Μεγάλη ρωσική επίθεση επιχειρεί να διασπάσει το ουκρανικό μέτωπο – Δυτικά τεθωρακισμένα καίγονται στους δρόμους

Από την Λίμαν μέχρι την Χερσώνα οι Ρώσοι εξαπέλυσαν μαζική επίθεση προσπαθώντας «να προλάβουν τον χρόνο»

Δυτικά ΤΟΜΠ στη υπηρεσία των Ουκρανών, καίγονται σε όλο το μήκος του μετώπου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν λάβει εντολή να προσβάλλονται κατ’απόλυτη προτεραιότητα.

Στο βίντεο που ακολουθεί ένα Μ113 με οκτώ άτομα βλήθηκε από αιωρούμενο πυρομαχικό ρωσικό Lancet και καίγεται, ενώ πλήρωμα και ομάδα μάχης σκοτώθηκε ακαριαία σε ένα δρόμο ανατολικά του Μπάκχμουτ, κατά την διάρκεια της ρωσικής επίθεσης που εξαπολύθηκε από εχθές το βράδυ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκρούσουν την ευρύτερης έκτασης ρωσική επίθεση στους τομείς της Κούπιανσκ, της Λίμαν, του Μπακχμούτ, της Αβντιίβκα και της Μαρίνκα όπου 24 ρωσικά Τάγματα συμμετείχαν στην μεγαλύτερη επίθεση του τελευταίου μήνα στην οποία συμμετέχουν και 50 άρματα μάχης T-72B3 στην περιφέρεια του Ντόνετσκ.

Στο Μπάκχμουτ, οι μάχες είναι πλέον συγκρούσεις εκκαθάρισης στο κέντρο της πόλης και στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου ακόμα υπάρχουν περί τους 2.000 Ουκρανούς, στην ουσία μελλοθάνατοι, αν δεν καταφέρουν με κάποιο τρόπο να τους ενισχύσουν οι Ουκρανοί.

Στο Κουπιάνσκ, οι Ουκρανοι έχασαν έως και 30 οπλίτες, 3 τεθωρακισμένα οχήματα, 2 αυτοκίνητα και ένα οβιδοβόλο των 122 χλστ. D-30 και 6 ομάδες ουκρανικών DRG.

Στη Λίμαν, η ανακατάληψη της οποίας οποία έχει μετατραπεί σε «ζήτημα τιμής» για τον ρωσικό Στρατό, οι Ουκρανοι έχασαν έως και 100 άτομα προσωπικό, 2 τεθωρακισμένα οχήματα, 4 φορτηγά, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Akatsiya και ένα οβιδοβόλο D-30.

Επίσης η η ρωσική επίθεση εξόντωσε πάνω από 210 οπλίτες, 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Kirpi, 3 τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, 4 αυτοκίνητα, 3 φορτηγά, ένα οβιδοβόλο Msta-B, όπως φαίνεται στις κάτω φωτό:

Στα νότια του Ντονέτσκ με την  Ζαπορόζια, 2 ουκρανικες ομάδες DRG καταστράφηκαν, σκοτώθηκαν 40 άτομα προσωπικό, 2 ΤΟΜΑ, 3 φορτηγά, ένα οβιδοβόλο D-30 κι ένα δεύτερο οβιδοβόλο D-20.

Επίσης καταστράφηκε ένα ραντάρ αντιπυροβολικού AN/TPQ-36.

Οι Ρώσοι εκτέλεσαν επιθέσεις και στην περιοχή της Χερσώνας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  έως και 15 Ουκρανοί στρατιώτες, 7 οχήματα και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Acacia.

Στο μέτωπο έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι βόμβες FAB-200 με τις νέες συλλογές κατεύθυνσης με λέιζερ που έχουν κυριολεκτικά «ρημάξει» τις ουκρανικές συγκεντρώσεις δυνάμεων.

Όλα αυτά εν αναμονή πάντα της εμφάνισης της γερμανικών LEO2A6/A5/A4 και βρετανικών  Challenger-2 στο πεδίο των μαχών.

Εκεί θα κριθούν πολλά: Η ικανότητα ή όχι, των Ρώσων να καταστρέψουν τα δυτικά προηγμένα άρματα μάχης 3ης γενιάς, ίσως κρίνει τα πάντα.

Εξ ου και η προτεραιότητα που έχει δοθεί στα σημεία προσβολής των ουκρανικών δυνάμεων που χρησιμοποιούν δυτικά τεθωρακισμένα.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση