Την τρίτη και τελική επίθεση στο Μπακχμούτ ετοιμάζει ο ρωσικός Στρατός με «εφ΄ όπλου λόγχη» επέλαση στην πόλη (βίντεο)

Στόχος όλα να έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος Μαρτίου

Την τρίτη και τελική επίθεση στο Μπάκχμουτ ετοιμάζουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Με τη Βάγκνερ  να φέρνει σε πέρας τη  «βρώμικη» δουλειά δηλαδή να εκκαθαρίζει τις οχυρές  θέσεις των Ουκρανών που εξακολουθούν να υπερασπίζονται την πόλη, με τις ανάλογες απέκλειες σε ανθρώπινο δυναμικό βέβαια, ο ρωσικός Στρατός ετοιμάζει μια αντεπίθεση αντίστοιχης έκτασης (τηρουμένων των αναλογιών πάντα)   με την επιχείρηση Bagration που εκτυλίχτηκε  τον Ιούνιο-Ιούλιο του  1944 στο ανατολικό μέτωπο, κατά των γερμανικών δυνάμεων.

Ο ρωσικός Στρατός έχοντας ελάχιστη φθορά πλέον αφού, όπως αναφέρθηκε,  η Βάγκνερ επιβαρύνθηκε με το μεγαλύτερο  μέρος των απωλειών για την κατάληψη του θύλακα του Μπακχμούτ δύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες έχουν  λάβει θέση επίθεσης στα ανατολικά και βόρεια με αντικειμενικό στόχο την κατάληψη του Τσάσιβ Γιαρ του τελευταίου πυλώνα της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή.

Οι τεθωρακισμένης ταξιαρχίες ειναι εξοπλισμένες  με άρματα μάχης Τ-72Β3  και Τ-90S υποστηριζόμενες με τεθωρακισμένα οχήματα BMPT Terminator και φονικό οπλικό φορτίο με πυροβόλα των 30 χλστ. και Α/Τ πυραύλους  τα οποία μόλις έχουν εξέλθει από τις γραμμές παραγωγής τρων ρωσικών εργοστασίων.

Στόχος οι Ρώσοι να έχουν τελειώσει με το Μπακχμούτ και το Τσάσιβ Γιαρ μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το αργότερο

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση