Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν θα μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου επειδή αναγνωρίζει και είναι σε κοινωνία με Σχίσμα Ουκρανίας. Το Οικουμενικό μοιράζει Αυτοκέφαλα όταν …

Donetsk λαβωμένη η Παναγιά από χτυπήματα Ουκρανοναζήδων

….έχει απωλέσει το δικό του αυτοκέφαλο αφού έχει βάλει πάνω από το κεφάλι του τον Αμερικάνο!

Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν θα μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο επειδή αναγνωρίζει και είναι σε κοινωνία με Σχίσμα Ουκρανίας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο μοιράζει Αυτοκέφαλα….πάρτε κόσμε…. όταν έχει απωλέσει το δικό του αυτοδιοίκητο και αυτοκέφαλο αφού έχει βάλει πάνω από το κεφάλι του τον Αμερικάνο!

Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν θα μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο επειδή αναγνωρίζει και είναι σε κοινωνία με Σχίσμα Ουκρανίας. Το Φανάρι ως θρησκευτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ έχει την πρώτιστη ευθύνη για τον αλληλοσπαραγμό στην Εκκλησία!! Βέβαια και οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες ή Πατριαρχεία έχουν επίσης καταλογιζόμενη προσωπική ευθύνη για την ευθυγράμμιση τους με Λευκό Οίκο..που τον ανήγαγαν σε Οίκο του Θεού και θρησκευτικό ΔιευθυντήριοΤο Οικουμενικό Πατριαρχείο μοιράζει Αυτοκέφαλα….πάρτε κόσμε.. μεσοτιμής.. ξεπουλάμε ..σε τιμές ευκαιρίας.. ότι πάρεις 100 όταν πλέον δεν ορίζει το ίδιο το κεφάλι του έχει απωλέσει το δικό του αυτοδιοίκητο και αυτοκέφαλο αφού έχει βάλει πάνω από το κεφάλι του τον Αμερικάνο Προτεστάντη....

Καθώς το Φανάρι μεταβλήθηκε σε θρησκευτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ πολλά δεινά προέκυψαν και συνεχίζουν ν΄αναφύονται. Ένα από αυτά είναι και η πολυδιάσπαση της Ορθοδοξίας. Το εμφύλιο Ουκρανικό σχίσμα δια της απόφασης του Φαναρίου μετατράπηκε σε πανορθόδοξο σχίσμα με πολλές παραφυάδες. Δεν μιλιούνται δεν αλληλομημνομνεύονται δεν συμπροσεύχονται κλπ οι ταγοί….

Όπως μεταδίδει το orthodoxianewsagency.gr την απόφαση να μην μνημονεύει ούτε τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κατά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2023 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου λόγω του ότι έρχεται σε κοινωνία με τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο.

Για το Πατριαρχείο Μόσχας ο Επιφάνιος είναι ο ηγέτης μιας «σχισματικής δομής που λειτουργεί στην Ουκρανία».

Η εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ίδιο ίσχυε και για τον προκάτοχό του, τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο:

«Η Ιερά Σύνοδος, σε συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου 2020, δήλωσε την αδυναμία εορτασμού του ονόματος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β‘ σε δίπτυχα, προσευχητική και ευχαριστιακή κοινωνία μαζί του σε σχέση με την αναγνώριση ενός εκ των σχισματικών ομάδων στην Ουκρανία και τη μνημόνευση του αρχηγού της ανάμεσα στις εκκλησίες των Αυτοκέφαλων Προκαθημένων. Ταυτόχρονα, η Σύνοδος ανακοίνωσε την αδυναμία συναναστροφής με όσους ιεράρχες της Κυπριακής Εκκλησίας θα έρχονταν σε εκκλησιαστική κοινωνία με εκπροσώπους του ουκρανικού σχίσματος.

Στις 7 Νοεμβρίου 2022 εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.

Ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιος, όπως και ο εκλιπόντας προκάτοχός του, συνέχισε να μνημονεύει τον ηγέτη των Ουκρανών σχισματικών.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας:

«Δηλώνει την αδυναμία να μνημονευθεί το όνομα του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεωργίου σε δίπτυχα, προσευχητική και ευχαριστιακή κοινωνία μαζί του, καθώς και με όσους ιεράρχες της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν συνέλθει ή πρόκειται να λάβουν εκκλησιαστική κοινωνία με σχισματικούς...”

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση