρόνια, αν δεν έκανες την προσπάθεια να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα, ίσως ακόμη ένα ‘’μαύρο κουτί’’ για την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Αλλά τώρα έχουμε όλες αυτές τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις που τώρα που μιλάμε προσπαθούν να σε χακάρουν. Κι αν φτάσουν στο σημείο –και είναι πολύ κοντά σ’ αυτό- να σε μάθουν καλύτερα απ’ όσο εσύ ο ίδιος γνωρίζεις τον εαυτό σου, θα μπορούν να σου πουλήσουν οτιδήποτε θέλουν είτε αυτό είναι ένα προϊόν είτε ένας πολιτικός. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Και δεν μπορούμε να σταματήσουμε την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης ή της βιοτεχνολογίας αλλά μπορούμε να κάνουμε την προσπάθεια να μάθουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και ειδικά να καταφέρουμε να μάθουμε τις αδυναμίες μας έτσι ώστε να μην γίνουν όπλο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μας (σ.σ. Παραδοχή πως όσοι δεν φροντίσουν να μάθουν τους εαυτούς τους, θα πέσουν θύματα της τεχνητής νοημοσύνης, με την οποία θέλουν να τους συνδέσουν για να έχει πρόσβαση και στις πιο κρυφές τους σκέψεις).
  • Εγώ κάνω διαλογισμό, άλλοι κάνουν άλλα είδη διαλογισμού. Εσάς ίσως να σας βοηθήσουν τα σπορ ή η τέχνη. Ό,τι κι αν είναι αυτό, κάντε το τώρα, λόγω του ανταγωνισμού.

 

photo intime

el.gr

Αφήστε μια απάντηση