ΑΡΘΡΑ 16 Μαρ 2023 - 12:38

Γ.Μ : Φτου και βγαίνω …

Γ.Μ : Φτου και βγαίνω …
Χαίρεται
Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁράν τά ἐμά πταίσματα, καί μή κατακρίνειν τόν ἀδελφόν μου.
 
Κύριε Βασιλεῦ μέσα στον εγωισμό μου και την αυτοπεποίθηση  μου  ,άραγε μπορώ να δεχθώ  τον Χριστό  που  διαβάζω ,ακούω ,βλέπω στις εικόνες ,ως Κύριο και Βασιλιά .
Να δεχθώ ότι  είμαι πλάσμα .είμαι κτίσμα ,αδύναμο  κατ ουσίαν ανίκανο εμπρός στην πανάρχαια πονηρία του σατανά .
Να δεχθώ  ότι είναι τέλειος άνθρωπος ,αναμάρτητος  ,σε μία υποστατική ένωση με τον τέλειο Θεό Λόγο και πλάστη μου και ο μόνος που μπορεί να με σώσει από την καταστροφή ,να νικήσει το κακό για μένα .
 
ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ 
 
Μπορώ να δεχθώ ότι πᾶς ἄνθρωπος ψεύστης(Ψαλμ. 115,2 ) έτσι και εγώ  είμαι ψεύτικος ΝΕΚΡΟΣ χωρίς αυτόν  .
Πως όμως μπορώ να ενωθώ μαζί του ;  αν δεχθώ και μπορέσω να σηκώσω την ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ μου ,αυτό είναι ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ .
Εκείνος θα μου δώσει την Χάρη ,μετά από κατάλληλη προετοιμασία την δύναμη πρώτα να δώ ποιός είμαι , αυτό δεν αντέχεται ολοκληρωτικά αλλά μερικώς για αυτό λέει ο απόστολος Παύλος Βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι.
Η δύναμη να αντέξω την  αυτογνωσία μου  ,να δώ έστω και θαμπά  τον άρρωστο εαυτό μου ,είναι άνωθεν ενέργεια που λέγεται απλά η  αρετή της ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ 
Είναι το δώρο του ὁράν τά ἐμά πταίσματα που περιέχει και την δύναμη να το αντέξω .
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
 
Η αυτογνωσία  είναι μεγάλο βάρος ,αλλά και ευλογία που στρέφει συνεχώς τον προβολέα στον εαυτό μου και έτσι 
δεν  κατακρίνειν τόν ἀδελφόν μου .
Αυτή η αυτογνωσία είναι επικίνδυνη να γίνει κατάθλιψη , να γίνει ακόμα και κενοδοξία , ακόμα και ταπεινολογία ,ετσι έρχεται ως ενέργεια ,σαν αεράκι  και φεύγει την κατάλληλη ώρα .
Όταν έλθει  αυτή η ουράνια ενέργεια μου  δείξει σ την εικόνα μου προκαλεί την μεταστροφή της αντίληψης μου για τον εαυτό μου και τους άλλους ,προκαλεί την νοητική στροφή του νού την ΜΕΤΑΝΟΙΑ .
ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ η ενέργεια της χάριτος που δίνει στον άνθρωπο την δύναμη να διακρίνει  πρώτα τον εαυτό του ,τις αδυναμίες του  αλλά και γύρω του 
Το δίνει την δύναμη να βλέπει χωρίς να τον συντρίβεται για παράδειγμα να βλέπει τους καλύτερους του ,που ούτε καν το ξέρουν .
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ Η κατάσταση αυτή πηγαινοέρχεται  ἄρτι γινώσκω ἐκ μέρους, και κάθε φορά φανερώνει νά πράγματα ,νέες καταστάσεις ,νέα κομμάτια της ΑΛΗΘΕΙΑΣ 
Έως να φτάσει η δύσκολη  ώρα της γνωριμίας με την πλήρη  ΑΛΗΘΕΙΑ τότε δὲ πρόσωπον πρὸς πρόσωπον
όταν φτάσει εκείνη η ώρα θα μπορώ να σηκώσω την ΑΛΗΘΕΙΑ για μένα και για την ΑΛΗΘΕΙΑ τότε δὲ έπιγνώσομαι καθὼς καὶ ἐπεγνώσθην.
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κυρίου ,του Βασιλιά και της δικής μου κατάστασης .
 
 
Το βάρος είναι  πολύ μεγάλο ,η λάμψη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ εκτυφλωτική  που αφορά τα πάντα γύρω μου ,μέσα μου   , που αφορά  τον τριαδικό Θεό ,τον Χριστό  ,τους άλλους ,τον κόσμο ,που αφορά εμένα ,την ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ μου ,την ΑΓΑΠΗ σαν έννοια .
Αυτό κάνει η Ορθοδοξία ,τα Μυστήρια της ,η ιερή παράδοση της  ,δίνει την δύναμη στον άνθρωπο ,τον προετοιμάζει να δεχτεί την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ μέσα από τον δρόμο της ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ και της συνεχούς  ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ .
 
 
Μόνο η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ,ξεσκεπάζει και αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα  του φτου και βγαίνω …και θα φανερωθεί ο εαυτός μας όσο και να τον κρύβουμε 
Καλύτερα να τον ψάξουμε μόνοι μας ,γιατί θα είναι αργά όταν τον αποκαλύψει σε εμας και στους άλλους ο Θεός .
 
 
 
Ψαλμός 2 
.
5. τότε λαλήσει πρὸς αὐτοὺς ἐν ὀργῇ αὐτοῦ καὶ ἐν τῷ θυμῷ αὐτοῦ ταράξει αὐτούς.
5 Εις δε τον κατάλληλον χρόνον θα ομιλήση προς αυτούς με την οργήν του και θα τους συγκλονίση επάνω εις την έκρηξιν του δικαίου του θυμού.
 
 
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 
facebook sharing button

Αφήστε μια απάντηση