Γ.Μ : Η Μετάλλαξη ενός σταυρωτή …
Χαίρεται
Ιω. 19,15    ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν.
 
Οι σταυρωτές του Χριστού  ἐκραύγασαν  τότε ,  αλλά και μέχρι σήμερα κραυγάζουμε  συνεχώς    ἆρον ἆρον, σταύρωσον ΑΥΤΟΥΣ .
Με την σκέψη ,με τα λόγια και με τις πράξεις μας σταυρώνουμε συνεχώς ο ένας τον άλλον ,καρφώνουμε τα ίδια καρφιά  , στα πόδια και στα χέρια πλέον του πλησίον μας .
Όταν αδιαφορούμε ,η αδιαφορία μας είναι καρπός της έπαρσης και της αλαζονείας μας  ,δεν είναι  ένδειξη και καρπός συμπάθειας και συμπαράστασης  σε κάθε  ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ .
Γινόμαστε σταυρωτές , έτσι οδηγούμε στην σταύρωση  και στην ανάσταση  στην ΔΟΞΑ του Θεού ,στον παράδεισο εν αγνοία μας ,τους εσταυρωμένους γύρω μας 
Εμείς καταλήγουμε  στον άδη ,όπου Ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων….
 
 
Λαός και Φαρισαῖοι σταυρωτές .
 
Τότε  οι πρωταίτιοι της σταύρωσης του Κυρίου της δόξης ήταν το ιερατείο ,δεν αναγνώρισαν τον αναμενόμενο προφητεύομενο Βασιλέα ,τον Μεσσία  και τον οδήγησαν στην σταύρωση .
Από κοντά και ο συνυπεύθυνος λαός  να κραυγάζει και να ζητάει την σταύρωση του αναμενόμενου και προφητεύομενου ΜΕΣΣΙΑ .
Αναμενόμενου από τις γραφές που μελετούσαν υπό την καθοδήγηση των διδασκάλων ,φαρισαίων .
Συνέπεια μέχρι και σήμερα τυφλωμένοι ,πλανεμένοι  , περιμένουν οι Εβραίοι  τον Μεσσία  ,τον προφητεύομενο Βασιλέα που θα κατακτήσει την γή και θα τους κάνει βασιλόπουλα .
 
 
Ο Εσταυρωμένος Ναζωραίος .
 
Ο των όλων κοσμήτωρ ,ο αναμενόμενος , προφητεύομενος  Βασιλέας ,περπάτησε ανάμεσα μας  ως άνθρωπος . Εξέλεξε τους δικούς του και υψώθηκε για τον ουρανό δοξασμένος  εκ δεξιών του πατρός .
Συνεχίζει να περπατάει με την Θεία του φύση ως πανταχού παρών ανάμεσα μας , συνεχίζει να επιλέγει τους δικούς του εσταυρωμένους ,Ναζωραίους και να τους καλεί εις ανάσταση ζωής αιωνίου ,δια της σταύρωσης .
Τους δοκιμάζει  ,τους θλίβει ,τους περνά από το καμίνι των θλίψεων  ,τους τελειοποιεί ,κάτω από την μύτη του πονηρού ,
Σε μία Μυστική και Μυστηριακή διαδικασία και τους εισάγει πλέον ασφαλείς στον Παράδεισο ,τους θέτει στην υπηρεσία των άλλων .
 
 
Μαρκ. 10,17       Καὶ ἐκπορευομένου αὐτοῦ εἰς ὁδὸν προσδραμὼν εἷς καὶ γονυπετήσας αὐτὸν ἐπηρώτα αὐτόν· διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ποιήσω ἵνα ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;
 
Ο πλούτος του νεαρού ,τον τύφλωνε δυσκόλως οἱ τὰ χρήματα ἔχοντες εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελεύσονται!
Δεν έβλεπε την Θεία φύση ,αλλά μόνο την ανθρώπινη ,δεν έβλεπε τον ΚΥΡΙΟ ,τον Μεσσία ,αλλά έναν μεγάλο άνθρωπο διδάσκαλο .μαθητὴς των φαρισαίων .
Ο πλούτος ,η καλοπέραση ,η άνεση , είναι τα ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ που κρύβουν το ΦΩΣ σε κάθε εποχή 
Έτσι ο Θεός παραχωρεί  να χάσουμε τον πλούτο ,για να δούμε το ΜΕΣΣΙΑ τον ΚΥΡΙΟ , στους γύρω μας 
 
Μαρκ. 10,21  εἰ θέλεις τέλειος εἶναι, ὕπαγε, ὅσα ἔχεις πώλησον καὶ δὸς πτωχοῖς, καὶ ἕξεις θησαυρὸν ἐν οὐρανῷ, καὶ δεῦρο ἀκολούθει μοι, ἄρας τὸν σταυρόν σου.
 
Αυτός ο πλούτος ,τα ΕΥΡΩ που  σκορπάει η Ε.Ε μέσω των ΕΣΠΑ μέσα και έξω από την εκκλησία ,έχουν φορέσει ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ και έχουν σκοτεινιάσει τον νού μας .
Μας έχουν κάνει σταυρωτές  του Χριστού ,να φωνάζουμε  στους γύρω μας ,στον κάθε ένα  ταλαιπωρημένο ,βασανισμένο ,ἆρον ἆρον, σταύρωσον ΑΥΤΟΥΣ 
Όλοι μας λαός και κλήρος με ισόποσο μερίδιο ευθύνης  μιλάμε για τον Χριστό αλλά δεν δείχνουμε τον Χριστό στους ΄γύρω μας ,δια  των καρπών ,των έργων συμπαθείας ,συμπόνιας ,συμπαράστασης .
Νεκροί ,ανενεργοί..
 
Δεν κάνουμε προσευχή για να μπορέσουμε πρώτα από όλα ,να δούμε τον εαυτό μας ,για να αντέξουμε να δούμε την άθλια ελεεινή δεδομένη εικόνα μας.
Μιλάμε για ΠΙΣΤΗ ,αλλά είναι χωρίς έργα ,δηλαδή ανενεργή , δεν κάνουμε έργα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ κυρίως για τους εσταυρωμένους γύρω μας .
Δεν βλέπουμε ,αδυνατούμε να διακρίνουμε και να στηρίξουμε τους εσταυρωμένους ημιθανείς  ,που θα δοξαστούν την ώρα της κρίσης .
 Αντίθετα τους  σταυρώνουμε όλο και πιο πολύ .πιο ψηλά ,με περισσότερα καρφιά ..
 
βάδιζε, λαός μου, εἴσελθε εἰς τὰ ταμιεῖά σου, ἀπόκλεισον τὴν θύραν σου, ἀποκρύβηθι μικρὸν ὅσον ὅσον, ἕως ἂν παρέλθῃ ἡ ὀργὴ Κυρίου.
 
Η Ευθύνη  του   ἆρον ἆρον, σταύρωσον ΑΥΤΟΥΣ . δεν  βαραίνει μόνο εμάς αλλά  ισόποσα και τους πνευματικούς μας οδηγούς .
Άνθρωποι ,αδύναμοι  είναι και αυτοί ,εκτοξεύουμε  κατηγορίες ο ένας για τον άλλον ,χωρίς αυτογνωσία, αυτό όμως δεν είναι λύση ,αλλά ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ .
Η λύση είναι η ΠΡΟΣΕΥΧΗ για όλους και για όλα ,είναι η λύση που θα με μετατρέψει από  ΣΤΑΥΡΩΤΗ σε
ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ,για το καλό όλων μας .
 
Λύση είναι η μετάλλαξη ενός σταυρωτή σε εσταυρωμένο και γίνεται μόνο δια της συνεχούς ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Της επίκλησης του ονόματος του Κυρίου ,Κύριε Ιησού Χριστέ ελεησόν με 
 
 
Πραξ. 7,60      θεὶς δὲ τὰ γόνατα ἔκραξε φωνῇ μεγάλῃ· Κύριε, μὴ στήσῃς αὐτοῖς τὴν ἁμαρτίαν ταύτην.
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας .
 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση