«ΒΟΜΒΑ»: Εργοστάσια mRNA εμβολίων σε ΟΛΟΝ τον πλανήτη για ΜΑΖΙΚΗ και ΑΜΕΣΗ παραγωγή – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόοδος ή εφιάλτης;;;

O διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, μιλώντας πρόσφατα στο Νταβός, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πέταξε ακόμα μια «βόμβα», καθώς ανακοίνωσε την πρόθεση να υπάρξουν εργοστάσια mRNA εργοστασίων σε όλον τον πλανήτη.

«Διαθέτουμε εργοστάσια στις ΗΠΑ και στην Ελβετία. Δείξαμε αυτό το καλοκαίρι ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε στις παραλλαγές πολύ γρήγορα.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που τα Χριστούγεννα η Moderna εξαγόρασε μια γιαπωνέζικη εταιρεία, η οποία έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία, μια νέα επιστήμη από το πανεπιστήμιο του Τόκυο ώστε να συρρικνώσουμε κατά 2 επιπλέον εβδομάδες τον χρόνο για να φτάσουμε απ’ τη λήψη της απόφασης για την αλληλουχία μέχρι να ετοιμάσουμε τα προϊόντα.

Στην Ευρώπη εργαζόμαστε επίσης. Ο Seth κι εγώ κάναμε πάρα πολλές συζητήσεις τα τελευταία 3 χρόνια όπως μπορείτε να φανταστείτε σχετικά με το πώς οικοδομούμε παραγωγική δυνατότητα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Κατασκευάζουμε ένα εργοστάσιο στον Καναδά, ήδη βάλαμε τα θεμέλια το φθινόπωρο, κατασκευάζουμε ένα εργοστάσιο στην Αυστραλία, θα ξεκινήσουμε ένα εργοστάσιο αυτό το τρίμηνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα ξεκινήσουμε επίσης να κατασκευάζουμε στην Κένυα. Μιλάμε επίσης με κάνα δυο ακόμη χώρες επειδή πραγματικά θα ‘θελα σε κάθε ήπειρο να διαθέτουμε δυνατότητα για (εμβόλια) mRNA…».

 

Photo freepik

el.gr

Αφήστε μια απάντηση