Οικονομολόγος που προέβλεψε την κρίση του 2008: «Ετοιμαστείτε για όσα έρχονται»

Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις του Robert Kiyosaki, τείνουν να επαληθευτούν. Μιλάει για νέα κατάρρευση τράπεζας.

Ο πολυγραφότατος πολυεκατομμυριούχος ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε επισημάνει ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης με δραματικές συνέπειες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τώρα εκτιμά πως θα μπει λουκέτο και σε άλλη τράπεζα, πέραν αυτών στην Silvergate και την Silicon Valley Bank.

«Δύο μεγάλες τράπεζες έχουν καταρρεύσει. Έτοιμη να καταρρεύσει και τρίτη τράπεζα. Αγοράστε τώρα χρυσά και ασημένια νομίσματα, που θα σημειώσουν μεγάλη άνοδο με την τρίτη κατάρρευση. Όχι ETF. To 2008 προέβλεψα την κατάρρευση της Lehman λίγες μέρες πριν το λουκέτο», έγραψε στο Twitter ο γκουρού του personal finance.

Τις προηγούμενες μέρες ο προφήτης του χρηματοπιστωτικού Αρμαγεδδώνος είχε προβλέψει τρόπω τινά τις δραματικές εξελίξεις με το λουκέτο στην Silicon Valley Bank.

O προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας είναι ζοφερές, καθώς αγγίζουν την… κατάρρευση, είχε επισημάνει.

«Η πτώση είναι πιθανό να επηρεάσει τις τράπεζες και τις αποταμιεύσεις, και ως εκ τούτου οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για τις συνέπειες», εξήγησε.

«Η παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ακολουθεί bank run (δηλαδή μαζικές εκροές κεφαλαίων από τις τράπεζες); Αναστολή αναλήψεων; Έπεται bail-in (δηλαδή διάσωση με εξαΰλωση των επενδυτικών κεφαλαίων); Δεν βγάζω χρήματα όταν αγοράζετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασημένια νομίσματα. Θέλω απλά να προετοιμαστείτε γι’ αυτό που έρχεται.
Μπορείτε να αγοράσετε ένα ασημένιο νόμισμα για περίπου 25 δολ.».

Υπενθυμίζεται πως, με την παγκόσμια οικονομία να είναι αντιμέτωπη με το «φάντασμα» του πληθωρισμού, ο συγγραφέας, τις προηγούμενες ημέρες, υποστήριξε ότι έρχεται ένα κραχ, ενώ παράλληλα συνέστησε στους πολίτες να προετοιμαστούν για την επερχόμενη οικονομική κρίσης, αγοράζοντας χρυσό, ασήμι ή Bitcoin.

O Kiyosaki είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι ο πληθωρισμός θα «εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ», ενώ μια χρηματιστηριακή κατάρρευση, που είναι πολύ πιθανή, μπορεί να καταστήσει από δύσκολη έως ανέφικτη την αποπληρωμή των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και των συντάξεων.

«Έρχεται πείνα», είχε επισημάνει, η οποία θα οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές…

Πέρα από τα παραπάνω, εν μέσω της πιθανής οικονομικής κρίσης, ο συγγραφέας κατηγόρησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για την εκτύπωση αυτού που ονόμασε «ψεύτικο χρήμα», ενώ σήμανε συναγερμό για ένα «γιγαντιαίο κραχ», το οποίο θα εκτοξεύσει την ανεργία, τις χρεοκοπίες και τις εξώσεις.

Υπενθυμίζεται πως «λουκέτο» μπήκε στις 10/3 στην Silicon Valley Bank (SVB) με εντολή του Υπουργείου Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της πολιτείας της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, με την Ομοσπονδιακή Αρχή Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) της χώρας να αναλαμβάνει τα ηνία της τράπεζας για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πελατών.

(bankingnews – φωτο:freepik)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση