«ΣΕΙΣΜΟΣ»: Επιφανείς Αμερικανοί μιλάνε ΜΕΣΑ στην Ουάσινγκτον ανάμεσα σε ΡΩΣΙΚΕΣ σημαίες, vid

Μιλούν ΕΝΑΝΤΙΟΝ της κυβέρνησης Μπάιντεν – Δεν δείχνουν ΤΙΠΟΤΑ τα κανάλια…

Διαδηλωτές, διαβάσατε πρόσφατα στο ΕΛ, πραγματοποίησαν πορεία στην Ουάσιγκτον, DC την Κυριακή για να αντιταχθούν στην υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, καθώς ουσιαστικά πολεμούν εναντίον της Ρωσίας, καθώς και εναντίον του διεθνιστικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος στο σύνολό του, όπως λένε οι ίδιοι.

Οι συμμετέχοντες επέκριναν το σύγχρονο αμερικανικό σύστημα από την ιδιωτική τραπεζική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας μέχρι την αδιάκοπη στρατιωτική επέμβαση.

Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν πως ρωσικές και σοβιετικές σημαίες ανέμισαν στην αμερικανική πρωτεύουσα, μπροστά στο Μνημείο Λίνκολν, το εθνικό μνημείο των ΗΠΑ που χτίστηκε για να τιμήσει τον 16ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Αβραάμ Λίνκολν.

Το ΕΛ βρήκε απόσπασμα ομιλιών, προκειμένου να πάρετε μικρή γεύση!!! Αμερικανοί στρέφονται κατά της ίδια της διεθνιστικής κυβέρνησής τους, δίνοντας δίκιο στην Ρωσία. Άραγε όλα αυτά γιατί δεν παίζονται στα κανάλια σε Ελλάδα και Ευρώπη;;;

Η Τούλσι Γκάμπαρντ είναι Αμερικανίδα πολιτικός και στρατιωτική αξιωματούχος, η οποία υπηρέτησε ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 2η κογκρεσιακή περιφέρεια της Χαβάης από το 2013 έως το 2021!

Μιλώντας σε ένα πλήθος με ρωσικές και σοβιετικές σημαίες, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να τους σταματήσουμε είναι όταν στεκόμαστε ενωμένοι και υψώνουμε τις φωνές μας ενωμένοι, λέγοντάς τους -“‘Οχι, δεν θα σας αφήσουμε να μας καταστρέψετε”.

“Δεν θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε τους αγαπημένους μας τις κοινότητές μας, την χώρα μας, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Θα πρέπει να έχουμε μια ψηφοφορία. Εάν πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνετε πόλεμο, ψηφίστε και βεβαιωθείτε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται από  άτομα μεταξύ 18 και 24 ετών».

Ο stand-up κωμικός και πολιτικός podcaster Jimmy Dore μίλησε στο πλήθος, λέγοντας: «Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και ο πόλεμος στην Ουκρανία αντιπροσωπεύουν ένα όργιο λεηλασίας και διαφθοράς. Η Αμερική είναι η πιο ισχυρή μαφία που υπήρξε ποτέ και οι δολοφόνοι αυτής της μαφίας έχουν άδειες στρατιωτικού πιλότου».

Και προσέθεσε:

«Έχω μια λίστα πραγμάτων που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε, με αυτά τα εκατό δισεκατομμύρια δολάρια αντί να τα ξοδεύουμε στέλνοντας τα στην Ουκρανία σκοτώνοντας ανθρώπους.

Αντί να στέλνουμε χρήματα στην Ουκρανία, θα μπορούσαμε να πάρουμε στον Πρόεδρο Μπάιντεν ένα σκύλο που ξέρει που να τον οδηγήσει όταν τελειώσει μια συνέντευξη Τύπου».

Δείτε την συνέχεια:

 

scr

el.gr

Αφήστε μια απάντηση