Άννα Διαμαντοπούλου: «Δεν έχει καμία λογική μία γυναίκα να μην μπορεί να είναι ιερέας»

Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» της Αθηναΐδας Νέγκα, ήταν καλεσμένη η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει παλαιότερη δήλωση της που ανέφερε ότι «το εκκλησιαστικό βίωμα στον 21ο αιώνα πρέπει να διαμορφώνεται από άνδρες και από γυναίκες», δήλωση που χαρακτηρίστηκε από την παρουσιάστρια ως ιδιαιτέρως ριζοσπαστική.

«Το σκέφτομαι πολλά χρόνια και το έχω συζητήσει και με ανθρώπους θεολογικά καταρτισμένους, ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να πούμε ότι στα πρώτα χρόνια της ορθοδοξίας υπήρχαν οι διακόνισσες, υπήρχε ο θεσμός των διακονισσών, ο οποίος όμως δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε τον λειτουργεί τώρα η Εκκλησία μας. Αποφάσισα και έγραψα αυτό στο οποίο αναφέρεστε, μετά από δηλώσεις Μητροπολίτη ότι δεν υπάρχει η έννοια του βιασμού, ότι όταν υπάρχει βιασμός δεν υπάρχε εγκυμοσύνη… Είναι ένας κόσμος των ανδρών, μεταξύ τους, οι οποίοι θέλουν να διαφεντεύουν τα της ιδιωτικής αντίληψης των ανθρώπων, της θρησκείας, γιατί είναι ιδιωτικός χώρος του καθενός, χωρίς να υπάρχει το βίωμα της μισής κοινωνίας. Μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχει η μισή κοινωνία, οι γυναίκες», είπε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε ερώτηση αν έχει βρει θετική ανταπόκριση από ανθρώπους της Εκκλησίας είπε:

«Έχω βρει… Ένας κορυφαίος Μητροπολίτης και νέος, δεν θέλω να πω όνομα γιατί θα τον κατασπαράξουν. Αλλά θέλει χρόνο και πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα πρώτα από το να μην ανατριχιάζουμε στην ιδέα. Γιατί πραγματικά δεν έχει καμία λογική γιατί μια γυναίκα δεν μπορεί να είναι ιερέας. Σας θυμίζω ότι όταν ήμασταν κοριτσάκια, μας έλεγαν ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να μπει όταν έχει περίοδο. Η πιο φυσιολογική βιολογική λειτουργία εθεωρείτο κάτι αρνητικό».

«Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει να συζητιέται, να δούμε τα επιχειρήματα πόσο αποδεκτά γίνονται, όλα τα θέματα που τίθενται για πρώτη φορά δημιουργούν χαλασμό…» κατέληξε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

πηγή

enromiosini.gr

Αφήστε μια απάντηση