Θρίλερ με το UAV των ΗΠΑ! “Το εντοπίσαμε σε βάθος 900 μέτρων”, λένε οι Ρώσοι – vid

Μόλις 60χλμ. από την Κριμαία.

«Ειδικοί του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος κατάφεραν να εντοπίσουν το αμερικανικό drone MQ-9 Reaper που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα την ημέρα του συμβάντος στις 14 Μαρτίου. Το drone βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας, 60 χιλιόμετρα από τη Σεβαστούπολη, σε βάθος 850–900 μέτρων».

Αυτό μεταδίδουν την τελευταία ώρα ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέβηκε στον βυθό της θάλασσας, το οποίο ανακάλυψε το MQ-9 Reaper σε βάθος περίπου 850-900 μέτρων. Όχι πολύ μακριά από αυτή τη ζώνη βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream», είπε η πηγή στο ρωσικό ForPost, το τοπικό σάιτ της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, αυτή τη στιγμή ρωσικό πολεμικό πλοίο περιπολεί την περιοχή όπου συνετρίβη το αμερικανικό αεροσκάφος.

«Το βάθος όπου βρίσκεται το drone είναι αρκετά μεγάλο. Για να πραγματοποιηθεί η ανάκτηση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν για την ανέλκυση των βυθισμένων υποβρυχίων βαθέων υδάτων», είπε μια πηγή στο ForPost.

Σημείωσε ότι τα ηλεκτρικά δεδομένα του drone, καθώς και ο κινητήρας του, ενδιαφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Δεν αποκλείεται ένα σενάριο στο οποίο οι αμερικανικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το drone χρησιμοποιώντας δικά τους μέσα προτού αυτό σηκωθεί στην επιφάνεια».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Έλληνα δημοσιογράφο που έχει έδρα τη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό, οι ΗΠΑ πρόλαβαν εξ αποστάσεως να σβήσουν το λογισμικό του drone πριν αυτό βρεθεί σε ρωσικά χέρια:

el.gr

Αφήστε μια απάντηση