SoS από Στρατηγό των ΗΠΑ: «Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ενάντια σε Ρωσία και Κίνα»

Ο Αμερικανός Στρατηγός, Mark Milley, έκανε μία διαπίστωση που λίγο-πολύ όλοι έχουν στο μυαλό τους.

Αναφερόμενος στο σενάριο απευθείας σύγκρουσης των ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα υποστήριξε τα εξής:

«Παρά την υψηλή μαχητική ικανότητα του αμερικανικού στρατού, η Αμερική θα είχε σοβαρά προβλήματα εάν έπρεπε πραγματικά να αντιμετωπίσει μια σοβαρή σύγκρουση εναντίον Ρωσίας και Κίνας».

Τα παραπάνω λόγια ειπώθηκε εν μέσω ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ο αμερικανικός στρατός, από πλευράς δυνατοτήτων, μπορεί να πολεμήσει σε πολλά μέρη με διαφορετικούς τύπους απρόοπτων, αλλά αν μιλάτε για μια σοβαρή σύγκρουση με έναν πόλεμο μεγάλων δυνάμεων, ρεαλιστικά, το να συνδυάσουμε την Κίνα και τη Ρωσία είναι πολύ… πολύ δύσκολο πράγμα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα.

«Οι ΗΠΑ διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα πολεμικό σχέδιο επικεντρωμένο στην πιθανότητα δύο ταυτόχρονων μεγάλων συγκρούσεων, αλλά αυτό άλλαξε.

Τώρα, το Πεντάγωνο διατηρεί αρκετούς πόρους και στρατεύματα για να ενεργήσει εντατικά σε ένα μόνο σενάριο πολέμου, ενώ διατηρεί δυνάμεις μόνο με υποστηρικτικό τρόπο σε άλλα μέτωπα.
Επομένως, σε ένα σενάριο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και την Κίνα ταυτόχρονα, θα ήταν απαραίτητες αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής.

Ρωσία και Κίνα πλησιάζουν η μια την άλλη αναμφισβήτητα και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί από στρατηγική και στρατιωτική άποψη. Είναι ενοχλητικόΑνησυχώ για οποιαδήποτε σύμπλευση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Και πρέπει να προσθέσετε και το Ιράν ως τρίτο πόλο. Έτσι, αυτές οι τρεις χώρες μαζί θα είναι πρόβλημα για πολλά χρόνια ακόμα για τις ΗΠΑ, νομίζω, ειδικά η Ρωσία και η Κίνα λόγω των δυνατοτήτων τους».

 

(φωτο:freepik)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση