αφήνουν τον Ζελένσκι και πάνε για Κουρδιστάν;
«Συναγερμός» στο Κίεβο- Χάνουν την υποστήριξη των Αμερικανών;
 
Ένα χρόνο μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας….
Είναι σωστό να δώσουμε στους Ουκρανούς αρκετούς πόρους για να επιβιώσουν, αλλά όχι αρκετούς για να κερδίσουν; Δεν βλέπω να προχωράμε προς τη νίκη. Και αν η νίκη δεν είναι ο στόχος, τότε τι κάνουμε;», αναρωτιέται ο Μάικλ ΜακΚώλ.

 
Σύμφωνα με το Politico, ακόμη και μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, υπάρχει εδώ και καιρό μια αυξανόμενη ανησυχία για τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία. 
 
Συνεχή τα αιτήματα της ουκρανικής ηγεσίας
 
Δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είπαν στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση στο Κίεβο, αλλά ορισμένοι από αυτούς δεν είναι ικανοποιημένοι με τα συνεχή αιτήματα της ουκρανικής ηγεσίας για βοήθεια και την «ανεπαρκή ευγνωμοσύνη» του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.”
 
 
Τζον Μπόλτον: Ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ
 
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον δήλωσε ότι «η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ
Ο Μπόλτον ξεκαθάρισε ότι η Κίνα και η Ρωσία αποτελούν «στρατηγικές απειλές» για τις ΗΠΑ, αλλά η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ανησυχεί την αμερικανική ηγεσία:
 
«Ωστόσο, οι απειλές εμπλουτισμού ουρανίου, κατοχή βιολογικών και χημικών όπλων και η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας είναι οι ανησυχίες που έχουμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν επίσης απειλές από το Ιράν στην περιοχή, όπως απειλές τρομοκρατίας, επιθυμία απόκτησης πυρηνικών όπλων και όπλων μαζικής καταστροφής. Γι’ αυτό η εύρεση ενός τρόπου για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.
 «Η πολιτική των ΗΠΑ για το Ιράν πρέπει να είναι προς μια αλλαγή κυβέρνησης”
 
Συγκλονιστικά είναι και τα λεγόμενα ενός ψάλτη, στη Ζώδια το 1973, του Δημήτρη του Πρωτόπαπα για την επίθεση των Τούρκων στην Κύπρο τότε & για το πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος, γεγονός που συνδέεται & αυτό χρονικά με την δημιουργία Κουρδικού κράτους. Είχε πει χαρακτηριστικά για τους Κύπριους: «πολλοί θα πεθάνουν στην προσφυγιά, αλλά όταν ακούσετε ότι ιδρύθηκε μια νέα χώρα που θα λέγεται Κουρδία τότε θα επιστρέψετε πίσω χωρίς πόλεμο»
 
Απόσπασμα από την συνέντευξη Μητροπολίτη Μόρφου στο SIGMALIVE

Αφήστε μια απάντηση