Δυστοπία!! Τηλεπαθητικός έλεγχος ρομποτόσκυλων από στρατιώτες της χούντας, vid

Πού αλλού; Στην Αυστραλία, οι αρχές τις οποίες έδωσαν ρεσιτάλ χούντας κατά την πανδημία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ (UTS) ανέπτυξαν έναν μη επεμβατικό αισθητήρα που επιτρέπει τον έλεγχο των ρομπότ μόνο μέσω της σκέψης.

Έχουν ήδη συνεργαστεί με τον Αυστραλιανό Στρατό για να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία.

Η τεχνολογία hands-free, χωρίς φωνή λειτουργεί εκτός εργαστηριακών ρυθμίσεων, οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Καθιστά περιττές τις διεπαφές όπως κονσόλες, πληκτρολόγια, οθόνες αφής και αναγνώριση χειρονομίας“, λέει η Francesca Iacopi, καθηγήτρια UTS.

Χρησιμοποιώντας υλικό γραφενίου αιχμής, σε συνδυασμό με πυρίτιο, μπορέσαμε να ξεπεράσουμε προβλήματα διάβρωσης, ανθεκτικότητας και αντοχής στην επαφή με το δέρμα, για να αναπτύξουμε τους φορητούς αισθητήρες”.

Η διασύνδεση εγκεφάλου-μηχανής (BMIs), γνωστή και ως διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), δεν είναι μια νέα ιδέα και δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται, αλλά προηγούμενες προσπάθειες για τον πλήρη έλεγχο της σύνθετης ρομποτικής βασίζονται συνήθως σε επεμβατικούς αισθητήρες που εισάγονται στον εγκέφαλο του χρήστη.

Το σύστημα UTS, αντίθετα, είναι απλά τοποθετημένο σε ένα εξαγωνικό πλέγμα στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής του εκάστοτε στρατιώτη.

“Ωστόσο μπορεί να αντέξει σε ιδιαίτερα αντίξοα περιβάλλοντα“, ισχυρίζονται οι δημιουργοί του.

“Η τεχνολογία μας μπορεί να εκδώσει τουλάχιστον εννέα εντολές σε δύο δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε εννέα διαφορετικά είδη εντολών και ο χειριστής μπορεί να επιλέξει μία από αυτές τις εννέα εντός αυτής της χρονικής περιόδου”.

Κατά ποιών θα τα χρησιμοποιούν αυτά άραγε για να επιβάλλουν την τάξη στις ειδικά διαμορφωμένες γειτονιές των 15 λεπτών που μας ετοιμάζουν να ζήσουμε;; (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

el.gr

Αφήστε μια απάντηση