Παπα – Ηλίας Υφαντής : «Υμείς ουχ’ ούτως»!!!

Ο Χριστός μιλούσε στους μαθητές του, για τη σταύρωση. Κι εκείνοι ονειρεύονταν εξουσίες και μεγαλεία. Μάλιστα  ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης του ζήτησαν και ιδιαίτερα προνόμια. Να γίνουν πάρεδροί του. Να καθίσουν, δηλαδή, όταν θα γινόταν βασιλιάς, ο ένας στα δεξιά του και ο άλλος στ’ αριστερά του.

Ο Χριστός τους κοίταξε με συγκατάβαση, και τους είπε: Δεν ξέρετε τι ζητάτε! Μπορείτε να πιείτε το ποτήρι  (του σταυρικού θανάτου), που εγώ θα πιω και να πάρετε το βάπτισμα (του αίματος), που εγώ θα πάρω;

-Και βέβαια μπορούμε! Αποκρίθηκαν εκείνοι, που ασφαλώς δεν είχαν καταλάβει τι εννοούσε.

-Ε, λοιπόν, τους είπε, αυτή η χάρη μπορεί και να σας γίνει. Αλλά το προνόμιο να γίνετε πάρεδροί μου πρόλαβαν και το πήραν κάποιοι άλλοι. Και μάλλον εννοούσε τους ληστές, που σταυρώθηκαν  μαζί του.

Αλλά εκείνοι και πάλι δεν κατάλαβαν. Και το χειρότερο ήταν πως, ενώ δεν κατάφεραν τίποτε, προκάλεσαν και την αγανάκτηση των υπολοίπων. Που ασφαλώς κι εκείνοι είχαν ανάλογες μωροφιλοδοξίες.

Γι’ αυτό και ο Χριστός τους κάλεσε όλους μαζί και τους είπε:  Οι κοσμικοί άρχοντες γίνονται τύραννοι. Κι, ενώ καταδυναστεύουν και καταληστεύουν το λαό, δεν ντρέπονται να παρουσιάζονται σαν ευεργέτες του και απελευθερωτές του.

Σ.Σ.Όπως τώρα, καλή ώρα, οι μνημονιακοί και νεοταξικοί τύραννοι και οι λήσταρχοι του λεγόμενου «συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου», που κουρέλιασαν το Σύνταγμα, έφτυσαν κατάμουτρα τη Δημοκρατία και δολοφόνούν ποικιλοτρόπως το λαό. Και όμως έρχονται και μας ζητούν να τους ξαναψηφίσουνε για να κάμουν σε βάρος μας, αν ξαναπέσουμε στην παγίδα τους, τα τρισχειρότερα,..

Ε, λοιπόν, συνέχισε ο Χριστός, η δική σας η κοινωνία, η πολιτεία του Θεού, δεν πρέπει να είναι ίδια με την κοινωνία των τυράννων, που αυτοτιτλοφορούνται ελευθερωτές και των ληστάρχων, που αυτοπροσδιορίζονται ως ευεργέτες. «Υμείς δε ουχ’ ούτως»!!! Τους τόνισε…

Η εξουσία της ύβρης θέλει τους άρχοντες στην κορυφή της πυραμίδας. Έτσι ώστε, όσο ψηλότερα βρίσκονται τόσο και χειρότεροι υβριστές να γίνονται. Και θέλει τους λαούς στη βάση. Σε τρόπο, που, όσο πιο χαμηλά βρίσκονται, τόσο ασφυκτικότερη να είναι η καταπίεσή τους και τόσο καταθλιπτικότερη η ζωή τους.

Ε, λοιπόν, εσείς θα κάμετε το τελείως αντίθετο! Θα αναλάβετε το δύσκολο έργο να αναποδογυρίσετε την πυραμίδα της ύβρης. Έτσι ώστε ο λαός να βρίσκεται πάνω και η οι άρχοντες κάτω. Όσοι από σας θα θελήσουν να γίνουν πρώτοι, θα πρέπει να αντιτάξουν στην ύβρη της εξουσίας την ταπείνωση και στην αρπαγή και εκμετάλλευση την προσφορά και την υπηρεσία προς τους συνανθρώπους τους.

Και βέβαια το κατεστημένο της ύβρης, (οικονομικό, νομικό, πολιτικό, θρησκευτικό) δεν θα σας ράνει με ροδοπέταλα. Αλλά αντίθετα θα σας επιφυλάξει διωγμούς και βασανιστήρια και μαρτυρικούς θανάτους. Αλλά αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για σας, θα ισχύσει και για μένα τον ίδιο. Που δεν ήρθα στον κόσμο, όπως εσείς νομίζετε, για ν’ απολαύσω κοσμικές δόξες και μεγαλεία. Ούτε να εκμεταλλευτώ και να καταπιέσω τους λαούς. Αλλά να τους υπηρετήσω. Και να προσφέρω τον εαυτό μου θυσία για την προκοπή τους και την αιώνια σωτηρία τους

Και ερωτάται: Έγινε μήπως η χριστιανική κοινωνία, έτσι, όπως τη θέλησε ο Χριστός; Δυστυχώς όχι! Έγινε τρισχειρότερη απ’ ό, τι ήταν. Γιατί, αντί να αναποδογυρίσουν την πυραμίδα της ύβρης, βρήκαν συμφεροντικότερο να αναποδογυρίσουν το Ευαγγέλιο. Και όχι μόνο η χριστιανική κοινωνία δεν έγινε, όπως την ήθελε ο Χριστός, αλλά ούτε καν η Εκκλησία, ως διοικητικός μηχανισμός.

Δεδομένου ότι οι δεσποτάδες, ενώ παρουσιάζονται δήθεν ως αντιπρόσωποι του Χριστού, του ενσαρκωτή της ύψιστης αυταπάρνησης, είναι αυτοί, που περισσότερο από κάθε άλλον ενσαρκώνουν το νιτσεϊκό ιδανικό. Αφού θέλουν να είναι νομοθέτες του εαυτού τους και εκτελεστές του νόμου τους. Και να βρίσκονται έτσι σε άκρα αντίθεση με το όραμα, που ο Χριστός θέλησε να εμπνεύσει στους μαθητές του…

Βέβαια, όταν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, μπορεί να χαρακτηριστεί αναρχικός. Όμως αναρχικότερη, συγκριτικά, με αστρονομική διαφορά έναντι των οποιωνδήποτε αναρχικών είναι η άρχουσα αναρχία, η κοσμική και η θρησκευτική. Δεδομένου ότι μπορεί να καπηλεύονται κάποιες αρχές, αλλά αρχές ούτε έχουν ούτε σέβονται. Και πριν και πάνω απ’ όλες δεν σέβονται τις αρχές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, που είναι οι συνιστώσες της οποιασδήποτε ευνομούμενης κοινωνίας.

Αλλά ας έρθουμε στο εδώ και στο τώρα: Τι έκανε η δεσποτοκρατία για την πατρίδα και το λαό, όταν ο ΓΑΠ εκχωρούσε την εθνική κυριαρχία στους Γερμανούς και εξαιτίας του προδοτικού καθεστώτος της χρεοκρατίας δολοφονούσε χιλιάδες Έλληνες;

Τι έκανε, όταν ο Τσίπρας αναποδογύριζε το δημοψήφισμα (2015)  και τι όταν πρόδιδε τη Μακεδονία;

Και τι έκανε πρόσφατα, όταν  ο ενσαρκωτής του νεοταξικού παραλογισμού και του αμοραλισμού Κούλης δολοφονούσε τους υγειονομικούς με τις αναστολές και τους συνταξιούχους με τα πρόστιμα; Συνένοχα σιωπούσαν!

Φανατικά πειθαρχικοί στα εντάλματα του διευθυντηρίου της Νέας Τάξης Τεράτων.

Βάζοντας πλάτη στα  νεοταξικά κακουργήματα.

Ο λαός πολιτικά και εκκλησιαστικά έχει μπει για πάντα στο «γύψο» της δεσποτοκρατίας και της ηλεκτρονικής καλπονοθείας. Είναι μόνο, για να φωνάζει «άξιος» και «ζήτω» στους ανάξιους και ανέντιμους, που εκλέγει η ντόπια και  ξένη νεοταξική συμμορία.

Έτσι ώστε να φτάσουμε ως εδώ, που φτάσαμε. Και δεν θα βρούμε τέρμα στον κατήφορο, εφόσον συνεχίζουμε να υποκλινόμαστε στην εξουσία της ύβρης. Της πολιτικής και θρησκευτικής! Που είναι η ουρά  της παγκόσμιας εωσφορικής νεοταξικής μαφίας.

https://papailiasyfantis.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση