Πάνε να μπλέξουν πλοίο με ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία στο σαμποτάζ των Nord Stream!!

Ενώ ο κύριος ύποπτος παραμένουν οι ΗΠΑ!!

Όλο και πιο περίεργες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με το σαμποτάζ των ρωσικών αγωγών Nord Stream I και ΙΙ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά το αφήγημα για την υποτιθέμενη “φιλοουκρανική ομάδα” που έδρασε…από μόνη της, δημοσιεύματα από το εξωτερικό βάζουν στο κάδρο…πλοίο με ελληνική σημαία!

Τις νέες “φωτιές” άναψε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του “INSIDER” με τίτλο και υπότιτλο:

«Μυστήριο Nord Stream: το δεξαμενόπλοιο Minerva Julie πέρασε 7 ημέρες αδράνειας κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Μέρες πριν από τις εκρήξεις, ένα δεξαμενόπλοιο που ονομάζεται Minerva Julie παρασύρθηκε κοντά στη Βαλτική Θάλασσα. Η περίεργη θέση του πλοίου θα μπορούσε να ενδιαφέρει τους ερευνητές που αναζητούν μάρτυρες».

Έχει δει κάτι που…δεν έπρεπε το πλήρωμα του πλοίου;;;

Αξίζει να σημειωθεί πως το άρθρο το υπογράφει ο ανταποκριτής στο Insider και συντάκτης στο New York Times Magazine, Mattathias Schwartz, αναφέρει ως κύρια πηγή τον αναλυτή-ερευνητή, Όλιβερ Αλεξάντερ, ο οποίος πέρασε μήνες αναλύοντας δεδομένα από το ναυτικό σύστημα αυτόματης αναγνώρισης και μελετώντας την πορεία πλοίων που πέρασαν κοντά από την περιοχή όπου έγιναν οι εκρήξεις του αγωγού.

Ο ίδιος ανακάλυψε ότι το Minerva Julie, ένα δεξαμενόπλοιο 600 ποδιών με ελληνική σημαία, κατευθυνόταν ανατολικά από το Ρότερνταμ όταν, στις 6 Σεπτεμβρίου, σταμάτησε απότομα στη μέση της Βαλτικής Θάλασσας.

«Το Minerva Julie έμεινε εκεί, πλέοντας σε μια περιοχή περίπου 200 ναυτικών μιλίων πάνω από τους δύο αγωγούς φυσικού αερίου, για επτά ημέρες, από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Από εκεί, το Julie ταξίδεψε στο Ταλίν της Εσθονίας πριν αγκυροβολήσει στην Αγία Πετρούπολη στις 18 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, στις 26 Σεπτεμβρίου, οι δύο αγωγοί ανατινάχθηκαν.

Η σύμπτωση που ανακάλυψε ο Αλεξάντερ έχει πυροδοτήσει ένα κύμα εικασιών στο διαδίκτυο μεταξύ μιας αφοσιωμένης ομάδας ερασιτεχνών ερευνητών και ειδικών στη ναυτιλία. Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι επίσημοι ερευνητές που έχουν επιφορτιστεί να μάθουν την αλήθεια για τη δολιοφθορά του Nord Stream δεν θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το Minerva Julie, καθώς το σκάφος πέρασε μια εβδομάδα κάνοντας κύκλους πάνω από αυτό που επρόκειτο να γίνει τόπος τεράτιου γεωπολιτικού εγκλήματος.

Τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Αλεξάντερ δεν αποδεικνύουν ότι το πλοίο εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην καταστροφή των αγωγών. Ωστόσο, εγείρει το ερώτημα τι μπορεί να είχε δει το πλήρωμα.

Σε μια δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Insider, ένας εκπρόσωπος της Minerva Marine επιβεβαίωσε την τοποθεσία του Julie κατά τη διάρκεια της περιόδου των 7 ημερών και είπε ότι το σκάφος σταμάτησε “εν αναμονή των οδηγιών του επόμενου ταξιδιού του”».

(φωτo αρχείου:freepik)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση