Σέρβος πρόεδρος: Ο πυρηνικός πόλεμος είναι προ των πυλών

Οι σχέσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων είναι πολύ τεταμένες και η πυρηνική σύγκρουση πλανάται, προειδοποιεί ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Οι μεγάλες δυνάμεις φαίνεται να κατευθύνονται προς την άμεση αντιπαράθεση και η Σερβία κινδυνεύει να ποδοπατηθεί, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Σερβίας. Υπερασπίστηκε την πολιτική της μη επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά επέμεινε ότι το Βελιγράδι φιλοδοξεί για ένταξη στην ΕΕ.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους όλων των εποχών, από πολιτική και στρατιωτική άποψη», είπε ο Βούτσιτς στην πόλη Κράλιεβο, κατά την περιοδεία του στην κεντρική Σερβία. «Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, φροντίζοντας για τους πολίτες μας, διατηρώντας την ειρήνη, μιλώντας με ανθρώπους, επενδύοντας και αυξάνοντας το ΑΕΠ μας», πρόσθεσε.

Ο Βούτσιτς χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλο τον κόσμο ως «πολύ νευρική», σημειώνοντας ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ότι η χώρα του πρέπει να είναι «έτοιμη για πόλεμο» και ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ζήτησε εκεχειρία στην Ουκρανία.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη και γίνεται πιο δύσκολη», είπε ο Βούτσιτς, περιγράφοντας τις σχέσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων ως «που γίνονται πιο περίπλοκες, με άμεσο τρόπο». Όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε ότι δεν βλέπει σημάδια λήξης, αλλά ότι τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι Ρώσοι «μάλλον κλιμακώνουν τη σύγκρουση».

enromiosini.gr

Αφήστε μια απάντηση