Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το ψηφιακό νόμισμα χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ

Ένας παγκόσμιος πόλεμος θα φέρει άμεσα την παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα ψηφιακά νομίσματα. 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα,  η Marie έγραψε για την υπηρεσία ψηφιακής ταυτότητας που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και χρησιμοποιείται στην Ουκρανία. Είναι ένας μηχανισμός ψηφιακού ελέγχου, απλός και απλός, που παρουσιάζεται ως κάτι που διευκολύνει τη ζωή των Ουκρανών.

Ένας συγγραφέας για τον ιστότοπο BeinCrypto r ανέφερε διάφορα άλλα περιστατικά που θα μπορούσαν να μας δείξουν το μέλλον του κόσμου με βάση την Ουκρανία.

Μια βραβευμένη ουκρανική εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακή πλατφόρμα που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ουκρανίας και πρόκειται να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες. Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σήμερα, η διαχειριστή της USAID Samantha Power συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov για να συζητήσουν την επόμενη φάση της συνεργασίας της USAID με την Ουκρανία για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη βοήθεια των χωρών εταίρων να υιοθετήσουν πλατφόρμες που συνδέουν καλύτερα τους πολίτες με την κυβέρνησή τους.

Από την ίδρυση του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας (MDT) το 2019, η USAID παρείχε νομική, οικονομική και τεχνική βοήθεια για την ανάπτυξη του Diia για Ουκρανούς πολίτες. Το Diia είναι μια εφαρμογή για κινητά και μια διαδικτυακή πύλη που άνοιξε την ψηφιακή πρόσβαση σε 120 κυβερνητικές υπηρεσίες και επιτρέπει στους Ουκρανούς να επικοινωνούν με την κυβέρνησή τους στο διαδίκτυο σε ένα ενιαίο κατάστημα ? από την υποβολή αιτήσεων για παροχές και κρατικά προγράμματα έως την πληρωμή φόρων, την πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα, την εγγραφή και τη λειτουργία επιχειρήσεων και την παροχή ταυτοποίησης και ψηφιακών υπογραφών. Μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Diia επέτρεψε επίσης στους Ουκρανούς να λαμβάνουν κοινωνική υποστήριξη με κρατικές υπηρεσίες κλειστές σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και έχει χρησιμοποιηθεί από εκτοπισμένους Ουκρανούς για πρόσβαση σε βοήθεια και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες. Η εφαρμογή είναι το χρυσό πρότυπο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η Ουκρανία μοιράζεται τώρα αυτήν την τεχνολογία με άλλες χώρες. Μεταξύ των πιο απομακρυσμένων σε αυτή τη διαδικασία είναι η Εσθονία, η οποία έχει συνεργαστεί με την MDT για τη μεταφορά κώδικα, τη σχεδίαση εμπειρίας χρήστη και τη σχεδίαση διεπαφής χρήστη, και πρόσφατα ανακοίνωσε την επίσημη υιοθέτηση μιας εφαρμογής τύπου Diia για Εσθονούς πολίτες.

Ως μέρος της δέσμευσης της USAID να συνεργαστεί με την Ουκρανία για να φέρει τις ψηφιακές της επιτυχίες σε άλλες χώρες εταίρους που επιδιώκουν να επιταχύνουν τον δικό τους ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Administrator Power ανακοίνωσε ότι η USAID, σε συνεργασία με το Κογκρέσο, σχεδιάζει να παράσχει τουλάχιστον 650.000 $ για να βοηθήσει στην ταχεία υιοθέτηση του Diia -όπως τα συστήματα και οι υπηρεσίες ψηφιακής τεχνολογίας που τα στηρίζουν. Ο Administrator Power ανακοίνωσε επίσης ότι η USAID θα εργαστεί για να καταλύσει πρόσθετους πόρους και τεχνική βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα για να διευκολύνει την υιοθέτηση εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όπως η Diia που ενισχύουν τη διαφάνεια, τη συμμετοχή των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη.

Με την πρόσθετη χρηματοδότηση, η USAID θα υποστηρίξει πιθανές χώρες εταίρους για την ολοκλήρωση των τεχνικών αξιολογήσεων και άλλων βημάτων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής one-stop shop για κρατικές υπηρεσίες και ενδεχομένως την κλιμάκωση στοιχείων της υποδομής Diia. Μέσα από τρέχοντα και νέα προγράμματα και συνεργασίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Administrator Power δεσμεύτηκε εκ νέου στο έργο της USAID για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της ετοιμότητας για ψηφιακή διακυβέρνηση και ψηφιακό μετασχηματισμό.

crime-study.gr

Αφήστε μια απάντηση