Λόγος του Αγίου Μάρτυρος Ιππόλυτου για το τέλος του κόσμου
Στους τελευταίους καιρούς, ο Κύριος θα στείλει ένα φλεγόμενο άνεμο πάνω στην ανθρωπότητα και θα είναι ο πύρινος άνεμος προπομπός του Αντιχρίστου που θα γεννηθεί από την έρημο, δηλαδή από τον εβραϊκό λαό, που είναι συντετριμμένος από το δώρο του Θεού, με όλους αυτούς που θα τον δεχτούν.
Στην εποχή του, τα νερά της γης θα στερέψουν και οι ψυχές των ανθρώπων που είναι σκεύη ευάρεστα στον Θεό θα λεηλατηθούν, ο κόσμος που δεν θα πεθάνει από τον φλεγόμενο άνεμο, θα πεθάνει από την πείνα.
Και πάλι ο Προφήτης λέει: « Αυτά είναι τα λόγια του Κυρίου: «Επειδή χτυπάτε τους φτωχούς με τη γροθιά σας και παίρνετε δώρα από αυτούς, χτίζοντας υπέροχα σπίτια για τον εαυτό σας, να ξέρετε δεν θα ζήσετε για πάντα σε αυτά».  « Αυτό λέει ο Κύριος ο Θεός ο Παντοδύναμος: σε όλα τα μέρη θα υπάρχει μεγάλος θρήνος και σε όλους τους δρόμους θα ακούσετε το αλίμονο!
Ω θεε μου! Μεγάλος θρήνος θα είναι στην εποχή του Αντίχριστου.
Ιδού, η μέρα έρχεται που ο κόσμος θα καίγεται σαν φούρνος και θα τους τα κάψει σαν καλαμιά εκείνη την ημέρα που έρχεται, λέει ο Κύριος ο Παντοδύναμος δεν θα μείνει ανάμεσά τους ούτε σπόρος, ούτε ρίζα, ούτε απόγονος. «Και θα ανατείλει για εσάς, δηλαδή για όσους αγαπούν το όνομά Του, ο Ήλιος της δικαιοσύνης, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο Δίκαιος Κριτής. Και η θεραπεία θα είναι στα φτερά Του.
Λίγο πριν την δευτέρα παρουσία «οι ιερείς θα δυσφημίζονται από τον λαό και ο λαός θα εγκαταλειφθεί από τη φροντίδα των ιερέων, οι γιοι θα μισούν τους γονείς τους!
Οι πατέρες θα σκοτώσουν τους γιους τους, οι γυναίκες θα σκοτώσουν τους άντρες τους, οι σύζυγοι θα φέρουν τις γυναίκες τους στη δικαιοσύνη.
Οι κύριοι θα είναι ανελέητοι στους υπηρέτες και οι υπηρέτες ενάντια στους κυρίους.
Οι γέροι δεν θα τιμηθούν από τους νέους και οι νέοι δεν θα χρησιμοποιήσουν τη ζωή των γέρων σαν παράδειγμα.
Οι εκκλησίες θα μετατραπούν σε στάβλους, οι Γραφές θα καταπατηθούν, το Ευαγγέλιο θα δυσφημιστεί, η πορνεία θα πληθύνει, η πορνεία θα πολλαπλασιαστεί, τα ψέματα, οι συκοφαντίες και οι αδικίες θα είναι παντού.
Αδελφοί, προσέχετε τα σκυλιά τους αιρετικούς. Προσέχετε τους εργάτες της ανομίας. προσέξτε την απώλεια σας. Προσέξτε να μην σας εξαπατήσει κανείς με πρόσκαιρη εγκόσμια απάτη.
Οι άνθρωποι θα βλέπουν τα βρωμερά σώματα των νεκρών στους δρόμους και στα σπίτια και παντού, θα γεμίσουν μεγάλη φρίκη και φόβο!
Στο σπίτι θα υπάρχει πείνα και δίψα, στους δρόμους, ταραχές και κραυγές!
Τότε η ομορφιά των ανθρώπινων γιων θα εξασθενίσει και τα πρόσωπα των ζωντανών θα είναι σαν εκείνα των νεκρών!
Ο πόθος των γυναικών θα χαθεί και θα σταματήσει εντελώς και αλίμονο στους ανθρώπους εκείνες τις μέρες, γιατί  μεγάλη ταλαιπωρία που θα υπάρξει!
Τότε θα έλθει ο αντίχριστος και αφού εξαπατήσει και σφραγίσει όλους τους δικούς του, αφού πεινάσουν και διψάσουν, θα πάνε σε αυτόν λέγοντας: Ιδού, σε προσκυνήσαμε και μας σφράγισες.
Τώρα, δώσε μας να φάμε και να πιούμε, όπως μας υποσχέθηκες, γιατί, ιδού, πεθαίνουμε από την πείνα, μετατρέψτε τη δυσωδία της θάλασσας σε ένα καλό άρωμα, γιατί, ιδού, λόγω της μεγάλης ξηρασίας, όλα τα θηρία της θάλασσάς χάθηκαν, βρωμάνε όλο τον αέρα και η ψυχή μας βγαίνει από την πολλή βρώμα!
Δώσε εντολή να κυλήσουν τα σιντριβάνια! Δώσε εντολή στον ουρανό να βρέξει και τη γη να δώσει τους καρπούς της! Διώξε από κοντά μας τα σαρκοφάγα θηρία, που βγήκαν από τα κρεβάτια τους και από τη θάλασσα στη στεριά και, μη έχοντας να φάνε και να πιουν, όρμησαν πάνω μας να μας φάνε!
Εμείς, όλοι μας, εναποθέτουμε την ελπίδα μας να σωθούμε σε εσάς.
Τότε εκείνος με μεγάλο θυμό θα τους απαντήσει λέγοντας: Από πού να σας τα δώσω αυτά; Αν ο ουρανός δεν θέλει να δώσει βροχή και η γη δεν θέλει να δώσει τον καρπό της, πού να σου δώσω τροφή;
Δώστε και σε μένα! Τότε αυτοί οι άθλιοι, ακούγοντας αυτά τα λόγια του, θα καταλάβουν ότι είναι ο Αντίχριστος.
Και θα κλάψουν πικρά χτυπώντας το στήθος με τις γροθιές τους και τα πρόσωπά τους με τις παλάμες τους, λέγοντας: Ω, μεγάλη μας συμφορά! Ω, κακή δουλειά! Αλίμονο, πόσο λάθος έκανα! Αλίμονο, σε τι μεγάλη απώλεια πέσαμε, πώς αυτός ο απατεώνας μας εξαπάτησε! Ουέ, εννιά!
Πώς μας έπιασε ο τύραννος στην παγίδα του! Πώς πέσαμε στο ράσο των ακάθαρτων κληρικών! Ω, πόσο δεν θέλαμε να ακούσουμε την Αγία Γραφή και πόσο δεν θέλαμε να ακούσουμε αυτό που διατάχθηκε από τα βιβλία των Αγίων Εκκλησιών! Πόσο τυφλωμένοι είμαστε!
Ακούγοντας πολλές φορές αυτά για τα οποία μας διδάσκει το Ιερό Ευαγγέλιο δεν τα εφαρμόσαμε και, ιδού, τώρα εξαπατώντας τους εαυτούς μας, χαθήκαμε τελείως.
Λέγοντας αυτό, θα τα αφήσουν όλα και θα προσπαθήσουν να φύγουν στα βουνά και τις σπηλιές, να κρυφτούν και να θρηνήσουν την αμαρτία τους
Θα έχουν τέτοιους πόνους, γιατί όταν έρθει η νύχτα, θα περιμένουν ανυπόμονα να έρθει η μέρα, και όταν έρθει η μέρα, θα περιμένουν να έρθει η νύχτα, λέγοντας: πότε θα έρθει η νύχτα, για να μπορέσουμε να ξεχάσουμε τους πόνους και τα μαρτύρια;
Και το βράδυ, ερχόμενοι πάλι, θα πουν: πότε θα είναι μέρα για να δούμε φως και να απαλλαγούμε από τα θηρία που μας επιτίθενται!
Και βλέποντας την αστραπή τη νύχτα και ακούγοντας τη βροντή και τρομάζοντας από την αδιάκοπη βροντή, θα πουν: πότε θα ξημερώσει για να δούμε τουλάχιστον το φως της ημέρας και χαιρόμενοι, να χαρούμε τη θέα των συγγενών μας και με τους γείτονες;!
Κι έτσι, απαρηγόρητοι, θα κλαίνε, μέρα νύχτα. Με τους ανθρώπους μαζί, λοιπόν, όλα τα πλάσματα θα κλάψουν.
Η βαριά γη θα αναστενάζει, ο ουρανός θα θρηνεί πικρά, ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια μαζί, με ελεεινή θλίψη θα σκεπαστούν.
Η θάλασσα και όλος ο ακατάπαυστος αέρας θα είναι ταραγμένος και συννεφιασμένος. Τα άγρια θηρία και όλα τα οικόσιτα ζώα, επίσης με μια ελεεινή κραυγή, θα κλαίνε και θα φωνάζουν ασυνήθιστα. Τα βουνά, τα δάση, οι κάμποι, οι πέτρες και όλη η ανθρώπινη πνοή θα κλάψουν πικρά, θρηνώντας για την πλάνη και την απάτη που υπέστησαν, οι άνθρωποι που θα λατρεύουν τον κακό Αντίχριστο και κυρίως, επειδή έλαβαν τη σφραγίδα του, αυτό το ακάθαρτο και πονηρό πράγμα και απαρνήθηκαν τον πολύ τιμητικό και ζωογόνο Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!
Όλες οι Εκκλησίες του Θεού θα κλάψουν τότε με πικρό θρήνο, γιατί τότε η Θεία Λειτουργία και οι άλλες Ιερές Ακολουθίες θα απουσιάζουν εντελώς από τον εαυτό τους, θα εγκαταλειφθούν όλες, σαν αηδίες από τον θεό.
Το Άγιο και Τίμιο Σώμα και Αίμα του Χριστού δεν θα φανεί πλέον εκείνες τις ημέρες στις ακολουθίες των σφραγισμένων ιερέων, παύοντας εντελώς τις Ιερές ακολουθίες.
Όλο το εκκλησιαστικό τραγούδι θα σταματήσει τότε. Η ανάγνωση των Αγίων Γραφών δεν θα ακούγεται πλέον και η διδασκαλία των Ιερών Ευαγγελίων θα είναι πάντα σιωπηλή.
Και τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν, μέρα με τη μέρα θα πολλαπλασιάζονται. Θα πετάξουν το χρυσάφι και το ασήμι τους στους δρόμους, οι πέτρες, οι μεγάλης αξίας, θα πατηθούν σαν τις πέτρες στους δρόμους γιατί όλοι θα βιαστούν εκείνες τις μέρες που μπορούν να κρυφτούν από το πρόσωπο του γοητευτικού Αντίχριστου.
Και κανένας τόπος δεν θα μπορεί να τους κρύψει, γιατί, σφραγισμένος από αυτόν, θα γίνουν γνωστά σε ότι μέρος και να πάνε. Και θα γεμίσουν με μεγάλο φόβο, γιατί βλέπουν τους εαυτούς τους εξαπατημένους  δεν θα έχουν καμία καθοδήγηση από πού να αποκτήσουν!
Αφού λοιπόν ολοκληρωθούν τρεισήμισι χρόνια, αμέσως θα διαλυθεί το βασίλειο του ακάθαρτου Αντίχριστου και θα πέσει όλη του η δύναμη και η υπερηφάνεια και θα πάει στην αιώνια κόλαση.
Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός θα κατέβει στη γη, υμνούμενος από όλες τις αγγελικές δυνάμεις και από όλους τους δίκαιους που δοξάζονται και από τους Αποστόλους, από τους Προφήτες και τους Μάρτυρες που δοξάζονται.
Μετά από αυτό, οι άγιοι άγγελοι θα φέρουν τον γιο της απώλειας, δηλαδή τον Σατανά και τον Αντίχριστο μαζί με τους υπηρέτες του φοβισμένους ενώπιον Κριτή και θα αποκαλυφθεί η απάτη του, την οποία δεσμεύοντάς την, θα τους ρίξει στη λίμνη της φωτιάς  όπου ο Σατανάς και ο Αντίχριστος, με όλους τους διαβόλους και τους υπηρέτες τους θα καίγονται ασταμάτητα και για πάντα.

Αφήστε μια απάντηση