Αναβρασμός στην Πολωνία που οδηγείται σε πόλεμο: «Ιούδα, μας πρόδωσες για την Ουκρανία», vid

Αυγά σε υπουργούς… Απόλυτος χαμός και κλίμα λίγο πριν την έκρηξη…

Ενώ η Πολωνία μετατρέπεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ σε αμερικανική βάση για πόλεμο με τον Πούτιν, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Πολωνίας και υπουργός Γεωργίας Henryk Kowalczyk έφαγε αυγά από Πολωνούς αγρότες στην έκθεση Agrotech στο Kielce την περασμένη εβδομάδα και τον αποκάλεσαν «Ιούδα» και «προδότη».

” Προδότη, μας πρόδωσες για την Ουκρανία!”, είπαν χαρακτηριστικά.

Αυγά πέταξαν και σε συναδέλφους του από την Λιθουανία και την Τσεχία.

Μετά την άφιξη της ασφάλειας και της αστυνομίας, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, αναφέρει το portal topagrar.pl , τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο και η συζήτηση συνεχίστηκε.

Οι αγρότες πήραν τον λόγο σε μεγάλους αριθμούς και εξέφρασαν τα παράπονά τους κατά της κυβέρνησης και της υποστήριξής της προς την Ουκρανία, τον Υπουργό Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως η οικονομία πολλών άλλων χωρών της ΕΕ, η πολωνική οικονομία υποφέρει από τις κυρώσεις που στοχεύουν στην Ρωσία. Οι αγρότες βρίσκονται υπό πίεση, ιδιαίτερα λόγω της μαζικής αύξησης των τιμών των πρωτογενών γεωργικών προϊόντων όπως το άζωτο. Επιπλέον, η Ρωσία ήταν σημαντικός αγοραστής πολωνικών φρούτων μέχρι το 2022. Ως αποτέλεσμα, πολυάριθμοι Πολωνοί αγρότες είχαν ενωθεί αποκαλώντας την ΕΕ ένωση «Προδομένο Χωριό».

Που να μάθουν πως πλέον η χώρα τους οδηγείται ανεπιστρεπτί σε καταστροφικό πόλεμο!!!!

photo freepik

el.gr

Αφήστε μια απάντηση