Αλλάζει η γεωγραφία: Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Κορέα τρομάζουν τον John Bolton, (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζί και τα πυρηνικά της Λευκορωσίας…

Ο Αμερικανός πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «ίσως να μην μπλοφάρει» σχετικά με τα σχέδιά του να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στην γειτονική Λευκορωσία, καθώς ο πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία εκτείνεται στο δεύτερο έτος του.

Εξέφρασε την ανησυχία ότι η Λευκορωσία, η οποία κάποτε ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, θα μπορούσε δυνητικά να απορροφηθεί εκ νέου στη Ρωσία, αποκαλώντας την πιθανότητα, «στην οποία δεν νομίζω ότι δίνουμε αρκετή προσοχή».

Σε άλλη του παρέμβαση αναφέρθηκε σε Ρωσία και Κίνα και πως αλλάζουν τον γεωπολιτικό χάρτη:

«Αναλυτές λένε τα τελευταία χρόνια πως η Κίνα είναι σε αμηχανία με την Ρωσία, και πως προσπαθεί να απεμπλακεί από τις σχέσεις της μαζί της. Αλλά αυτό δεν αληθεύει!

Έχουν ενισχύσει τους οικονομικούς τους δεσμούς και παρείχαν υποστήριξη αγοράζοντας ρωσικό πετρέλαιο και αέριο, και έκαναν οικονομικές μεταφορές ρωσικών χρημάτων, μέσω του κινεζικού οικονομικού συστήματος,

Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία λένε πως πρόκειται για μία ένωση δίχως σύνορα.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για την Δύση, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στην Ουκρανία. Νομίζω πως ο Σινο-Ρωσικός άξονας έχει διαμορφωθεί, επάνω στον οποίο τόσο το Ιράν, όσο και η Β. Κορέα εφάπτονται.

Κοιτάξτε τον χάρτη, κοιτάξτε την γεωγραφία, πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν».

 

photo freepik

el.gr

Αφήστε μια απάντηση