Αυτό φοβούνται με την Κίνα!!! «Συναγερμός» από την Ουάσινγκτον μέχρι το Λονδίνο, vid

Πως θα αντιδράσουν;;;

Ένα από τα πιο δυνατά γεγονότα παγκοσμίως είναι αναμφίβολα η κρατική επίσκεψη του Xi Jinping στην Ρωσία.

Τα σχόλια δυτικών ΜΜΕ και αναλυτών αποκλίνουν πολύ από την συνηθισμένη κάλυψη επίσκεψης αρχηγού κράτους. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η αντίδραση τους είναι στα όρια της υστερίας.

Η Δύση φοβάται την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία με την Κίνα να αποκτά πρωταρχικό ρόλο και την Ρωσία να της δίνει πεδίο γεωπολιτικής δράσης!!!

Μάλιστα και οι Ουκρανοί, από την πλευρά τους, παρουσιάζονται θετικοί στον διαμεσολαβητικό ρόλο της Κίνας.

Οι Δυτικοί δεν φοβούνται όμως μόνο την ενδεχόμενη επιτυχία της Κίνας στην Ουκρανία, αν τελικά κατορθώσει το Πεκίνο να διαμεσολαβήσει επιτυχώς για την ειρήνη!

Τους τρόμαξε και η παρέμβαση της Κίνας στην σφυρηλάτηση δεσμών μεταξύ των αρχαιότερων εχθρών της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν το αποδεικνύει αυτό. Το CNN, για παράδειγμα, σήμανε αμέσως τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Κίνα καταστρέφει την «κυριαρχία των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή». 

Εδώ θα ήταν λογικό να τεθεί το ερώτημα: Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες «κυριαρχούν» σε αυτή την περιοχή τόσο καιρό, γιατί δεν έχουν κάνει προσπάθεια να σταματήσουν την αιματοχυσία; Αλλά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ προφανής, γι’ αυτό πηγές όπως το CNN δεν το ρωτούν δημόσια.

Πολλοί στην περιοχή του Κόλπου βλέπουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια περιττή και επικίνδυνη περιπέτεια των ΗΠΑ, ενώ, όπως αναφέρουν,  ορισμένες από τις εδαφικές διεκδικήσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία δεν είναι αβάσιμες.

Οι δυτικοί αναλυτές, λοιπόν, κάνουν τώρα ό,τι μπορούν για να βάλουν τουλάχιστον κάποιου είδους σφήνα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Υπάρχει ένας αυξανόμενος ισχυρισμός ότι η Ρωσία και η Κίνα ήταν σχεδόν πάντα αρχαίοι εχθροί και ανταγωνιστές. Η τρέχουσα φάση φιλίας και συνεργασίας είναι μόνο μια προσωρινή «εξαίρεση στον κανόνα», υποστηρίζει η  εφημερίδα Sunday Times .

Ωστόσο, οι δυτικοί αναλυτές ξεχνούν τις εποχές που οι λαοί των δύο χωρών τραγουδούσαν το τραγούδι «Μόσχα-Πεκίνο» και αυτό το τραγούδι ηχεί ξανά, αλλά αυτή την φορά βάζει «φωτιά» στα γεωπολιτικά σχέδια ΗΠΑ και συμμάχων.

Η ρώσο-κινεζική προσέγγιση «δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ηνωμένων Πολιτειών» και ως εκ τούτου είναι «επιβλαβή και επικίνδυνη». ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!! Αυτό είναι το βασικό κομμάτι σε όλες τις αναλύσεις «ειδικών» στην διεθνιστική Δύση. Το πώς θα αντιδράσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, λοιπόν, μένει να φανεί…

el.gr

Αφήστε μια απάντηση